Faszerowane pomidory idealne na grilla lub do piekarnika

Faszerowane pomidory idealne na grilla lub do piekarnika

Faszerowane pomidory idealne na grilla lub do piekarnika

Sezon pomidorowy w pełni. U mnie dojrzewają na potęgę. Są przy tym przepyszne. Dzisiaj prezentuję je w wersji faszerowanej. Pycha. Składniki: 4 duże pomidory 100 g kaszy bulgur Łyżka fety Garść świeżych liści bazylii 4 plasterki sera żółtego typu gouda 2 ząbki czosnku 1 łyżka słonecznika Sól Pieprz Wykonanie: Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Z pomidorów odkrawamy czapeczki i wydrążamy środek. Miąższ ze środka miksujemy. Dodajemy do kaszy. Chwilę razem gotujemy aby odparować nadmiar płynu. Mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.