grillowane - 1500 przepisów (strona:52/100)

Zielony makaron z sosem mięsnym 156

czerwonej fasoli puszka pomidorków koktajlowych cherry 1 mała cebula 2 ząbki czosnku przyprawa do mielonego ostra papryka w proszku sól, pieprz szczypiorek - do dekoracji Przygotowanie: Rozgrzej patelnię do grillowania. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę. Przesmaż mięso mielone razem z cebulą i czosnkiem - dopraw przyprawami. Na patelnię wrzuć pomidory oraz odsączoną i przepłukaną na sitku fasolę - wymieszaj. Makaron

Alutka-Gotuje
Sałatka z grillowanym kurczakiem i szparagami 138

Lekka a zarazem sycąca sałatka z grillowanym kurczakiem,  szparagami i parmezanem. Sos z odrobiną mięty który świetnie podkreśla smak warzyw i mięsa. Sprawdzi się na letni obiad, kolację czy jako przystawka na różnego rodzaju spotkania towarzyskie 1 porcja ok. 130 gram piersi z kurczaka 5/6 szparagów 5 pomidorków koktajlowych 2 garście mix sałat ( u mnie lodowa, masłowa,rukola) Parmezan

Andzia Pichci
Wrocławskie warsztaty kulinarne z Akademią Smaku SOKOŁÓW 116

którym żyjemy. Podstawą Zero Waste są przemyślane zakupy, ich ilość i jakość. Co zrobić z tymi potrawami, które zostały z poprzednich dań np. z dnia wczorajszego, z niezjedzonych, grillowanych wcześniej warzyw, z czerstwej bułki...? Tego dowiedzieliśmy się na warsztatach kulinarnych Otrzymaliśmy kartki z przepisami na dania do wykonania podczas warsztatów Do zrobienia mieliśmy cztery dania: - Zupa krem z po-grillowych

Kuchnia u Krysi
Sos słodko – ostry 153

każdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również wykorzystać do ryżu podczas przygotowania dań chińskich. Sos słodko – ostry 5-6 papryczek chilli szklanka cukru szczypta soli 2-3 łyżki wody Sos słodko – ostry – przepis Papryczki kroimy w drobną kostkę. Z połowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SAŁATKA GRECKA 134

Sałatka grecka idealnie nadaje się na tzw. grillowe imprezy. Jest świeża, lekka i wszystkim zawsze smakuje. Do grillowanego steku, czy pieczonych kiełbasek pasuje najlepiej :)  SKŁADNIKI: ·        270 g sera feta ·        1 sałata lodowa ·        Ok. 20-25 pomidorków koktajlowych

Calzonella.com
Pieczone ziemniaki z kaszanką i kiszoną kapustą 138

jest świetna propozycja na grillowanie dla miłośników kaszanki ,ale można się tym daniem delektować również poza sezonem grillowym i upiec w piekarniku. 3 duże ziemniaki 300 gram kaszanki 150 gram ugotowanej kiszonej kapusty 1 średnia cebula 1,5 łyżki majeranku sól i pieprz trochę smalcu do smażenia Ziemniaki gotujemy w mundurkach, pozostawiamy do wystudzenia. Kapustę gotujemy do miękkości. Na patelni

Andzia Pichci
Ratatuj 142

minut. Na 10 - 15 minut przed końcem pieczenia rozkryć, aby delikatnie warzywa się zapiekły. Ratatuj świetnie smakuje samodzielnie lub jako dodatek do obiadu. Rewelacyjnie sprawdzi się w zestawieniu z grillowanym mięsem. Ratatuj jest pyszny na ciepło, jak również po wystudzeniu

Kuchcik gotuje
Surówka z młodej kapusty z winogronami 145

Taka surówka będzie super dodatkiem do obiadu, grillowanego mięsa lub po prostu jako drugie śniadanie do pracy. Polecam bo jest nie tylko zdrowa ale rewelacyjnie smakuje :) mała główka młodej kapusty kiść czerwonych winogron 1 szkl siekanych orzechów pekan łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól świeżo zmielony pieprz Kapustę drobno poszatkować. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na połówki. W misce

Smakołyki Asi
Szparagi z grilla z boczkiem 157

grilla. Należy tylko pamiętać, aby szparagi często obracać by boczek się nie przypalił. Składniki: pęczek zielonych szparagów plastry wędzonego boczku - tyle, ile szparagów Każdy szparag owinąć plastrem boczku. Grillować aż szparagi zmiękną (ale będą nadal al dente) równomiernie z każdej strony, często obracając

My simple kitchen
Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem 114

soku z cytryny, żeby nie ściemniało tarty żółty ser lub pokruszony ser pleśniowy bleu pomidor pokrojony w kostkę kawałek papryki pokrojony w kostkę – opcjonalnie pierś z kurczaka, smażona lub grillowana i pokrojona w kostkę czerwona cebula 2 jajka na twardo – pokrojone w kostkę 3 plastry bekonu usmażone i pokrojone sos winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego

Ugotowane pozamiatane
Klasyczne danie ze szparagami, boczkiem i jajkiem 155

chociaż raz na wiosnę zjadł danie ze szparagami, zwłaszcza że sezon na nie jest tak krótki. Same szparagi można przygotować na wiele sposobów: można gotować w wodzie, na parze, grillować czy właśnie zapiekać. Same warzywo jest na tyle uniwersalne, że szparagi mogą być serwowane same, na przykład polane sosem holenderskim, ale mogą również stanowić dodatek do obiadu

A to pestka
Hummus 135

Hummus to rewelacyjny dodatek do pieczywa, chrupiących placków tortilli czy surowych bądź grillowanych warzyw. Można wzbogacić jego smak o inne dodatki. Świetnie sprawdzą się tutaj np. burak, papryka wędzona, awokado, suszone pomidory, kurkuma czy ulubione zioła. Ja tym razem przygotowałam go w klasycznej wersji.  Składniki  na średnią miseczkę hummusu: 1 szklanka gotowanej cieciorki 2 łyżki wody 2 łyżki

Ze smakiem i z pasją
Indyk ze szparagami 127

pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor ok. 30-40 minut. W międzyczasie kroimy cebulę w kostkę, czosnek w plasterki. Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę. Grillujemy je na patelni. Pomidorki przekrawamy na pół. Patelnie rozgrzewamy i wylewamy oliwę. Cebulę i czosnek wrzucamy i podsmażamy mieszając. Następnie dodajemy podgillowane wcześniej szparagi i na końcu pomidorki. Doprawiamy całość solą

I LOVE LIFE
Grzanki z jajecznicą 76

odsłonie - na chrupiących grzankach zyskała nowego życia:).  2 bułki kajzerki 4 jajka 1 łyżeczka masła sól, pieprz warzywa do dekoracji: kiełki, pomidor, szczypior 1. Bułki przekrawamy na pół, grillujemy w tosterze lub na grillu elektrycznym.  2. Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy jajka, mieszamy, solimy, smażymy aż się zetną. 3. Jajecznicę wykładamy na grzanki, na wierzch układamy kiełki, plastry

Szefowa kuchni
Szybkie ciasto cytrynowe 92

było piękne, puszyste ciasto cytrynowe. Byłam tak zaaferowana, że uruchamiając piekarnik włączyłam funkcję grill. To co widzicie na zdjęciach to właśnie ucierane ciasto cytrynowe upieczone na grillu. Funkcję grillowania wyłączyłam dopiero na około 10 minut przed końcem pieczenia. Mimo tej pomyłki ciasto cytrynowe wyszło genialne w smaku i z... cudownie chrupiącą skórką. Ps. Ciasta na warsztaty oczywiście nie zabrałam

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania