grillowane - 1500 przepisów (strona:66/100)

Pstrąg z cytryną faszerowany pieczarkami 145

Pstrąg jest jedna z niewielu ryb, które zdecydowanie mogę zaakceptować i która na prawdę mi smakuje. Ma bardzo delikatne mięso, nadaje się zarówno do smażenia w piekarniku jak do grillowania. Jeśli macie taka możliwość kupujcie pstrąga z dobrej hodowli. Jego mięso ma zdecydowanie lepszy smak niż z takie kupionego w pierwszym lepszym markecie. Możecie podać go solo lub z farszem

Życie ze smakiem
Tzatziki 175

inaczej sos) grecki. Ten sławny grecki sos na bazie jogurtu, ogórków, czosnku i ziół jest jednym z moich ulubionych. Świetny dodatek do warzyw, pieczywa i mięs np. grillowanych lub pieczonych, burgerów, szaszłyków, ale nie tylko! Najlepsze w sosie jest to, że jest on mega prosty a smakuje wybornie. Składniki: 400 g jogurtu greckiego 200 g ogórków 2 ząbki czosnku

CookMag
Bakłażan w ostrym sosie 114

sprawdzi się jako lunch do pracy czy ciepła kolacja. Można podać go z ryżem, makaronem czy pieczywem. Ja przygotowałam go w wersji bezmięsnej, jeśli jednak wolicie coś treściwszego dodajcie grillowanego kurczaka lub indyka. Jeśli nie macie pomysłu na to co upichcić z bakłażana to TUTAJ znajdziecie kilka przepisów. Składniki: 2 bakłażany, umyte i pokrojone w grube paski sok z jednaj

Życie ze smakiem
Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym 256

Prosta sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym. Kurczaka oczyścić i podzielić na mniejsze części. Jeśli kawałki są bardzo grube, można je lekko rozbić tłuczkiem. Mięso przełożyć do głębokiego naczynia

Bullio
Roladki z tortilli z korniszonami z chili od Krakusa, sosem z awokado, sałatą lodową i grillowanym kurczakiem 177

natkę pietruszki, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz szczyptę soli i pieprzu zmiksuj na gładki sos. Pierś kurczaka zamarynuj w soli, pieprzu, majeranku i paście z pieczonej papryki. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Pokrój w drobniejsze paski. Paprykę oraz sałatę pokrój w paski. Tortille podgrzej, rozsmaruj na nich równomiernie ajwar. Na jednym z brzegów ułóż

Mango Papaja
Klopsiki w sosie pomidorowym na polencie 197

albo makaronem ale kremowa polenta to zdecydowanie dobry dodatek. Resztkę polenty gdy jest ciepła trzeba przelaż do płaskiego naczynia – potem pokrojona w plastry będzie świetna do odsmażania lub grillowania dnia następnego. Klopsiki w sosie pomidorowym na polencie   Drukuj Prep time 30 min Cook time 1 godzina 15 min Total time 1 godzina 45 min   Serves: 5 Ingredients

Cooking for Emily
Grillowane Tortille 134

godzinkę. Sałatę wrzucić do miski, dodać odcedzoną kukurydzę, pomidora, przekrojone na pół mozarellki, paprykę, cebulę i szczypiorek. Można dodać sos winegret.  Odstawić. Mięso zgrillować, kiedy będzie gotowe krótko grillować tortille z każdej strony. Następnie stworzyć je wg uznania. Mięso, sałatka i ulubione sosy, lub ketchup. Smacznego

Trufelkowo
Makaron ze szpinakiem i grillowanymi krewetkami 137

Jakieś plany na jutrzejszy obiad? Może ktoś pokusi się i przygotuje moją wersję makaronu ze szpinakiem i grillowanymi krewetkami z makaronem i plasterkiem parmezanu. Zapraszam!   Składniki: 200 g makaronu tagliatelle ugotowanego wg przepisu 12-15 szt krewetek 7-8 garści liści świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki oliwa 2-3 łyżki masła sól pieprz ser typu

Trufelkowo
Pomysł na grzyba 183

jeść zaraz po przyrządzeniu w formie kleistej papki, albo jeszcze gorącą dać do płaskiego naczynia, mocno wygładzić i poczekać. Kiedy ostygnie kroi się ją w plastry i podsmaża albo grilluje. Zrobiłam to z pozostałą po obiedzie polentą i dodałam do resztkowej sałatki. Pycha! Kiedy byliśmy w Bergamo trafiliśmy na małą knajpkę, która serwowała polentę z różnymi sosami na wynos. Oczywiście

les mirabelles
KOFTY DROBIOWE Z SEZAMOWYM RYŻEM 168

solą, pieprzem, chili, kardamonem i kolendrą.  Dokładnie wyrabiamy. Masę dzielimy na 8 części, z których naoliwionymi dłońmi formujemy  podłużne kotleciki, smarujemy oliwą, nadziewamy na patyczki i partiami grillujemy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej (przez około 3 minuty z każdej strony, aż nie będą już surowe w środku). Podajemy z sezamowym ryżem i sosem czosnkowym

cool and minty
Obiad na środę – gnocchi, ryba, surówka 312

środę, szybki, niedrogi i łatwy w przygotowaniu. Obiad dla całej rodziny. Gnocchi, ryba i surówka to standartowy obiad na środę w naszym domu. Ryba gości u nas bardzo często. Grillowana, pieczona, smażona i gotowana… Łosoś , dorsz …Ryba w panierce to ulubiona ryba dzieci. Rybę podaję z ziemniakami, a czasami przyrządzam smażone gnocchi. Robię je najczęściej z resztek ziemniaków

codojedzenia
Sałatka ze szpinaku 146

jest w potas, żelazo i kwas foliowy. Ja postanowiłem szpinak przerobić na sałatkę, ale uwaga, będzie ona z nutą sezamową. Całość wspaniale smakuje i pasuje do dań obiadowych, czy grillowanych. Gotowi? Zatem zabieramy się za kolejną pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – sałatkę z ogórków do grilla, albo wypróbujcie także propozycję na kurczaka w sosie kurkowym. Zobacz

Kuchennyviral.pl
Sałatka z kuskusem, mozzarellą, grillowaną brzoskwinią i chrupiąca szynką szwarcwaldzką 179

lunchboxa i zabrać do pracy, szkoły czy na piknik 😊 Sałatka, 2-3 porcje: * koncentrat bulionu drobiowego Krakus - 250 ml * woda- 500 ml * kuskus- 1 szklanka * mini mozzarella- 10 szt. * grillowana brzoskwinia- 4 szt. * szynka szwarcwaldzka- 4 plastry * pestki dyni- 3 łyżki Dressing: * olej rzepakowy- 2 łyżki * sok z cytryny- 2 łyżki * miód- 1 łyżka * mięta, posiekana- 1 łyżka W rondelku

Kraina Miodem Płynąca
Warsztaty Akademii Smaku Sokołów i siedleckiej Brofaktury 140

Dziś wracam do jednego pięknego sierpniowego dnia, który był dniem pełnym wrażeń, smakowitych dań i miłego towarzystwa, czyli wycieczki do siedleckiej  Brofaktury  i do Woli Suchożebrskiej, gdzie grillowaliśmy z marką  Sokołów . Była wizyta w browarze, były warsztaty z naszą pyszną polską wołową w roli głównej, a także testowanie regionalnych piw. Zapraszam na relację ! Warsztaty Akademii Smaku Sokołów

Kulinarne przygody Gatity
PRZEPISY NA OBIAD JESIENIĄ NA DWA TYGODNIE 157

dodatku, kiedy kończy Ci się Twoja porcja na talerzu, sprawdzasz czy czasem, coś nie zostało jeszcze na patelni!  SPRAWDZONY PRZEPIS NA MINI TARTY Z ŁOSOSIEM! PIECZONE WARZYWA I GRILLOWANY DORSZ. IDEALNY POMYSŁ NA WEEKENDOWY OBIAD. Taka też jest moja dzisiejsza propozycja, łatwa do granic możliwości i nieprzyzwoicie smaczna. Pieczone idealnie doprawione warzywa, lekko skarmelizowane, pieczony na grillu dorsz

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania