grillowane - 1500 przepisów (strona:67/100)

Sałatka nicejska z wędzonym łososiem i jajkiem. 266

francuskiej. Z racji tego, że sałatka wywodzi się  Nicei, czyli malowniczego miasteczka położonego nad Morzem Śródziemnym, jej głównym składnikiem są ryby. Możemy tutaj dodać tuńczyka z puszki, czy grillowaną rybę, jednak moim zdaniem wędzony łosoś robi tutaj ogromną robotę. Sałatka nicejska z wędzonym łososiem i jajkiem. Składniki: nieduża główka sałaty lodowej lub pół większej 5 jaj 100 g wędzonego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ratatouilie- gulasz warzywny 148

wyjmijcie z piekarnika i włóżcie do foliowej torebki szczelnie zamykając. Pozostawcie aż przestygną. Następnie zdejmijcie skórkę z papryki i pokrójcie w spore kawałki. - można paprykę po prostu  grillować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w dość sporą kostkę. W garnku rozpuścić masło i podsmażyć pomidory na małym ogniu.  Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Szaszłyki z indyka z warzywami i lekkim sosem ziołowym 158

wilgotne nadziewamy przemiennie kawałki zamarynowanego indyczego mięsa, pokrojonych frankfurterek, papryki i cebuli (przycięte do wielkości kawałków mięsa, na 2cm), gotowe szaszłyki lekko osypujemy mieszanką przypraw. Szaszłyki tej wielkości grillujemy do miękkości mięsa około 30-45 minut na średnio gorącym grillu. Warto je co 5 minut odwracać. Po 30 minutach sprawdzamy w jakim stanie upieczenia jest mięso i decydujemy ile jeszcze

Karo in the Kitchen
Jak zrobić klasyczny sos pomidorowy? 153

Najlepszy klasyczny sos pomidorowy zrobisz oczywiście ze świeżych dojrzałych pomidorów i jest on podstawą do wielu dań. Doskonale pasuje do grillowanych warzyw, owoców morza, mięsa, makaronów czy pizzy. Kiedy opanujesz jego przygotowanie do perfekcji, będziesz w stanie dopasować go do wielu potraw. Można go przechowywać w słoikach i kiedy najdzie ochota, wykorzystać z takimi składnikami, jakie akurat masz pod ręką

ale Pysznie
Mini-kanapeczki z bagietki 406

letni piknik warto zabrać małe, kolorowe przekąski, ja polecam grillowaną bagietkę z pasztetem Profi, pieczarkami i pomidorem 🙂 Składniki: 1 mała bagietka 1 pasztet Profi z zielonym pieprzem 1 … Czytaj dalej Mini-kanapeczki z bagietki

czarrna od kuchni
Najprostsze szaszłyki - z kiełbasy i warzyw 130

Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do dużej miski. Skropić olejem i posypać przyprawą. Delikatnie wymieszać. Następnie na patyki nadziewać składniki wedle własnych upodobań.  Gotowe szaszłyki grillować ze wszystkich stron aż kiełbasa się przyrumieni

Monia miesza i gotuje
Kiełbasa z cukinią, z grilla 211

dość mocno posypujemy solą. Kiełbasę kroimy na plasterki. Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kiełbasę i cukinię. Robimy to dość ściśle, dzięki czemu cukinia lekko przejdzie smakiem kiełbasy. Szaszłyki grillujemy na średnim żarze, do czasu zrumienienia kiełbasy i cukinii. Smacznego

Smak mojego domu
Chłodnik pomidorowo-paprykowy z kiełkami 145

naprawdę idealna zupa na upalne lato. Wiem, że lato dobiega końca, ale upalne dni jeszcze nas czekają. Ten chłodnik nadaje się także do grilla, bo tworzy idealny duet z grillowanym mięsem. Wtedy wystarczy nalać go do niewielkich kubeczków i podać mocno schłodzony. Składniki na 2-3 porcje: 5 większych pomidorów 1 średnia czerwona papryka 1 mała papryczka chilli (opcjonalnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
STEK Z TUŃCZYKA Z SALSĄ Z KOMOSY RYŻOWEJ 159

Ryby są pyszne przygotowane na wiele sposobów, czy to pieczone, grillowane, pieczone lub w formie steku. Dzisiaj przygotowałam bardzo szybkie danie, stek z tuńczyka z salsą z komosy ryżowej, mango oraz borówek. Połączenie bardzo ciekawe i smaczne, polecam.  SKŁADNIKI :  1 świeży stek z tuńczyka około 300 g  sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron razowy z pesto bazyliowym 202

daniu połączyliśmy składniki, które są zdrowe i dostarczają wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Brązowy makaron idealnie będzie się komponował z zielonym pesto, a kolorów w całym daniu dodadzą grillowane warzywa. Jeśli zatem poszukujecie szybkiego i bardzo zdrowego przepisu to polecamy Wam makaron razowy z pesto bazyliowym. Do przygotowania tego przepisu zainspirował nas przepis na blogu: http://www.pozytywnezywienie.pl Makaron razowy z pesto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony camembert z czosnkiem i rozmarynem 163

ząbki czosnku miękkie i aromatyczne.   W czasie gdy ser się piecze szykujemy talerze i grzanki – czerstwą bagietkę kroimy na cienkie kromki, spryskujemy oliwą i posypujemy delikatnie solą czosnkową. Grillujemy lub tostujemy pieczywo na chrupko. Grzankami wybieramy rozpuszczony, płynny ser ze środka pleśniowej skórki. Podajemy ser od razu po wyjęciu z pieca – gorący i rozkosznie płynny, razem z grzankami

Karo in the Kitchen
Sałatka z malinami i mozarellą 211

miodu,1 łyżeczka soku z cytryny, odrobina oregano, bazylii, chilli oraz sól, pieprz (można użyć gotowej mieszanki ziół włoskich) Sałatkę możemy jeść samą, ale znakomicie będzie pasowała np. do grillowanej piersi z kurczaka czy indyka

Kuchnia Pełna Pasji
Ciasto ze śliwkami (paleo, bez glutenu) 154

wyglądał Wasz tydzień? Nasz był świetny. Piękne zachody i wschody słońca w Chorwacji, cudowne widoki, nurkowanie, skakanie z wysokich klifów do wody itp. I oczywiście pyszne lokalne jedzenie (grillowane kalmary ) Te wakacje były inne niż zazwyczaj, dużo robienia zdjęć w pięknych miejscach, mamy też zamiar zmontować kilka filmów, aby jeszcze lepiej pokazać uroki Istrii. Zdjęcia są fajne

PaleoLife
Kofty wołowe 120

language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Takie mega soczyste, prosto z grilla zjedliśmy na plaży w Durres. Normalnie rozpływały się w ustach. W zasadzie były grillowanie, ale można przyrządzić je w piekarniku. Dzisiaj zrobiliśmy takie, jak w tym barze…mini „kofciki”…wprawdzie nie z frytkami i surówką, a z ziemniakami i sałatą ze śmietaną. Wyżera

R'n'G Kitchen
Pikantny dip z grillowaną kukurydzą 174

Marynowane papryczki jalapeno odsączyć z zalewy i drobno posiekać. Kolby kukurydzy oczyścić z liści i włókien. Dokładnie posmarować olejem (przy pomocy pędzelka) i oprószyć solą. Tak przygotowane kolby kukurydzy grillować na rozgrzanej patelni grillowej (lub na ruszcie grilla na świeżym powietrzu), często przewracając, przez około 10 minut, aż ładnie się podpieką (i nabiorą brązowych plamek) z każdej strony. Zestawić

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania