grillowane - 1500 przepisów (strona:72/100)

Warzywno-Grzybowa Frittata 85

kliknijcie tutaj -> klik ! Warzywno-Grzybowa Frittata 2 porcje (1 porcja to ok. 200 kcal) czas przygotowania to ok. 1 h (w tym 20 minut to pieczenie, 25 minut grillowania papryki) Składniki: jajka 3 sztuki papryka 1 sztuka pieczarki 250g szpinak 125g olej do smażenia sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki kroimy w ćwiartki i podsmażamy na odrobinie oleju

rabarbarowo
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 223

kuchni kambodżańskiej i znany w kuchni tajskiej. Smak korzenny z wyraźną nutką lawendy L LIŚCIE BANANOWCA- Dodatek z kuchni indyjskiej. Stosuje się je głównie do zawijania dań i grillowania. Są one też wykorzystywane jako naczynia „jednorazowego użytku”. LIŚCIE LIMONKI czyli kaffiru-  To liście drzewa limonki ale nie tej popularnej odmiany używanej na całym świecie, a podobnej, tylko z bardzo

ClauditteMissCooking
Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse 170

naturalne połączenie jarmużu i brukselki. Warzywo ma charakterystyczny smak i idelnie sprawdziło się w jarzynowej zupie. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. 1,5 l bulionu drobiowego 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1 por (biała część) 2 marchewki Kawałek

VioletoweKucharzenie
Sałatka z serem Mozzarella 139

Piękna pogoda, grillowanie, ale warto też pomyśleć o zdrowych dodatkach! :) Składniki na sałatkę z serem Mozzarella (4 porcje): ser Mozzarella 250 g 2,5 dużego pomidora 4 pomidorki koktajlowe czarne oliwki (około 10 - 12 sztuk) sól bazylia oregano świeża bazylia 2 łyżki oliwy Dwa pomidory umyć i pokroić w plastry, posolić. Ser Mozzarella odsączyć i także pokroić w plastry. Pomidory

Karola gotuje
Pizzeria Marco w Zabierzowie 132

pizzy jest także bogata oferta zestawów obiadowych. Zdecydowanie polecam! Przedstawiam Wam trzy wybrane (rewelacyjne) dania: Pizza Carbonara Sos pomidorowy, Pieczarki, Oregano, Ciasto firmowe, Ser, Boczek, Brokuły, Ser feta Przysmak grillowany Schab soute zapiekany z boczkiem, pieczarkami, selerem, ogórkiem kiszonym i czosnkiem. Ziemniaki gotowane Enchilada drobiowa z serem Więcej informacji na stronie: http://pizzeria-marco-zabierzow.pl/menu

Karola gotuje
Kulinarne podróże Magalie - MORAWY część I 143

pamiętał! Ci z Was, którzy byli na Węgrzech zapewne mieli także okazję go spróbować. Równie popularne w Czechach, słodkie ciasto nawijane na walec i następnie grillowane. Po upieczeniu obsypuje się je cukrem wymieszanym np. z kakao, cynamonem czy orzechami. Cieplutkie, w środku miękkie, na zewnątrz chrupiące – pyszne!  Do domu warto zabrać ze sobą kawałek, tym razem tradycyjnego czeskiego wypieku

Garniec Magalie
Restauracja Jasna - powrót Tomasza Hartmana do korzeni 157

był początek powstawania cudownych polskich restauracji, których tak bardzo wokół brakuje. Polska kuchnia naprawdę ma się czym poszczycić i uważam, że czas na jej docenienie właśnie nadszedł.  Grillowana pieczarka z pieczonym burakiem Opolskim i pastą bakłażanową  Pieczone papryki z Łomnickim serem kozim i olejem szczypiorkowym Kuskus jerozolimski z kalafiorem, pestkami dyni i olejem rydzowym   Tradycyjna śląska

Food Square
Bułki z grillowanym boczkiem 109

duńska     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidora i ogórki kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Boczek kroimy na 3-4 mm plastry, grillujemy z obu stron. W tym czasie rozcinamy bułki. Układamy na blaszce, osobno spód i góra. Na dolną część bułki układamy ser. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez

R'n'G Kitchen
Sangria truskawkowa 116

Nareszcie ciepło, truskawki mają swoją naturalną słodycz od słońca, wszędzie unosi się zapach grillowanego mięsa. Na upały i ugaszenie pragnienia polecam truskawkową sangrię. Zimne białe wino i truskawki to idealne połączenie. Oczywiście po wypiciu wina zjadamy owoce… i dolewka! Tak sobie dogadzaliśmy w ostatnią niedzielę. Składniki: • wino białe słodkie typu Moscato

To co kocham
Szaszłyki z białej i ciemnej kiełbasy 112

cukinię pokroić w plastry. • Nabijać na drewniane patyczki na przemian, kiełbasę białą, ciemną, cukinię, pieczarkę i szalotkę. • Szaszłyki posypać solą, pieprzem i papryką. • Grillować z obu stron

To co kocham
Pikle z rzodkwi na sposób bliskowschodni. 147

wziąć się do roboty. Teraz już wiem! Są dobre! A jak właściwie się to je? Pikle z rzepy lub rzodkwi najczęściej dodaje się do śniadaniowych zestawów z hummusem, grillowanymi warzywami, oliwkami i białym pieczywem. Można również wsadzić je do bułki z falafelem, lub podać razem z mięsnymi kotlecikami. Właściwie  można dodać je do wszystkiego, a już na pewno sprawdzą

zadanie-gotowanie
Wytrawna tarta z grillowaną dynią i rozmarynem 125

ułóż podsmażoną dynię. Posyp lekko podprażonymi orzeszkami i ewentualnie szczyptą soli. Piecz około 25-30 minut w temperaturze 190 -200 C. Smacznego! Artykuł Wytrawna tarta z grillowaną dynią i rozmarynem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Sos z cukinii, papryki i cebuli (relish warzywny) 176

roku na działce było wyjątkowo dużo – postanowiłam go wypróbować. I nie żałuję :) Sos w smaku jest słodko-kwaśny, ma przyjemną, gęstą teksturę. Znakomicie komponuje się ze smakiem grillowanego lub pieczonego mięsa (np. schabu), wędlin, żółtych serów, może być także używany jako sos do kanapek na ciepło. Składniki (na ok. 15 słoików o poj. ok. 200 ml): 10 szklanek

MyCookBook.pl
Smażony ser Halloumi 161

Halloumi to cypryjski ser wytwarzany z mleka owczego. Jest pyszny a dzięki wysokiej temperaturze topnienia nadaje się do jedzenia nie tylko na zimno ale również grillowany czy smażony. Polecam tą małą przekąskę, ser smażony podany z sosem malinowym jest niesamowity w smaku, kremowy i chrupiący zarazem. Można go również włączyć w skład sałatek. W Grecji smażony jest w specjalnych patelenkach

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania