grillowane - 1500 przepisów (strona:51/100)

Pikantne burgery z grilla 122

oraz czosnek drobno siekamy. Dodajemy mięso, przyprawy i jajko. Całość dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy na kilka minut. Z masy formujemy kotlety - trochę mniejsze od dłoni, ana grubość około 2 cm. Grillujemy z obu stron na grillu tradycyjnym lub elektrycznym. Lemoniada: do wody dodajemy sok z cytryn Limmi oraz kostki lodu i opcjonalnie łyżeczka miodu. Sok z cytryn Limmi możecie kupić

Lena Gotuje
PULLED PORK- ciągnięta wieprzowina 97

dnie naczynia układamy pokrojoną w ćwiartki cebulę, a na cebuli przygotowane mięso. Moje mięsko nie chciało się zmieścić dziś w garnku, więc upchnęłam je w porządnym grubym worku do grillowania ziemniaków (kiedyś kupiłam takie duże i mocne worki aluminiowe w Tesco). Wszystkie przyprawy i mokre składniki marynaty mieszamy w miseczce z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i smarujemy nią dokładnie mięso

Kocham Czekoladę
Soczyste żeberka z glazurą 92

bagietka na zakwasie . Żeberka wieprzowe jeśli dobrze przyrządzone po prostu rozpływają się w ustach. To smaczny obiad na święta lub niedzielę. Bardzo często przyrządzam żeberka wieprzowe z piekarnika lub grillowane. Nie przepadam jednak za duszonymi żeberkami. Lubią żeberka pieczone, wytopione z tłuszczu i lekko chrupiące. Są po prostu najlepsze. Żeberka z glazurą 4 porcje Składniki: 1,5 kg żeberek, cienkich

codojedzenia
Ziemniaki faszerowane grzybami 156

pieprzem. Łyżeczką wydrążyć wnętrze ziemniaków. Posmarować wnętrza ziemniaków olejem, posolić. Do wnętrza ziemniaków włożyć farsz grzybowy. Ziemniaki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i ustawionego na funkcję grillowania. Piec 10-15 minut. Po wyjęciu posypać ziemniaki parmezanem pokrojonym na wióry. Podawać z natką kolendry. Jeśli masz ciekawy przepis na wykorzystanie świeżych grzybów leśnych i chcesz się nim podzielić

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 91

wszystkim – bananami, truskawkami, dżemem, bitą śmietaną, lodami, nutellą, salami, serem żółtym, serem białym, farszem pieczarkowym, sosem pomidorowym, mięsem mielonym, warzywami… Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte: może być składnikiem innych dań. Możemy z nich zrobić krokiety, naleśnikowe cannelloni, pseudo-lasagne, torcik czekoladowy czy wytrawne przystawki. Chcecie zobaczyć któryś

Proste-przepisy.pl
Boczek z grilla w stylu azjatyckim 89

chili. Wymieszać. W przygotowanej marynacie zamoczyć plasterki boczku i odstawić na około 30 minut. Następnie każdy plasterek nadziać na patyczek, tworząc harmonijkę. Pozostałą marynatą polać szaszłyki i posypać sezamem. Grillować do czasu, aż boczek się zrumieni. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla → Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, papryką i czerwoną cebulką → Szaszłyki

Oryginalny smak
Fajitas z wieprzowiną i piklami z awokado 110

Fajita - fahita , to potrawa meksykańska , w skład której wchodzi grillowane mięso podawane na pszenicznej lub kukurydzianej tortilli. Początkowo fajita przyrządzana była wyłącznie z mięsa wołowego, jednak w chwili obecnej popularne są również wersje z mięsem kurczaka, wieprzowiną lub krewetkami. W hiszpańskim fajita jest zdrobnieniem słowa faja, oznaczającego pas lub obręcz. Rzeźnicy w obszarach przygranicznych Teksasu i Meksyku używali tego określenia

Moje Małe Czarowanie
Colnago, Plavac Mali, Sv. Klment, Hvar, 2015 99

zarówno do spożycia od razu, jak i do starzenia. Do czego: świetnie radzi sobie samodzielnie jak i do znakomitych chorwackich serów i szynki. Znakomicie odnajdzie się jako towarzystwo do grillowanej jagnięciny i baraniny. Ode mnie: wino wyjątkowo udane, harmonijne i spójne, bardzo wysokiej jakości. Dodatkowo winiarnia i winebar położone w przepięknym ogrodzie wśród agaw i innych bajecznie kwitnących sukulentów

Kate's Kitchen
Sałatka z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną porzeczką 91

Sałatka z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną porzeczką powstała jako dodatek do grillowanych mięs, ale oczywiście wspaniale będzie smakowała także wegetarianom. Chciałam  ją też ożywić nieco jakimś fajnym kolorowym akcentem no i padło na porzeczki.  Leżały sobie na blacie kuchennym, czekając na swoje pięć minut. W sumie, jak do sałatek dodaje się ziarenka granatu, to czemu nie dodać

Kulinarne przygody Gatity
Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek 160

przepis Do miski wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, pieprzu, mleko i całość roztrzepujemy. Na patelni z odrobiną masła, na wolnym ogniu, cały czas mieszając smażymy jajecznicę. Na drugiej patelni grillujemy plasterki boczku . Jajecznicę posypaną drobno posiekanym szczypiorkiem wykładany na talerze, obok układamy boczek i pokrojoną w plasterki paprykę. Smacznego! Artykuł Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek pochodzi z serwisu Kulinarny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka fit z grillowanym łososiem 161

Lato słońce, gorąco i pojawia się problem co przygotować na obiad? Dziś mam dla Was bardzo fajną i fit propozycję sałatkę z grillowanym ananasem Składniki · rudola · sałata lodowa · pomidorki koktajlowe · ananas · łosoś · papryka czerwona · sól

Kulinarne pyszności Molki
Letnia sałatka z kuskusem 102

Sugerowałabym Wam tego nie robić ponieważ bez przypraw kuskus nie ma żadnego smaku. Bardzo prosto kuskus możecie przyprawić solą, pieprzem, odrobiną papryki i ziołami. Mi najlepiej smakuje serwowany z grillowanymi warzywami i świeżymi ziołami właśnie. W minioną sobotę byłam zaproszona na urodziny teścia. Obiecałam zrobić sałatkę. Rodzina mojego męża unika majonezu więc nie wchodziły w grę sałatki majonezowe. Zrobiłam zatem

mecooks
Grillowane bakłażany 170

mięsa mielonego wołowego 2 pomidory garść posiekanego szczypiorku świeże zioła, u mnie oregano i szałwia sól i pierz 5 dkg sera żółtego Przygotowanie: Bakłażany przekroić … Czytaj dalej Grillowane bakłażany

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania