grillowane - 1500 przepisów (strona:55/100)

Jabłkowa,lekka ,a zarazem pożywna sałatka na świąteczny stół,do pracy,szkoły 159

jabłko kojarzy się z wieloma różnymi ciastami ,ciasteczkami, lista jest długa. Większość z nich jest słodka. Ta sałatka jest przykładem ,że jabłko pikantne tez jest smaczne. Mięsożerni mogą dodać grillowaną pierś z kurczaka ,indyka i z sałatki zrobi się pełny posiłek. Sałatka sprawdzi się przy świątecznym stole w gronie rodziny ,znajomych i przyjaciół ,jak i jako drugie śniadanie do szkoły

mojej kuchni
Burger z serem halloumi 101

Propozycja na ser halloumi nie grillowanego, ale startego i usmażonego na wzór burgera wołowego. Składniki 250 g halloumi cypryjskiego 100 g suszonych pomidorów w oleju 2 jajka pół szklanki tartej bułki pół łyżeczki granulowanego czosnku pieprz olej z oliwek do smażenia sałata rzymska pomidor malinowy ogórek gruntowy remulada duńska Przygotowanie Ser halloumi starłem na tarce o grubych oczkach. Do sera

R'n'G Kitchen
Tortilla z indykiem, warzywami i mango 123

Wykonanie: 1. Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Następnie oprószyć przyprawą curry, solą, pieprzem i pozostawić na 30 minut. Po tym czasie przełożyć na rozgrzaną, suchą grillowaną patelnie i smażyć około 3-4 minut z każdej strony. 2. Mango obrać ze skóry, pokroić w paski, a cebulę pokroić w piórka. Czerwoną paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne

Szalona Kuchnia Eweliny
Parampara 121

indyjski ser Panir w jedwabistym sosie pomidorowym. Jest to moje ulubione danie ponieważ jestem fanką sera indyjskiego Poza tym godne uwagi jest danie o nazwie Chicken Butter Masala czyli grillowany kurczak w sosie pomidorowym oraz Kesari Murg czyli delikatne kawałki kurczaka w kremowym sosie jogurtowym z szafranem. Do każdego dania mamy do wyboru dodatki w postaci 3 rodzajów ryżu basmanti

I LOVE LIFE
Grzanka z łososiem, jajkiem w koszulce miodowo- musztardowym dressingiem 124

bulgoczącej wodzie przez minutę. Na maśle duszę czosnek i szpinak do momentu aż zupełnie zwiędnie. Doprawiam solą i pieprzem. Warzywa kroję a składniki dressingu dokładnie mieszam. Kromkę pieczywa grilluję na chrupko, nakładam szpinak, łososia, jajko a wierzch polewam dressingiem. Całość dekoruję oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i ogórkiem. Podaję od razu.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
ZIOŁOWA SAŁATKA NA KRAKERSIE Z PASTY Z GRILLOWANEGO BAKŁAŻANU 110

kaszy jaglanej 150 g mąki owsianej 5p g mąki kukurydzianej Szczypta soli 150 g wody 35 ml oliwy 50 ml mleka roślinnego  1 łyżka pasty z grillowanego bakłażana Przygotowujemy krakersy:  Bób ugotować i obrać ze skórki. Kaszę jaglaną ugotować. wszystkie składniki połączyć i zblendowac na gladką masę. Masę rozgnieść dłońmi. Pokroić na kwadraty lub prostokąty. Pieczemy 20 minut

Kuchnia w oparach
Pomysły na niedzielny obiad 102

wiele pisać. Wystarczy na nią spojrzeć, żeby wiedzieć, że jest pyszna! To zasługa słodko-kwaśnej, aromatycznej marynaty i glazury w jednym. Zamarynowane w niej mięso można usmażyć, upiec lub grillować. W każdej wersji będzie smakowało doskonale. Artykuł Pomysły na niedzielny obiad pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Grillowane kalmary z sosem czosnkowym 92

Takie kalmary smakują wyśmienicie jako przystawka, aby je przygotować nie trzeba dużo czasu, potem grillujemy i zajadamy ze smakiem wprost z patyczków. Zróbcie dużo bo znikają szybko, wielbiciele owoców morza jeszcze więcej hi hi. Kalmary z grilla w sosie czosnkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z mozzarellą, oliwkami i winegretem 162

winegretem Na taką sałatkę zawsze znajdą się chętni. A ilu smakoszy tyle wersji! Powstają u mnie podobne sałatki z wszelakimi serami: fetą, parmezanem czy pleśniowymi, warzywami, np. ogórkiem, cukinią, grillowanymi bakłażanami, paprykami czy pomidorem, kaparami, kolorowymi oliwkami, nawet marynowanymi warzywami, patisonami. Dodaję suszone owoce, prażone migdały lub orzechy, do tego rozmaite dressingi. No masa pomysłów i smaków! Ilu kucharzy tyle

Zasmakuj Kuchni
Sałatkowe menu na Sylwestra i Nowy Rok 143

kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Sałatka makaronowa z pieczoną dynią Sałatka ziemniaczana z zielonym majonezem Sałatka z kaszą orkiszową Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z kuskusem i mozzarellą Sałatka z mango i zielonym majonezem Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i orzechami

Kulinarne przygody Gatity
Gotowany filet z kurczaka z pieczarkami 92

Dawno nie jadłem gotowanego mięsa. Wiadomo, że jest zdrowe, jednak jakoś z czasem zastąpiłem je grillowanym, pieczonym lub smażonym. Pora jednak wrócić do zdrowych nawyków i lekkostrawnego jedzenia. A więc na dzisiejszy obiad postanowiłem przygotować gotowaną pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym, pieczarkami oraz ryżem. Wykorzystałem ryż basmati z dzikim. Oczywiście możecie skorzystać z innego rodzaju. Dziki ryż zawiera sporo

Programista w kuchni
Tort naleśnikowy z mięsnym ragù i pieczarkami (Torta di crepes con ragù di carne e funghi champignon) 121

mięsnym ragù z pieczarkami i suszonymi pomidorami. Proste w wykonaniu danie, przypominające smak włoskiej lasagne z sosem bolońskim. A wegetarianom przypominam o moim wcześniejszym przepisie na tort naleśnikowy z grillowanymi warzywami . Polecam serdecznie ;):) **** Oggi vorrei condividere con Voi una ricetta perfetta per il pranzo della domenica. Trattasi nello specifico di uno sfizioso piatto unico a forma

La grande e la piccola cuoca
Łosoś pieczony z parmezanem 132

odkryłam chyba ze 3 lata temu, kiedy to pierwszy raz spróbowałam jej w chińskiej restauracji. Zasmakował mi bardzo i od tamtego czasu chętnie przygotowuję go w domu. Lubię łososia grillowanego (mam świetny przepis, którym w sezonie podzielę się z Wami), lubię też smażonego, ale chyba najbardziej ze wszystkich smakuje mi taki z piekarnika. Łososia przygotowanego z poniższego przepisu lubię bardzo

Smaki Na Talerzu
Domowe cheeseburgery z wołowym klopsem 171

przepyszne! Szykujemy wszystkie składniki. Bułki hamburgerowe przecinamy na pół – można je jeść od razu, ale można tez podgrzać – zgrillować i zrumienić. Rozcięcia skrapiamy oliwą lub smarujemy cienko masłem i grillujemy bułki na patelni lub w elektrycznym grillu przez kilka minut. Spody bułek smarujemy łyżeczką majonezu, posypujemy prażoną cebulką i nakładamy po 2 liście sałaty rzymskiej. Na dużej patelni wysmażamy plastry

Karo in the Kitchen
Farinia przyprawa brazylijska. Kuchnia w Brazylii 122

tamtejszej kuchni. Brazylijska kuchnia jest bowiem swego rodzaju mieszanką kilku kuchni z całego świata, takich jak – kuchnia portugalska, ,niemiecka i holenderska. To przede wszystkim solidne posiłki i popularne grillowanie, mięso na śniadanie, obiad i kolacje. Wykorzystywane w kuchni brazylijskiej mango, kokosy, kakaowce, trzcina cukrowa czyni ją bardzo wyjątkową i niepowtarzalną, a samo zestawienie tych smaków daje w pewien sposób pogląd

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania