Taka surówka będzie super dodatkiem do obiadu, grillowanego mięsa lub po prostu jako drugie śniadanie do pracy. Polecam bo jest nie tylko zdrowa ale rewelacyjnie smakuje :) mała główka młodej kapusty kiść czerwonych winogron 1 szkl siekanych orzechów pekan łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól świeżo zmielony pieprz Kapustę drobno poszatkować. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na połówki. W misce
Smakołyki Asigrilla. Należy tylko pamiętać, aby szparagi często obracać by boczek się nie przypalił. Składniki: pęczek zielonych szparagów plastry wędzonego boczku - tyle, ile szparagów Każdy szparag owinąć plastrem boczku. Grillować aż szparagi zmiękną (ale będą nadal al dente) równomiernie z każdej strony, często obracając
My simple kitchensoku z cytryny, żeby nie ściemniało tarty żółty ser lub pokruszony ser pleśniowy bleu pomidor pokrojony w kostkę kawałek papryki pokrojony w kostkę – opcjonalnie pierś z kurczaka, smażona lub grillowana i pokrojona w kostkę czerwona cebula 2 jajka na twardo – pokrojone w kostkę 3 plastry bekonu usmażone i pokrojone sos winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego
Ugotowane pozamiatanechociaż raz na wiosnę zjadł danie ze szparagami, zwłaszcza że sezon na nie jest tak krótki. Same szparagi można przygotować na wiele sposobów: można gotować w wodzie, na parze, grillować czy właśnie zapiekać. Same warzywo jest na tyle uniwersalne, że szparagi mogą być serwowane same, na przykład polane sosem holenderskim, ale mogą również stanowić dodatek do obiadu
A to pestkaHummus to rewelacyjny dodatek do pieczywa, chrupiących placków tortilli czy surowych bądź grillowanych warzyw. Można wzbogacić jego smak o inne dodatki. Świetnie sprawdzą się tutaj np. burak, papryka wędzona, awokado, suszone pomidory, kurkuma czy ulubione zioła. Ja tym razem przygotowałam go w klasycznej wersji. Składniki na średnią miseczkę hummusu: 1 szklanka gotowanej cieciorki 2 łyżki wody 2 łyżki
Ze smakiem i z pasjąpieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor ok. 30-40 minut. W międzyczasie kroimy cebulę w kostkę, czosnek w plasterki. Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę. Grillujemy je na patelni. Pomidorki przekrawamy na pół. Patelnie rozgrzewamy i wylewamy oliwę. Cebulę i czosnek wrzucamy i podsmażamy mieszając. Następnie dodajemy podgillowane wcześniej szparagi i na końcu pomidorki. Doprawiamy całość solą
I LOVE LIFEodsłonie - na chrupiących grzankach zyskała nowego życia:). 2 bułki kajzerki 4 jajka 1 łyżeczka masła sól, pieprz warzywa do dekoracji: kiełki, pomidor, szczypior 1. Bułki przekrawamy na pół, grillujemy w tosterze lub na grillu elektrycznym. 2. Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy jajka, mieszamy, solimy, smażymy aż się zetną. 3. Jajecznicę wykładamy na grzanki, na wierzch układamy kiełki, plastry
Szefowa kuchnibyło piękne, puszyste ciasto cytrynowe. Byłam tak zaaferowana, że uruchamiając piekarnik włączyłam funkcję grill. To co widzicie na zdjęciach to właśnie ucierane ciasto cytrynowe upieczone na grillu. Funkcję grillowania wyłączyłam dopiero na około 10 minut przed końcem pieczenia. Mimo tej pomyłki ciasto cytrynowe wyszło genialne w smaku i z... cudownie chrupiącą skórką. Ps. Ciasta na warsztaty oczywiście nie zabrałam
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataparówkami: Parówki w cieście francuskim Parówki w cieście kukurydzianym Rogaliki z parówką i serem Naleśniki z parówką i serem Sałatka ziemniaczana z parówką Fasolka szparagowa a’la gulasz Cukinia grillowana Naleśnik z parówką i warzywami The post Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWszyscy, którzy nastawili się na fajne, aktywne spędzenie majówki na łonie natury na Podlasiu, niestety ale się rozczarowali. Jedynie 1 maja był ciepły, przyjemny, zachęcający do grillowania. Kolejne dni przyniosły zimno, nieprzyjemny wiatr, miejscami deszcze. Dziś tez od rana ponuro, szaro, chłodno. Obiadek zamiast lekkiego wiosennego będzie treściwszy, rozgrzewający. Zapraszam Was na pyszne goloneczki. Zadowolą każdego ich fana
Z Majeczką w kuchnidziałce podlega tylko Waszej ochronie. Tulipany. Ani zdrowe, ani smaczne, ale ładnie wyglądają :) Składniki: - długa bułka - jakaś parówka - młode liście chrzanu - płatki tulipanów - liście czosnku niedźwiedziego Wykonanie: Parówkę grillujemy, a bułkę przekrajamy wzdłuż, nie do końca, ale tylko tak, aby można było ją nafaszerować. Parówkę owijamy w liście chrzanu, bułkę wykładamy liśćmi czosnku i wkładamy na to owiniętą parówkę. Dodajemy
Kryzysowa Książka Kucharskaśródziemnomorskich sałatek. Generalnie przepis zaczerpnięty z książki “ Kuchnia włoska, klasyczne i nowoczesne dania “, występuje tam jako “włoska sałatka paprykowa”, która świetnie komponuje się z grillowanym mięsem lub włoskim chlebem. Podaje się ją jako przystawkę. U mnie warzywa te spełniły rolę dodatku do obiadu, podałam je na ciepło z pieczoną piersią kurczaka i miską sałat z pomidorkami
Zasmakuj Kuchnipałki stroną, na której nie ma sosu i posmaruj marynatą. Wstaw do piekarnika na kolejne 5-10 minut. Wyjmij pałki z piekarnika i odstaw na chwilę do przestygnięcia. Artykuł Grillowany kurczak z piekarnika pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzczasie kawałki boczku należy nawinąć na patyczki do szaszłyków. (Nadziać jeden koniec boczku, resztę plastra ściśle owinąć wokół patyczka i spiralkę zakończyć przebijając drugi koniec mięsa.) Grillować z każdej strony na ruszcie lub upiec w piekarniku (*). (Mięso powinno być chrupiące i zarumienione.) (*) Piekarnik (posiadam gazowy) powinien być uprzednio rozgrzany do temperatury 180 stopni. . Papryka słodka i patyczki do szaszłyków
Di gotujekilka godzin do lodówki. Warzywa kroimy na kawałki, polewamy olejem i mieszamy. Boczek kroimy w plastry. Nabijamy szaszłyki naprzemiennie mięso z warzywami i boczkiem. Grillujemy do momentu aż mięsko będzie miękkie. Szaszłyki są przepyszne, polecam. Zapraszam
Kulinarne Fantazje Marioli