grillowane - 1500 przepisów (strona:67/100)

Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym 224

Prosta sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym. Kurczaka oczyścić i podzielić na mniejsze części. Jeśli kawałki są bardzo grube, można je lekko rozbić tłuczkiem. Mięso przełożyć do głębokiego naczynia

Bullio
Roladki z tortilli z korniszonami z chili od Krakusa, sosem z awokado, sałatą lodową i grillowanym kurczakiem 159

natkę pietruszki, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz szczyptę soli i pieprzu zmiksuj na gładki sos. Pierś kurczaka zamarynuj w soli, pieprzu, majeranku i paście z pieczonej papryki. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Pokrój w drobniejsze paski. Paprykę oraz sałatę pokrój w paski. Tortille podgrzej, rozsmaruj na nich równomiernie ajwar. Na jednym z brzegów ułóż

Mango Papaja
Klopsiki w sosie pomidorowym na polencie 178

albo makaronem ale kremowa polenta to zdecydowanie dobry dodatek. Resztkę polenty gdy jest ciepła trzeba przelaż do płaskiego naczynia – potem pokrojona w plastry będzie świetna do odsmażania lub grillowania dnia następnego. Klopsiki w sosie pomidorowym na polencie   Drukuj Prep time 30 min Cook time 1 godzina 15 min Total time 1 godzina 45 min   Serves: 5 Ingredients

Cooking for Emily
Grillowane Tortille 119

godzinkę. Sałatę wrzucić do miski, dodać odcedzoną kukurydzę, pomidora, przekrojone na pół mozarellki, paprykę, cebulę i szczypiorek. Można dodać sos winegret.  Odstawić. Mięso zgrillować, kiedy będzie gotowe krótko grillować tortille z każdej strony. Następnie stworzyć je wg uznania. Mięso, sałatka i ulubione sosy, lub ketchup. Smacznego

Trufelkowo
Makaron ze szpinakiem i grillowanymi krewetkami 126

Jakieś plany na jutrzejszy obiad? Może ktoś pokusi się i przygotuje moją wersję makaronu ze szpinakiem i grillowanymi krewetkami z makaronem i plasterkiem parmezanu. Zapraszam!   Składniki: 200 g makaronu tagliatelle ugotowanego wg przepisu 12-15 szt krewetek 7-8 garści liści świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki oliwa 2-3 łyżki masła sól pieprz ser typu

Trufelkowo
Pomysł na grzyba 171

jeść zaraz po przyrządzeniu w formie kleistej papki, albo jeszcze gorącą dać do płaskiego naczynia, mocno wygładzić i poczekać. Kiedy ostygnie kroi się ją w plastry i podsmaża albo grilluje. Zrobiłam to z pozostałą po obiedzie polentą i dodałam do resztkowej sałatki. Pycha! Kiedy byliśmy w Bergamo trafiliśmy na małą knajpkę, która serwowała polentę z różnymi sosami na wynos. Oczywiście

les mirabelles
KOFTY DROBIOWE Z SEZAMOWYM RYŻEM 158

solą, pieprzem, chili, kardamonem i kolendrą.  Dokładnie wyrabiamy. Masę dzielimy na 8 części, z których naoliwionymi dłońmi formujemy  podłużne kotleciki, smarujemy oliwą, nadziewamy na patyczki i partiami grillujemy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej (przez około 3 minuty z każdej strony, aż nie będą już surowe w środku). Podajemy z sezamowym ryżem i sosem czosnkowym

cool and minty
Obiad na środę – gnocchi, ryba, surówka 289

środę, szybki, niedrogi i łatwy w przygotowaniu. Obiad dla całej rodziny. Gnocchi, ryba i surówka to standartowy obiad na środę w naszym domu. Ryba gości u nas bardzo często. Grillowana, pieczona, smażona i gotowana… Łosoś , dorsz …Ryba w panierce to ulubiona ryba dzieci. Rybę podaję z ziemniakami, a czasami przyrządzam smażone gnocchi. Robię je najczęściej z resztek ziemniaków

codojedzenia
Sałatka ze szpinaku 134

jest w potas, żelazo i kwas foliowy. Ja postanowiłem szpinak przerobić na sałatkę, ale uwaga, będzie ona z nutą sezamową. Całość wspaniale smakuje i pasuje do dań obiadowych, czy grillowanych. Gotowi? Zatem zabieramy się za kolejną pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – sałatkę z ogórków do grilla, albo wypróbujcie także propozycję na kurczaka w sosie kurkowym. Zobacz

Kuchennyviral.pl
Sałatka z kuskusem, mozzarellą, grillowaną brzoskwinią i chrupiąca szynką szwarcwaldzką 160

lunchboxa i zabrać do pracy, szkoły czy na piknik 😊 Sałatka, 2-3 porcje: * koncentrat bulionu drobiowego Krakus - 250 ml * woda- 500 ml * kuskus- 1 szklanka * mini mozzarella- 10 szt. * grillowana brzoskwinia- 4 szt. * szynka szwarcwaldzka- 4 plastry * pestki dyni- 3 łyżki Dressing: * olej rzepakowy- 2 łyżki * sok z cytryny- 2 łyżki * miód- 1 łyżka * mięta, posiekana- 1 łyżka W rondelku

Kraina Miodem Płynąca
Warsztaty Akademii Smaku Sokołów i siedleckiej Brofaktury 127

Dziś wracam do jednego pięknego sierpniowego dnia, który był dniem pełnym wrażeń, smakowitych dań i miłego towarzystwa, czyli wycieczki do siedleckiej  Brofaktury  i do Woli Suchożebrskiej, gdzie grillowaliśmy z marką  Sokołów . Była wizyta w browarze, były warsztaty z naszą pyszną polską wołową w roli głównej, a także testowanie regionalnych piw. Zapraszam na relację ! Warsztaty Akademii Smaku Sokołów

Kulinarne przygody Gatity
PRZEPISY NA OBIAD JESIENIĄ NA DWA TYGODNIE 148

dodatku, kiedy kończy Ci się Twoja porcja na talerzu, sprawdzasz czy czasem, coś nie zostało jeszcze na patelni!  SPRAWDZONY PRZEPIS NA MINI TARTY Z ŁOSOSIEM! PIECZONE WARZYWA I GRILLOWANY DORSZ. IDEALNY POMYSŁ NA WEEKENDOWY OBIAD. Taka też jest moja dzisiejsza propozycja, łatwa do granic możliwości i nieprzyzwoicie smaczna. Pieczone idealnie doprawione warzywa, lekko skarmelizowane, pieczony na grillu dorsz

SMYKWKUCHNI
Sałatka nicejska z wędzonym łososiem i jajkiem. 248

francuskiej. Z racji tego, że sałatka wywodzi się  Nicei, czyli malowniczego miasteczka położonego nad Morzem Śródziemnym, jej głównym składnikiem są ryby. Możemy tutaj dodać tuńczyka z puszki, czy grillowaną rybę, jednak moim zdaniem wędzony łosoś robi tutaj ogromną robotę. Sałatka nicejska z wędzonym łososiem i jajkiem. Składniki: nieduża główka sałaty lodowej lub pół większej 5 jaj 100 g wędzonego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ratatouilie- gulasz warzywny 138

wyjmijcie z piekarnika i włóżcie do foliowej torebki szczelnie zamykając. Pozostawcie aż przestygną. Następnie zdejmijcie skórkę z papryki i pokrójcie w spore kawałki. - można paprykę po prostu  grillować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w dość sporą kostkę. W garnku rozpuścić masło i podsmażyć pomidory na małym ogniu.  Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Szaszłyki z indyka z warzywami i lekkim sosem ziołowym 135

wilgotne nadziewamy przemiennie kawałki zamarynowanego indyczego mięsa, pokrojonych frankfurterek, papryki i cebuli (przycięte do wielkości kawałków mięsa, na 2cm), gotowe szaszłyki lekko osypujemy mieszanką przypraw. Szaszłyki tej wielkości grillujemy do miękkości mięsa około 30-45 minut na średnio gorącym grillu. Warto je co 5 minut odwracać. Po 30 minutach sprawdzamy w jakim stanie upieczenia jest mięso i decydujemy ile jeszcze

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania