grillowane - 1500 przepisów (strona:57/100)

Krem z cukinii 147

wystygnąć - ale ja nigdy nie mam na to czasu ;) Po zblendowaniu gotujemy jeszcze ok 10 min - gęstą zupę łatwiej przypalić, dlatego warto czasem zamieszać. Gruszkę kroimy w plastry, które grillujemy. Cienko pokrojoną kiełbasę żywiecką lub bekon - podsmażamy na patelni - aby osiągnąć efekt chipsa. Nakładamy na talerz, następnie dodajemy grzanki, gruszkę, chipsy. Dodajemy świeży pieprz.  Wszystkiego smacznego

dlaSmaQ
Festiwal Food Trucków 74

Wczoraj w Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu odbyła się apetyczna impreza dla wszystkich fanów dobrego ulicznego jedzenia. „Festiwal Food Trucków i Zacnego Piwa” witał zapachem grillowanego mięsa i tłumem ludzi. Samo przeciśnięcie się przez nich było wyzwaniem. Na początku ja i moi towarzysze zrobiliśmy wstępne rozeznanie „co, gdzie serwują?” i przeszliśmy się po całym placu. […] Artykuł

Pink Envelope
Burgery z cukinią i szczypiorkiem 95

temperatur. Chociaż tak do 15 stopni, by przejść się po parku i poobserwować wychodzące pąki. A jak tylko widzę słoneczną pogodę to planuję pikniki. Wymyśliłam więc przepis idealny na grillowanie. Domowe burgery z cukinią to propozycja dla każdego ceniącego dania mięsne. Domowe burgery z cukinią i szczypiorkiem Do kuchni […] Artykuł Burgery z cukinią i szczypiorkiem pochodzi z serwisu Pink

Pink Envelope
Ajvar – pasta z kuchni bałkańskiej 122

najpopularniejszych past warzywnych. Przygotowuje się ją z papryki, bakłażana (w niektórych przepisach z dodatkiem pomidorów lub pasty pomidorowej) oraz czosnku i chili. To znakomity dodatek do pieczonych i grillowanych mięs, bardzo fajnie urozmaica też smak codziennych kanapek. Do tej pory zawsze go kupowałam, ale w tym roku postanowiłam przygotować kilka słoiczków w domu. Jest pyszny, lekko pikantny i coś czuję

Pasja Smaku
Folk Gospoda | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 147

likier Saska Pigwa – nie ukrywam, ale to jeden z moich ulubionych likierów. Niesamowicie lubię połączenie kwaśnych owoców ze słodyczą. Co na danie główne? W karcie szczególnie intrygowała mnie pozycja grillowanego steka z selera, podanego z kaszotto oraz pesto z jarmużu. Chciałam spróbować czy danie wegetariańskie w polskiej restauracji może być smaczne. Nie zawiodłam się. Orzechowy smak selera wspaniale komponował się

Kuchnia Bazylii
Tutti Colori – pizza prawdziwie włoska 160

już po upieczeniu i doprawiane solą i pieprzem dodając również odrobiny orzeźwienia. Drugi nasz wybór to pizza bianca – Taleggio e pere – z mozzarellą, taleggio, serem kozim, gruszką, grillowaną papryką, szpinakiem i oliwą truflową. Osobiście nie jestem zwolennikiem pizzy bianca, bo uważam że prawdziwa pizza to właśnie taka z sosem pomidorowym, jednak po tym daniu zmieniam swój pogląd

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIERŚ Z KURCZAKA GRILLOWANA NA PATELNI 106

Doskonała jako dodatek do obiadu czy do sałatek.  Patelnia grillowa to jeden z ulubionych sprzętów w mojej kuchni i w ostatnim czasie dość często jej używam. A pierś grilluję najczęściej wtedy, kiedy mam mało czasu na przygotowanie obiadu. Odpowiednio dobrane przyprawy a reszta robi się już praktycznie sama ;) Składniki: * 2 piersi z kurczaka * 4 łyżki oleju * pół łyżeczki słodkiej

Zrób to smacznie
Niedzielny obiad: Polędwiczka w glazurze z musztardy francuskiej 122

wiele pisać. Wystarczy na nią spojrzeć, żeby wiedzieć, że jest pyszna! To zasługa słodko-kwaśnej, aromatycznej marynaty i glazury w jednym. Zamarynowane w niej mięso można usmażyć, upiec lub grillować. W każdej wersji będzie smakowało doskonale. Czas : 30 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji : 2 Polędwiczka w marynacie jakiej nie znacie Marynata z musztardy (a właściwie marynata i glazura

Niedzielny kucharz
Szaszłyki z kurczakiem i papryką 118

nich będzie to już kwestia gustu. Ja proponuję połączyć delikatne mięso z piersi kurczaka, boczek i warzywa. Kurczaka marynujemy wcześniej w jogurcie aby był soczysty i kruchy. Grillujemy na klasycznym grillu lub patelni grillowej. Czas przygotowania nie uwzględnia marynowania

Milion Smaków
Obiad na niedzielę: Kurczak pepsi-coca-cola 141

dowolnej ilości i zrobić z nich bardzo dobrą zalewę do mięsa. Marynata z coli i pepsi to znany i popularny w Stanach sposób przyrządzania kurczaka, stosowany nie tylko przez grillujących Amerykanów, lecz również znanych szefów. Techniki są różne. Można wykorzystać napój jako bejcę do smarowania kurczaka lub mięsa w ostatniej fazie pieczenia. Inny sposób polega na połączeniu napoju z przyprawami

Niedzielny kucharz
Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą 290

innych smacznych przepisów z ich użyciem. Przepisy z użyciem krewetek: Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Risotto z krewetkami i cukinią Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Potrawka z krewetek Jeżeli nie możesz przekonać się do krewetek, przygotuj je w takiej wersji, gwarantuję, że to danie sprosta Twojemu podniebieniu Przepis na krewetki z czosnkiem, chili

Kuchnia Bazylii
Roladki z grillowanej cukinii z serem 167

osuszyć, odkroić końcówki. Pokroić wzdłuż w plasty o grubości ok 5mm. Plastry cukinii oprószyć z obu stron czubrycą zieloną i skropić olejem. Odstawić na ok 1 godzinę. Potem plastry grillować, można na zwykłym grillu węglowym lub patelni grillowej. Wystarczy aby cukinia zmiękła i plastry były elastyczne i dały się zwijać. Sery pokroić na kawałki, w paski o grubości

Monia miesza i gotuje
Faszerowane pomidory idealne na grilla lub do piekarnika 151

płynu. Mieszamy. Po chwili dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, pokruszoną fetę, pokrojony ser żółty. Na koniec wsypujemy słonecznik. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Masą wypełniamy pomidory. Grillujemy lub zapiekamy (180 o C) w pojemnikach aż skórka zacznie łatwo odchodzić. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
jajka zapiekane w awokado 178

Wstawiam na ok 7 minut. Mój piekarnik właśnie tyle potrzebował, by białko się ścięło, a żółtko pozostało płynne, dlatego nie odchodź daleko, bo ten moment łatwo przegapić. W międzyczasie grilluję pokrojoną w kromki ciabattę, jeżeli nie dysponujesz gilem elektrycznym, wrzuć ją po prostu do piekarnika razem z awokado. Pomidorki kroję na połówki, posypuję bazylią, przyprawiam solą i pieprzem, skrapiam oliwą

Cook&Love
Cytrynowy dżem z cukinii 144

chcemy uzyskać inną konsystencję). Ciepły dżem przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić. Podawać z domowym chlebem lub do naleśników. Wypróbować ze schabem i grillowanym camembertem. Krok po kroku przepis na dżem z cukinii z nutką cytryny: 1. Obrać cukinie ze skórki 2. Pokroić ją i wydrążyć gniazda nasienne za pomocą

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania