Składniki (na jedną super- dużą porcję, idealną na lunch w pracy lub kolację): garść mixu sałat 10 pomidorków koktajlowych 1/3 średniego batata łyżka oleju rzepakowego do grillowania 1/3 czerwonej papryki 1 jajko garść orzechów laskowych i orzechów nerkowca dressing miodowo- musztardowy: łyżeczka musztardy francuskiej, łyżeczka miodu, łyżeczka oliwy z oliwek, łyżeczka wody, szczypta soli
Mango Papajaoliwek Piersi z kurczaka przebijamy nożem, smarujemy oliwą z przyprawami, nabijamy w nie szparagi i zawijamy w szynkę parmeńską. Zapiekamy około 45 minut w temperaturze 220 stopni lub grillujemy
Cytryna&Co.przepis na sabih, w którym się zakochacie. Pokażę wam, jak zrobić gyros i kebab wołowy w domowych warunkach. Możliwości dla pity jest dużo. Osobiście uwielbiam ciepłą pitę z sałatą, grillowanym kurczakiem i smażonym w ostrych przyprawach bakłażanem. Kocham szakszukę z pachnących słońcem pomidorów, wyjadaną z patelni za pomocą pity. Zrobienie pity jest proste. Jak wszystko co ma gluten, pita wymaga
ladykitchenmoich przepisów. Przepis na pałki z kurczaka to powracający temat na blogu. Dla mnie pałki z kurczaka to nie tylko jedzenie na co dzień ale również party food. Grillowane dramstiki są pyszne! Można je podać na wiele sposobów jak dramstiki z warzywami . Porcja mięsa, pesto, brukselka, rumiane ziemniaki to dzisiejszy obiad dla moich głodomorów. Prosty przepis na pieczone pałki
codojedzeniameksykańska jest bardzo prosta do przygotowania, wystarczy Wam dokładnie kilkanaście minut, żeby ją zrobić. Ja przygotowałam ją w wersji wegetariańskiej, natomiast jeśli lubicie mięso dodajcie do niej podsmażoną lub grillowana pierś z kurczaka czy indyka pokrojoną w kostkę, Sałatkę można podać w 2 wersjach, tak jak ja to zrobiłam, czyli bez mieszania wszystkich składników, w związku z tym pięknie wygala
Kulinarne przygody GatityKlasyczne pesto bazyliowe - proste w wykonaniu, a jednocześnie imponujące smakiem i aromatem. Świetne jako marynata do grillowanego kurczaka lub ryb. Wyśmienite jako dodatek do dań z makaronu, zup warzywnych oraz do klasycznej sałatki z pomidorów i mozzarelli. Przechowywane w lodówce lub zamrożone na porcje pesto, może służyć jako awaryjny i zdrowy sposób na pyszny i ekspresowy obiad po pracy
cool and mintydanie, które wywodzi się z Indonezji a dokładnie z wyspy Jawa. Kurczak satay Tradycyjny satay to mięso drobiowe, wołowe, wieprzowe czy mięso ryb pokrojone na mniejsze kawałki a następnie grillowane w formie saszłyka. Podawane z sosem albo sojowym albo na bazie masła orzechowego. Czerpiąc inspirację z kuchni tajskiej przygotowałam podudzia kurczaka w marynacie satay. Podałam je z ryżem jaśminowym
mecooksNiepozorna musztarda potrafi zastąpić w kuchni szereg przypraw. Warto o niej pamiętać nie tylko z okazji grillowanej kiełbasy, ani sosu vinaigrette do sałatki. Intensywny aromat musztardy dodaje potrawom niepowtarzalnego smaku. Kwasowość natomiast sprawia, że wykorzystana do mięs, czyni je wyjątkowo kruchymi. Marynowanie Najczęściej musztardę do mięs wykorzystuję do wykonania marynaty. Musztardę sarepską mieszam z olejem rzepakowym, solą, pieprzem, majerankiem
Kucharzycajabłko kojarzy się z wieloma różnymi ciastami ,ciasteczkami, lista jest długa. Większość z nich jest słodka. Ta sałatka jest przykładem ,że jabłko pikantne tez jest smaczne. Mięsożerni mogą dodać grillowaną pierś z kurczaka ,indyka i z sałatki zrobi się pełny posiłek. Sałatka sprawdzi się przy świątecznym stole w gronie rodziny ,znajomych i przyjaciół ,jak i jako drugie śniadanie do szkoły
mojej kuchniPropozycja na ser halloumi nie grillowanego, ale startego i usmażonego na wzór burgera wołowego. Składniki 250 g halloumi cypryjskiego 100 g suszonych pomidorów w oleju 2 jajka pół szklanki tartej bułki pół łyżeczki granulowanego czosnku pieprz olej z oliwek do smażenia sałata rzymska pomidor malinowy ogórek gruntowy remulada duńska Przygotowanie Ser halloumi starłem na tarce o grubych oczkach. Do sera
R'n'G KitchenWykonanie: 1. Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Następnie oprószyć przyprawą curry, solą, pieprzem i pozostawić na 30 minut. Po tym czasie przełożyć na rozgrzaną, suchą grillowaną patelnie i smażyć około 3-4 minut z każdej strony. 2. Mango obrać ze skóry, pokroić w paski, a cebulę pokroić w piórka. Czerwoną paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne
Szalona Kuchnia Ewelinyindyjski ser Panir w jedwabistym sosie pomidorowym. Jest to moje ulubione danie ponieważ jestem fanką sera indyjskiego Poza tym godne uwagi jest danie o nazwie Chicken Butter Masala czyli grillowany kurczak w sosie pomidorowym oraz Kesari Murg czyli delikatne kawałki kurczaka w kremowym sosie jogurtowym z szafranem. Do każdego dania mamy do wyboru dodatki w postaci 3 rodzajów ryżu basmanti
I LOVE LIFEbulgoczącej wodzie przez minutę. Na maśle duszę czosnek i szpinak do momentu aż zupełnie zwiędnie. Doprawiam solą i pieprzem. Warzywa kroję a składniki dressingu dokładnie mieszam. Kromkę pieczywa grilluję na chrupko, nakładam szpinak, łososia, jajko a wierzch polewam dressingiem. Całość dekoruję oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i ogórkiem. Podaję od razu. Smacznego, Klaudia
Mango Papajakaszy jaglanej 150 g mąki owsianej 5p g mąki kukurydzianej Szczypta soli 150 g wody 35 ml oliwy 50 ml mleka roślinnego 1 łyżka pasty z grillowanego bakłażana Przygotowujemy krakersy: Bób ugotować i obrać ze skórki. Kaszę jaglaną ugotować. wszystkie składniki połączyć i zblendowac na gladką masę. Masę rozgnieść dłońmi. Pokroić na kwadraty lub prostokąty. Pieczemy 20 minut
Kuchnia w oparachwiele pisać. Wystarczy na nią spojrzeć, żeby wiedzieć, że jest pyszna! To zasługa słodko-kwaśnej, aromatycznej marynaty i glazury w jednym. Zamarynowane w niej mięso można usmażyć, upiec lub grillować. W każdej wersji będzie smakowało doskonale. Artykuł Pomysły na niedzielny obiad pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz