grillowane - 1500 przepisów (strona:53/100)

Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami 148

parówkami: Parówki w cieście francuskim Parówki w cieście kukurydzianym Rogaliki z parówką i serem Naleśniki z parówką i serem Sałatka ziemniaczana z parówką Fasolka szparagowa a’la gulasz Cukinia grillowana Naleśnik z parówką i warzywami The post Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GOLONKA PIECZONA MAŚLANA 129

Wszyscy, którzy nastawili się na fajne, aktywne spędzenie majówki na łonie natury  na Podlasiu, niestety ale się rozczarowali. Jedynie 1 maja był ciepły, przyjemny, zachęcający do grillowania. Kolejne dni przyniosły zimno, nieprzyjemny wiatr, miejscami deszcze. Dziś tez od rana ponuro, szaro, chłodno.  Obiadek zamiast lekkiego wiosennego będzie treściwszy, rozgrzewający. Zapraszam Was na pyszne goloneczki. Zadowolą każdego ich fana

Z Majeczką w kuchni
Haute dog działkowy 176

działce podlega tylko Waszej ochronie. Tulipany. Ani zdrowe, ani smaczne, ale ładnie wyglądają :) Składniki: - długa bułka - jakaś parówka - młode liście chrzanu - płatki tulipanów - liście czosnku niedźwiedziego Wykonanie: Parówkę grillujemy, a bułkę przekrajamy wzdłuż, nie do końca, ale tylko tak, aby można było ją nafaszerować. Parówkę owijamy w liście chrzanu, bułkę wykładamy liśćmi czosnku i wkładamy na to owiniętą parówkę. Dodajemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Włoska sałatka paprykowa z anchois i oliwkami 112

śródziemnomorskich sałatek. Generalnie przepis zaczerpnięty z książki “ Kuchnia włoska, klasyczne i nowoczesne dania “, występuje tam jako “włoska sałatka paprykowa”, która świetnie komponuje się z grillowanym mięsem lub włoskim chlebem. Podaje się ją jako przystawkę. U mnie warzywa te spełniły rolę dodatku do obiadu, podałam je na ciepło z pieczoną piersią kurczaka i miską sałat z pomidorkami

Zasmakuj Kuchni
Grillowany kurczak z piekarnika 114

pałki stroną, na której nie ma sosu i posmaruj marynatą. Wstaw do piekarnika na kolejne 5-10 minut. Wyjmij pałki z piekarnika i odstaw na chwilę do przestygnięcia. Artykuł Grillowany kurczak z piekarnika pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Kręciołki/spiralki z boczku 109

czasie kawałki boczku należy nawinąć na patyczki do szaszłyków. (Nadziać jeden koniec boczku, resztę plastra ściśle owinąć wokół patyczka i spiralkę zakończyć przebijając drugi koniec mięsa.) Grillować z każdej strony na ruszcie lub upiec w piekarniku (*). (Mięso powinno być chrupiące i zarumienione.) (*) Piekarnik (posiadam gazowy) powinien być uprzednio rozgrzany do temperatury 180 stopni.  . Papryka słodka i patyczki do szaszłyków

Di gotuje
SZASZŁYKI WIEPRZOWE W MARYNACIE KETCHUPOWO - MUSZTARDOWEJ + FILMIK 97

kilka godzin do lodówki.  Warzywa kroimy na kawałki, polewamy olejem i mieszamy.  Boczek kroimy w plastry.  Nabijamy szaszłyki naprzemiennie mięso z warzywami i boczkiem.  Grillujemy do momentu aż mięsko będzie miękkie.  Szaszłyki są przepyszne, polecam.                                    Zapraszam

Kulinarne Fantazje Marioli
Tortilla z karkówką 98

zrobić z mięsa, które pozostanie po grillowaniu? Wczoraj był grill , a dziś został jeszcze jeden kawałek przepysznej karkówki, o którym zamarzył mój mąż zaraz po przebudzeniu. Wcale mu się nie dziwię, bo karkówka w ziołach była niesamowicie pyszna. Karkówka z grilla to rewelacja. Zawsze krucha, zawsze soczysta i przepyszna. Został tylko jeden kawałek, którym facet niestety się nie naje, więc

MamaOskarka
Restaurant Week 128

zrobiło na mnie wrażenia. Pozostałe potrawy dały mi całkiem nowe doznania smakowe. Niewątpliwie wrócę tam, by odkryć, co jeszcze Mauritius ma mi do zaoferowania. Rubniki z bakłażana – grillowany bakłażan na sałatce z serem ricotta podawany z sosem słodko-ostrym Mauritius Dream – sałatka z zielonej papai z owocami morza z aromatycznym chesingiem z kolendry i mięty Ratatouille – makaron

Kucharzyca
Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny 249

faszerowane mięsem mielonym i papryką 39. faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami 40. Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 41. klops drobiowy faszerowany papryką 42. Siekane kotlety z kurczaka z papryką 43. Grillowany kotlet z kurczaka 44. Szaszłyki z kurczaka i warzyw 45. Kotlety z kurczaka i ogórków 46. Smażone kotleciki z kurczaka panierowane 47. Kurczak à la KFC 48. Kurczak z warzywami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Si, pero no. 100

smaku mięsa. 3. Danie, które kojarzy mi się z Walencją to oczywiście paella valenciana , której zapach unosi się praktycznie w każdym zakątku miasta. Paulina 1. Kuchnia roślinna – grillowany bakłażan z pastą orzechową. 2. Kopi Luwak – kawa, której ziarna przechodzą przez układ trawienny łaskuna. 3. Sól, sól i jeszcze więcej soli. Galeria zdjęć od Pauliny: Kawa kopi luwak

Gotuj po hiszpańsku
Pieczone mielone z pasternakiem 118

masy formujemy kulki, które następnie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki delikatnie spłaszczamy dłonią lub łyżką. Pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. Jeśli posiadacie opcję grillowania w piekarniku, to warto włączyć na 5 minut przed końcem pieczenia. Koperek myjemy, siekamy drobno. Jogurt mieszamy z koperkiem i przyprawami. Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się połączyły. Porcja

Kucharzyca
Sos koperkowy z curry 96

bazie jogurtu z dodatkiem majonezu, świeżym koprem i przyprawą curry sprawdzi się idealnie do kanapek z wędliną, domowych zapiekanek, białych mięs (szczególnie kurczaka), do soczystego mięsa z grilla. Dziś grillowana pierś z kurczaka podana była z opiekanymi ziemniakami ziołowymi, mizerią oraz takim właśnie sosem – strzał w dziesiątkę! SKŁADNIKI: 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego płaska łyżka majonezu sól

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z kurczakiem i parmezanem 157

łyżeczki soku z cytryny – 1 mały ząbek czosnku – opcjonalnie sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wszystkie warzywa myjemy. Kurczaka myjemy doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Grillujemy na wysmarowanej oliwą patelni grillowej. Ściągamy kurczaka z patelni, lekko studzimy i  kroimy na mniejsze paski. Na tej samej patelni przygotowujemy grzanki z pieczywa (np. z bagietki). Następnie kroimy grzanki

I LOVE LIFE
Zapiekanka makaronowa 160

kaparów ser Grana Padano świeżo mielony pieprz przyprawa do mięsa mielonego zioła prowansalskie oliwa z oliwek Przygotowanie: Makaron ugotuj al'dente - odcedź i przepłucz zimną wodą. Rozgrzej patelnię do grillowania (bez tłuszczu). Na patelni przesmaż mięso mielone, boczek pokrojony w paski i posiekaną cebulę z czosnkiem - dopraw pieprzem i przyprawą do mielonego. Naczynie żaroodporne spryskaj oliwą. Makaron wraz zawartością patelni

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania