grillowane - 1500 przepisów (strona:56/100)

Pasta kanapkowa z białej fasoli na dwa sposoby – z czosnkiem oraz suszonymi pomidorami 142

bardzo szybko i to w zasadzie z dowolnych składników, a do tego są bardzo pożywne. U nas najczęściej goszczą pasty jajeczne z dodatkami np. z awokado , suszonymi pomidorami i grillowana papryką . Jesienią doskonale sprawdza się pasta z cukinii i bakłażana . Dziś przedstawiam Wam przepis na równie pyszną i prosta pastę z białej fasoli w dwóch wersjach smakowych. Pierwsza z nich

Życie ze smakiem
Jesienna zupa dyniowa 123

dodajemy brukselki i posiekany por. Gotujemy 25 min, brukselki wyjmujemy, studzimy, kroimy na pół. Bulion studzimy i blendujemy razem z czosnkiem, dynią i tymiankiem. Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki, grillujemy razem z brukselkami. Krem łączymy ze startym serem , gotujemy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodajemy pokrojone grzyby

R'n'G Kitchen
Burger z indyka z sosem tatarskim – inaczej 156

Pieprz Zielona czubryca Odrobina cukru Niewielka ilość oleju Wykonanie: Mięso mielone doprawiamy zieloną czubrycą i solą. Formujemy 3 płaskie burgery i smarujemy je niewielką ilością oleju z obu stron. Grillujemy kilka minut z obu stron ( nie zbyt długo aby mięso nie zrobiło się suche ). Pieczarki, cebulę, ogórek i pietruszkę drobno siekamy. Dodajemy jogurt i majonez. Mieszamy doprawiamy do smaku solą

Smaki Ewy
"Smaczna kuchnia. Domowe wyroby" 160

Rolady i pieczenie oj tutaj kolorowe i bardzo apetyczne rolady do przygotowania w domu. Przechodzimy do mięs panierowanych i szaszłyków gdzie znajdziemy przepisy na kotlety, kawałki kurczaka, szaszłyki czy grillowany kebab, ostatnie są zalewy i marynaty, które na pewno wykorzystamy do zamarynowania mięs. Mamy tutaj marynaty do schabu, do drobiu, żeberek, steków, wołowiny czy kaczki.  "Smaczna kuchnia. Domowe wyroby

kruche babeczki
Dorsz pod marchewka z piekarnika 118

odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy kurkume lub pastę i ulubione zioła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 35 minut, pod koniec można załączyć termoobieg lub funkcję grillowania by były chrupiące. Ja wstawiam najpierw frytki na górna półkę, po 10 minutach dokładam rybę na półkę środkowa. W czasie gdy dorsz i frytki się pieka przygotowuje surówkaę z świeżych

Szkrab Je Sam
Sos czosnkowy z kalafiora (dieta dr Dąbrowskiej) 209

kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na pierś z kurczaka 256

stale zagości na Waszym stole Stir fry z kurczakiem Quesadilla z kurczakiem Kurczak z tofu i warzywami Kurczak w sosie śmietanowym Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką Miodowy kurczak ze szpinakiem i pomidorkami Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem Makaron Pad Thai z kurczakiem i tofu Sałatka z cykorią, kurczakiem i pomarańczą Kurczak

Kuchnia Bazylii
Krewetki z grilla po kreolsku 162

pyszne że zajadaliśmy je wraz z pancerzykami, które mają mnóstwo wapnia i kwasów omega 3 a opieczone na grillu wysmażają się idealnie. Po prostu pyszności, polecam. Grillowane krewetki po kreolsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybki , prosty schab z patelni grillowej 207

czosnkiem, cukrem chilli i solą . Każdy schabik skrapiamy olejem i układamy jeden na drugim . Odstawiamy na godzinę . Po tym czasie rozgrzewamy mocno patelnię grillową i układamy na niej schab . Grillujemy około 1-1,5 min z każdej strony . Zdejmujemy z patelni , przekładamy na deskę i pozwalamy mięsu odpocząć , dosłownie chwilkę , tyle żeby nie wystygło nadmiernie . Serwujemy na ciepło z dowolnymi

Ogrodnik w podróży
Prowansalski sos aioli 182

oraz żółtek, a charakterystycznym dodatkiem, który tej pikanterii dodaje jest oczywiście czosnek. Sprawdza się przede wszystkim do pieczonych ryb i drobiu, ale śmiało może posłużyć też jako dodatek do grillowanych potraw, zwłaszcza jeśli spotykają się miłośnicy ostrzejszych smaków 😆 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Kuchnia w czekoladzie
Cukinia z miodem lub musztardą – cukinia w zalewie miodowej 190

kwaśną i pokrojoną w plasterki, kostkę czy słupki cukinią ze skórką sprawia, że sałatka jest przepyszna. cukinia w zalewie miodowej Doskonale dodaje się jako dodatek do różnorodnych pieczonych czy grillowanych mięs. Z kolei cukinia przyrządzona ze słodkim, zdrowym i niezwykle aromatycznym miodem daje delikatny, jedyny w swoim rodzaju smak i aromat. Jest doskonałym dodatkiem do niedzielnych obiadów. Zarówno cukinia

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z wędzonym kurczakiem i pieczarkami 161

świetnie się według mnie prezentują. Sałatka jest dobra, ale do mojego TOP 10 sałatkowego niestety nie wchodzi;) 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1/2 – 3/4 (wg upodobań) słoika grillowanej papryki konserwowej kilkanaście małych pieczarek 2 wędzone udka kurczaka 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie 2-3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki

Smaki Na Talerzu
NAJLEPSZE PRZEPISY Z DYNI! HIT JESIENI! 147

NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO. ROZGRZEWAJĄCA ZUPA NA JESIEŃ. MASŁO ORZECHOWE Z DYNI! CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA! ZUPA KREM Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO I SŁODKIEJ PAPRYKI SAŁATKA Z FIGAMI I SEREM SYROP DO KAWY PUMPKIN SPICE COFFEE ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z DYNI NA ZIMĘ, Z JARMUŻEM

SMYKWKUCHNI
Gruszka grillowana z dodatkiem rukoli, sera i orzechów, polana orzeźwiającym, miodowo-bazyliowym dressingiem 173

oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie GRUSZKI Umyj gruszki i rozkrój je na 3 części. Każdą część posmaruj odrobiną oleju. Rozgrzej grilla lub patelnię grillową i połóż gruszki. Grilluj około 5 minut z każdej strony. Orzechy włoskie połam na mniejsze kawałki i upraż chwilę na gorącej, suchej patelni. Ułóż z gruszek piramidki – najpierw połóż kawałek gruszki, potem kilka

Eat me! Fit me!
KOTLETY Z PIECZONEGO ŁOSOSIA 153

Delikatne kotleciki z pieczonego łososia. Łatwe do przygotowania, smaczne i sycące. Najczęściej przygotowuję je, chcąc wykorzystać pozostały z dnia poprzedniego filet z pieczonego, smażonego lub grillowanego łososia.  Rybkę rozdrabniam w miseczce przy pomocy widelca. Dodaję jajko, posiekaną natkę pietruszki oraz niewielką ilość bułki tartej lub mąki migdałowej (zmielonych migdałów). Formuję kotleciki, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju

cool and minty

Proponowane wyszukiwania