grillowane - 1500 przepisów (strona:73/100)

GRILLOWANY KURCZAK Z SOSEM BALSAMICO 199

naczynia i zalewamy octem balsamicznym. Jeśli mamy czas, odstawiamy na 30 minut do zamarynowania. Rozgrzewamy patelnię grillową. Ustawiamy średni ogień. Kurczaka wyjmujemy z marynaty (marynatę zachowujemy) i smarujemy oliwą. Grillujemy po około 3 minuty z każdej strony, aż kurczak pokryje się ciemnymi paskami. Zdejmujemy z patelni. Pozostałą marynatę wlewamy do rondelka, dodajemy 2 łyżki miodu. Stawiamy na ogniu i zagotowujemy

cool and minty
Pomylone na patyku 160

pokrył prawie cały patyk ,dobrze jest zwilżyć rękę oliwą aby mięso nie przyklejało się do ręki ,wtedy lepiej się formuję na patyki . Następnie na rozgrzany grill wykładamy mięso i grillujemy około 15 do 20 minut ,można wyłożyć folią aluminiową aby za mocno się nie przypaliło . Doskonale smakuje z Tzatzikami  Smacznego

Mój Smak
Pierś z kaczki z cukinią i jarmużem 228

łapach i tak skończyłaby się Wasza przygoda z gotowaniem w TVN-ie. A za tydzień próbujecie znowu, aż się nauczycie. Cukinię myjecie, kroicie w plastry, posypujecie solą i grillujecie. Możecie pod koniec podsypać sezamem. Jarmuż myjecie, rwiecie na kawałki, solicie i smażycie 1-2 min. Smacznego

GRUBY WAŁEK
Grillowany bakłażan marynowany z ziołami i czosnkiem 197

bardzo duże (jak w moim przypadku), wtedy najpierw przekroić każdy ząbek na dwie lub trzy części. Gotować przez około pół minuty na wolnym ogniu.  W słoikach układać grillowanego bakłażana (do wysokości 3/4 słoika), wlewać po 3-4 łyżki oliwy (lub oleju) i wsypywać po 1 łyżeczce oregano. Na wierzch układać czosnek z zalewy oraz opcjonalnie po kawałku ostrej papryczki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Grilowana Dziczyzna z konfiturą z jarzębiny ,moreli i gruszki 131

ViolaPassion Grillowana sarna. Luksusowe danie na naszym domowym stole Składniki: 2 osoby 2 filety z sarny 4 gałązki świeżego rozmarynu 10 ziarenek owocu jałowca sól, pieprz konfitura Sposób: Filety oczyszczamy z błonek myjemy i marynujemy na 24h w wodzie tyle by zakryć mięso ,rozmarynie i jałowcu. zabieramy się za konfiturę przepis znajdziesz niżej w linku : tutaj Mięso musimy opłukać. Kładziemy

Viola cooks with passion
Kofta kebab grillowany FIT 169

mały jogurt grecki 1 ząbek czosnku sól, pieprz opcjonalnie np. suszona bazylia Wykonanie: Cebulę, pietruszkę i czosnek zmielić, dodać do mięsa. Doprawić i nabijać na patyczki w kształcie parówek. Grillować z każdej strony, co jakiś czas odwracając. Przygotowanie sosu: Do jogurtu dodać zmiażdżony czosnek i przyprawy. Wymieszać. Mięso skropić sokiem z cytryny i podawać w towarzystwie sosu

Tradycyjna Kuchnia
Wędzone śliwki - na grilla 134

parzony i wędzone śliwki. A potem już tylko grill. Składniki: Boczek parzony Wędzone śliwki Wykałaczki Wykonanie: Boczek kroimy w plasterki. W Przygotowany boczek zawijamy wędzone śliwki. Spinamy wykałaczką i grillujemy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Roladki z bakłażanem, kaszą kuskus i pesto (Involtini di melanzane con cous cous e pesto) 148

prezzemolo olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Bakłażana kroimy wzdłuż w plastry. Każdy plaster bakłażana smarujemy olejem, oprószamy solą, pieprzem i grillujemy na patelni z dwóch stron. Przygotowujemy kaszę kuskus: suchą kaszę mieszamy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, po czym zalewamy wrzącym

La grande e la piccola cuoca
Grillowane szaszłyki z krewetkami, ziemniaczkami, kukurydzą i kabanosem 134

kabanosy pokrój na kawałki o długości 2 cm. Na patyczki od szaszłyków nadziej składniki: kabanos, ziemniak, krewetka, kukurydza (w dowolnej kolejności) wszystko skrop delikatnie oliwą i grilluj, z każdej strony, aż ładnie się zarumienią (ok 2-3 minut z każdej strony).  Szaszłyki wystarczy skropić odrobiną cytryny lub dodać masło czosnkowe. Smacznego

Niezły Młynek
Ogórki kanapkowe (z kurkumą i curry) 751

znajomych blogerek i przygotowałam własną wersję (własne proporcje) ogórków kanapkowych! Słodko-kwaśno-ostre, mocno chrupiące, idealne jako dodatek do kanapek, ale nie tylko - sprawdzą się też jako dodatek do grillowanych mięs (testowane!) czy obiadowa sałatka. Curry i kurkuma nie tylko nadają im ładny kolor, ale i wyjątkowy smak. Gorąco polecam Wam przygotowanie chociaż kilku słoików ogórków kanapkowych - na pewno się

Pora coś zjeść
Nacinane pieczone ziemniaczki 380

Najlepiej smakują te młodziutkie, wczesne kartofelki. Aromatyzowane świeżym tymiankiem, okraszone dobrą oliw i posypane morską solą. Takie ziemniaczki smakują dobrze zarówno same - jako przekąska, ale także jako dodatek do grillowanych mięs lub obiadowego mięsiwa. Niemniej jednak zdecydowany hit, to pieczone ziemniaczki i zimny kefir lub zsiadłe mleko. PYSZNIE ! Składniki: około 1,5 kg młodych ziemniaków gałązki świeżego tymianku oliwa

kolorowotorcikowo
Rolada szpinakowa (Rotolo di spinaci) 183

nasz ulubiony przysmak w letnie, gorące dni. Rolad ę  serwuj ę  z sa ł at ą  ze świeżych warzyw z sosem ziołowym i  grillowanym pieczywem. Smacznego :)   **** Rotolo di spinaci, farcito con ricotta, peperone rosso e giallo, olive nere, profumato all'origano e parmigiano e' un piatto molto gustoso e originale, l'ideale per i giorni

La grande e la piccola cuoca
Pszenne podpłomyki z białą fasolą 229

Podpłomyki z dodatkiem ugotowanej białej fasoli przygotowałam, które w bardzo wysokiej temperaturze w piekarniku wypiekałam. Takie podpłomyki to idealna przekąska lub dodatek, do grillowanych kiełbasek, czy sałatek. Można je same zajadać lub z ulubionymi pastami podawać. Pieczywo idealnie zastępują, a dzięki fasoli ciekawie smakują. Składniki

Moniki Smakołyki
Sałatka z czarną quinoą, rzodkiewką i najlepszą oliwą świata 147

kreatywności, a jeszcze przy okazji można wygrać wartościową nagrodę. Lubię wyzwania i pozytywną rywalizację.       Jakiś czas temu mój przepis " Sałatka z czerwoną quinoą i grillowanymi różnościami " został wyróżniony w konkursie GRILL PIKNIK Menu , w którym nagrody ufundowała Alma . Otrzymałam kartę podarunkową, którą mogłam wykorzystać na zakupy w tej sieci delikatesów. Zresztą bardzo mi się przydała

Quinoa Raz!
Szaszłyki z karkówki, pieczarek i warzyw 136

Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie, a następnie naprzemiennie nabijać na nie mięso z warzywami i pieczarkami. Szaszłyki ułożyć na mocno na rozgrzany grill na tackach aluminiowych i grillować do zrumienienia mięsa, co jakiś czas przekręcając je, aby opiekły się równo z każdej strony

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania