grillowane - 1500 przepisów (strona:68/100)

Najprostsze szaszłyki - z kiełbasy i warzyw 124

Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do dużej miski. Skropić olejem i posypać przyprawą. Delikatnie wymieszać. Następnie na patyki nadziewać składniki wedle własnych upodobań.  Gotowe szaszłyki grillować ze wszystkich stron aż kiełbasa się przyrumieni

Monia miesza i gotuje
Kiełbasa z cukinią, z grilla 203

dość mocno posypujemy solą. Kiełbasę kroimy na plasterki. Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kiełbasę i cukinię. Robimy to dość ściśle, dzięki czemu cukinia lekko przejdzie smakiem kiełbasy. Szaszłyki grillujemy na średnim żarze, do czasu zrumienienia kiełbasy i cukinii. Smacznego

Smak mojego domu
Chłodnik pomidorowo-paprykowy z kiełkami 134

naprawdę idealna zupa na upalne lato. Wiem, że lato dobiega końca, ale upalne dni jeszcze nas czekają. Ten chłodnik nadaje się także do grilla, bo tworzy idealny duet z grillowanym mięsem. Wtedy wystarczy nalać go do niewielkich kubeczków i podać mocno schłodzony. Składniki na 2-3 porcje: 5 większych pomidorów 1 średnia czerwona papryka 1 mała papryczka chilli (opcjonalnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
STEK Z TUŃCZYKA Z SALSĄ Z KOMOSY RYŻOWEJ 141

Ryby są pyszne przygotowane na wiele sposobów, czy to pieczone, grillowane, pieczone lub w formie steku. Dzisiaj przygotowałam bardzo szybkie danie, stek z tuńczyka z salsą z komosy ryżowej, mango oraz borówek. Połączenie bardzo ciekawe i smaczne, polecam.  SKŁADNIKI :  1 świeży stek z tuńczyka około 300 g  sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron razowy z pesto bazyliowym 190

daniu połączyliśmy składniki, które są zdrowe i dostarczają wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Brązowy makaron idealnie będzie się komponował z zielonym pesto, a kolorów w całym daniu dodadzą grillowane warzywa. Jeśli zatem poszukujecie szybkiego i bardzo zdrowego przepisu to polecamy Wam makaron razowy z pesto bazyliowym. Do przygotowania tego przepisu zainspirował nas przepis na blogu: http://www.pozytywnezywienie.pl Makaron razowy z pesto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony camembert z czosnkiem i rozmarynem 148

ząbki czosnku miękkie i aromatyczne.   W czasie gdy ser się piecze szykujemy talerze i grzanki – czerstwą bagietkę kroimy na cienkie kromki, spryskujemy oliwą i posypujemy delikatnie solą czosnkową. Grillujemy lub tostujemy pieczywo na chrupko. Grzankami wybieramy rozpuszczony, płynny ser ze środka pleśniowej skórki. Podajemy ser od razu po wyjęciu z pieca – gorący i rozkosznie płynny, razem z grzankami

Karo in the Kitchen
Sałatka z malinami i mozarellą 200

miodu,1 łyżeczka soku z cytryny, odrobina oregano, bazylii, chilli oraz sól, pieprz (można użyć gotowej mieszanki ziół włoskich) Sałatkę możemy jeść samą, ale znakomicie będzie pasowała np. do grillowanej piersi z kurczaka czy indyka

Kuchnia Pełna Pasji
Ciasto ze śliwkami (paleo, bez glutenu) 143

wyglądał Wasz tydzień? Nasz był świetny. Piękne zachody i wschody słońca w Chorwacji, cudowne widoki, nurkowanie, skakanie z wysokich klifów do wody itp. I oczywiście pyszne lokalne jedzenie (grillowane kalmary ) Te wakacje były inne niż zazwyczaj, dużo robienia zdjęć w pięknych miejscach, mamy też zamiar zmontować kilka filmów, aby jeszcze lepiej pokazać uroki Istrii. Zdjęcia są fajne

PaleoLife
Kofty wołowe 110

language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Takie mega soczyste, prosto z grilla zjedliśmy na plaży w Durres. Normalnie rozpływały się w ustach. W zasadzie były grillowanie, ale można przyrządzić je w piekarniku. Dzisiaj zrobiliśmy takie, jak w tym barze…mini „kofciki”…wprawdzie nie z frytkami i surówką, a z ziemniakami i sałatą ze śmietaną. Wyżera

R'n'G Kitchen
Pikantny dip z grillowaną kukurydzą 165

Marynowane papryczki jalapeno odsączyć z zalewy i drobno posiekać. Kolby kukurydzy oczyścić z liści i włókien. Dokładnie posmarować olejem (przy pomocy pędzelka) i oprószyć solą. Tak przygotowane kolby kukurydzy grillować na rozgrzanej patelni grillowej (lub na ruszcie grilla na świeżym powietrzu), często przewracając, przez około 10 minut, aż ładnie się podpieką (i nabiorą brązowych plamek) z każdej strony. Zestawić

Gospodyni Miejska
58 najlepszych przepisów z pomidorami 202

czosnkiem Sałatka z czerwonej fasoli z ogórkiem zielonym i pomidorem Sałatka z fasoli i cieciorki z suszonymi pomidorami i parmezanem Sałatka z fasoli z suszonymi pomidorami Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z kolorowymi pomidorkami i czarnymi oliwkami Sałatka z komosą ryżową, kapusta pekińską i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z kukurydzy z pomidorami

Moja smaczna kuchnia
DOMOWE TORTILLE PSZENNE Z KURCZAKIEM 111

szczelnie zakręcić i dokładnie wstrząsnąć, aż się połączą w sos. Część sosu wymieszać z sałatą, a resztę zostawić do polania gotowego dania (opcjonalnie). Na upieczone placki nałożyć porcję sałaty, grillowane mięso i polać odrobiną sosu. Zwinąć i zajadać. Artykuł DOMOWE TORTILLE PSZENNE Z KURCZAKIEM pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa 146

sztucznych dodatków i soli. Pomidory w puszce Łowicz to doskonałe źródło potasu, pierwiastka niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Czas wiosenny i letni to czas spotkań na świeżym powietrzu i grillowania. Salsa pomidorowa jest świetnym dodatkiem również do dań z grilla. Polecam:) SALSA POMIDOROWA 1 puszka pomidorów Łowicz 1-2 papryczki chili 1 cebula 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku pół

Pieguskowa Kuchnia
Grillowana szynka w miętowej marynacie 145

sobie usiadłam i udaję, że czas się zatrzymał 😉 To nic, że salon w tym momencie przypomina połączenie kanciapy malarza pokojowego z polem namiotowym.... Artykuł Grillowana szynka w miętowej marynacie pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą 109

Może być także wspaniałym dodatkiem do grilla. Zapraszam do wypróbowania przepisu Tak jak już kiedyś pisałam, bardzo lubię przetworzoną paprykę, jest dla mnie dużo lepsza niż surowa. Pieczona czy grillowana ma to do siebie, że jest lekko słodka – proces pieczenia wydobywa z niej całą słodycz Do sałatki oczywiście dodałam ser, ser feta, ale możecie użyć także sera koziego

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania