grillowane - 1500 przepisów (strona:54/100)

Apple Cabbage Stew – The Elder Scrolls V: Skyrim – bigos z jabłkami i boczkiem na cydrze 147

Mieszamy wszystko i dusimy przez ok. 20 min na małym ogniu pod przykryciem. Na końcu dodajemy jeszcze nieco soli do smaku. PODANIE Kapustę podajemy na ciepło, najlepiej w towarzystwie grillowanego kawałka mięcha! Artykuł Apple Cabbage Stew – The Elder Scrolls V: Skyrim – bigos z jabłkami i boczkiem na cydrze pochodzi z serwisu NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
RISOTTO DYNIOWE 176

Gotujemy 15 minut, po trochu dolewając gorący bulion i często mieszając. Na koniec mieszamy z masłem i parmezanem. Można podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do smażonego lub grillowanego łososia. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 50 g masła 1 cebula  3 ząbki czosnku 200 g(1 szklanka) tartej dyni 100 g (1/2 szklanki) ryżu arborio 1/2 szklanki białego wina

cool and minty
Surówka dla dorosłych 220

mięsnych obiadów, smażonych czy też grillowanych, idealne nadają się surówki „chrupiące”. Bardzo je lubimy. Są proste w przygotowaniu, szybkie i co najważniejsze, bardzo smaczne. Tym razem pokusiliśmy się na nietypowy dressing ;) Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 150 g pomidorków koktajlowych 1 szpiczasta papryka czerwona 1 szpiczasta papryka pomarańczowa 1 szpiczasta papryka żółta 2 szalotki Dressing: 50 ml oliwy z oliwek

R'n'G Kitchen
Hot dog Polish Boy 166

pokrój na frytki. W garnku rozgrzej dobrze olej, smaż frytki do czasu aż będą złociste. Frytki po upieczeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. W tym czasie kiełbaski grilluj na patelni z obu stron do czasu aż się zarumienią. Najlepiej użyć do tego patelni grillowej, ale jeśli jej nie masz, możesz po prostu podsmażyć kiełbaski na zwykłej patelni. Bułki

365 dni dookoła kuchni
Koreańska zupa z kurczakiem i szczypiorem 249

niej napisałam już TUTAJ ) – pyszny i pełnowartościowy produkt uboczny po produkcji sosu sojowego. W Korei to dodatek do wszystkiego – od kanapek, sałatek, sosów i zup zaczynając, na pieczonym, grillowanym mięsie i rybach kończąc. SKŁADNIKI proporcje składników na 4 porcje BULION 0,5kg piersi z kurczaka z wolnego wybiegu 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku 1 pęczek szczypioru z cebulką

Karo in the Kitchen
Golonka pieczona 107

środku to od dziś nie problem. Najpierw konieczne jest jej ugotowanie, tak aby uzyskać odpowiednią miękkość mięsa, a później zostaje już marynowanie i zapiekanie w piekarniku lub opcjonalnie grillowanie. Polecam Wam także: –  kurczak z czerwonym pesto –  kurczak pieczony na butelce piwa –  kurczak z batatami –  sałatka cezar z kurczakiem –  kurczak z mozzarellą –  kurczak pieczony

nietylkopasta.pl
Tureckie chlebki na śniadanie lub lunch. 206

jajka.  Po ok. 15 min. wyciągamy chlebki i kładziemy na nich po łyżce guacamole i hummus. Polecamy użyć libańską wersję hummus z smażonym bakłażanem. Niezwykły smak z nutą grillowanego bakłażana. Teraz kładziemy pomidora, jalapeno i na koniec jajko.  Zapewniamy, że będzie Wam smakować, koniecznie wypróbujcie. Pozdrawiamy

vegetanie
Sałatka z batatem, jajkiem i orzechami w dressingu miodowo- musztardowym 78

Składniki (na jedną super- dużą porcję, idealną na lunch w pracy lub kolację): garść mixu sałat 10 pomidorków koktajlowych  1/3 średniego batata  łyżka oleju rzepakowego do grillowania  1/3 czerwonej papryki  1 jajko  garść orzechów laskowych i orzechów nerkowca dressing miodowo- musztardowy:  łyżeczka musztardy francuskiej, łyżeczka miodu, łyżeczka oliwy z oliwek, łyżeczka wody, szczypta soli

Mango Papaja
PIERSI Z KURCZAKA W JAMON SERRANO NADZIEWANE SZPARAGAMI 95

oliwek Piersi z kurczaka przebijamy nożem, smarujemy oliwą z przyprawami, nabijamy w nie szparagi i zawijamy w szynkę parmeńską. Zapiekamy około 45 minut w temperaturze 220 stopni lub grillujemy

Cytryna&Co.
Chlebek pita 156

przepis na sabih, w którym się zakochacie. Pokażę wam, jak zrobić gyros i kebab wołowy w domowych warunkach. Możliwości dla pity jest dużo. Osobiście uwielbiam ciepłą pitę z sałatą, grillowanym kurczakiem i smażonym w ostrych przyprawach bakłażanem. Kocham szakszukę z pachnących słońcem pomidorów, wyjadaną z patelni za pomocą pity. Zrobienie pity jest proste. Jak wszystko co ma gluten, pita wymaga

ladykitchen
Pieczone pałki z kurczaka – drumsticks 85

moich przepisów. Przepis na pałki z kurczaka to powracający temat na blogu. Dla mnie pałki z kurczaka to nie tylko jedzenie na co dzień ale również party food. Grillowane dramstiki są pyszne! Można je podać na wiele sposobów jak dramstiki z warzywami . Porcja mięsa, pesto, brukselka, rumiane ziemniaki to dzisiejszy obiad dla moich głodomorów. Prosty przepis na pieczone pałki

codojedzenia
Kolorowa sałatka meksykańska 137

meksykańska jest bardzo prosta do przygotowania, wystarczy Wam dokładnie kilkanaście minut, żeby ją zrobić. Ja przygotowałam ją w wersji wegetariańskiej, natomiast jeśli lubicie mięso dodajcie do niej podsmażoną lub grillowana pierś z kurczaka czy indyka pokrojoną w kostkę, Sałatkę można podać w 2 wersjach, tak jak ja to zrobiłam, czyli bez mieszania wszystkich składników, w związku z tym pięknie wygala

Kulinarne przygody Gatity
PESTO Z BAZYLII 169

Klasyczne pesto bazyliowe - proste w wykonaniu, a jednocześnie imponujące smakiem i aromatem. Świetne jako marynata do grillowanego kurczaka lub ryb. Wyśmienite jako dodatek do dań z makaronu, zup warzywnych oraz do klasycznej sałatki z pomidorów i mozzarelli.  Przechowywane w lodówce lub zamrożone na porcje pesto, może służyć jako awaryjny i zdrowy sposób na pyszny i ekspresowy obiad po pracy

cool and minty
Kurczak satay 143

danie, które wywodzi się z Indonezji a dokładnie z wyspy Jawa. Kurczak satay Tradycyjny satay to mięso drobiowe, wołowe, wieprzowe czy mięso ryb pokrojone na mniejsze kawałki a następnie grillowane w formie saszłyka. Podawane z sosem albo sojowym albo na bazie masła orzechowego. Czerpiąc inspirację z kuchni tajskiej przygotowałam podudzia kurczaka w marynacie satay. Podałam je z ryżem jaśminowym

mecooks
Mięso w sosie musztardowym 114

Niepozorna musztarda potrafi zastąpić w kuchni szereg przypraw. Warto o niej pamiętać nie tylko z okazji grillowanej kiełbasy, ani sosu vinaigrette do sałatki. Intensywny aromat musztardy dodaje potrawom niepowtarzalnego smaku. Kwasowość natomiast sprawia, że wykorzystana do mięs, czyni je wyjątkowo kruchymi. Marynowanie Najczęściej musztardę do mięs wykorzystuję do wykonania marynaty. Musztardę sarepską mieszam z olejem rzepakowym, solą, pieprzem, majerankiem

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania