zjeść obiadu w domu-co robisz? Jadę do mamy Czy jest coś, co nie podoba Ci się w innych blogach/blogerach? Nie ma Twoja największa katastrofa kulinarna? Jabłecznik wyglądający jak placek Co robisz, kiedy nie blogujesz? Spędzam czas z rodziną na łonie natury Skąd najczęściej czerpiesz kulinarne inspiracje? Z zeszytu mamy Potrawa, która kojarzy Ci się
magiczna kuchnia Kasiproblemu, o tyle gorzej było z prezentem, na szczęście z pomocą przyszła mi http://importmania.pl/ , i Dawid mógł się cieszyć z nowej mp3, a pozostali goście z tego wspaniałego jabłecznika:D Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru 1 jajko 1 żółtko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę, miękkie masło, cukier, jajko, żółtko
Domowa cukiernia Ewyjabłecznik wyszedł cudem. Dziś przyjechać ma moja mama, więc od rana krzątam się w kuchni. Miałam dwa ciasta gotowe w lodówce: francuskie i kruche i chciałam sobie zaoszczędzić czasu. No to wyjęłam tortownicę, posmarowałam masłem, posypałam bułką tartą i wstawiłam do piekarnika ciasto kruche, aby się lekko przypiekło
AZgotuj!lubią zioła i aromatyczne dodatki, a niektóre z nich mogą być zdrową podstawą deserów. Pokazywałam Wam kokosowy deser z kaszy jaglanej , pamiętacie? A kasza manna dodana do błyskawicznego "sypanego" jabłecznika okazała się strzałem w dziesiątkę. Wyrzućcie z głów przekonanie, że to, co zdrowe MUSI być niesmaczne, a smaczne jest to, co niezdrowe. Bzdura. To, czy coś będzie smaczne
Codzienna kuchnia niecodziennarodzynkami i chrupiącymi orzeszkami, kwaskowata słodycz jabłek i puszysta, kremowa pianka, wszystko to oblane czekoladą.... Każdy kęs jest jak mały kroczek w stronę nieba... Uwielbiam!!! Składniki na jabłecznik z truskawkową pianką 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka kakao 10 dag orzechów 5 dag rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki mąki pszennej 1 litrowy słoik musu
Rozpustne gotowaniedużej ilości owoców ciasto smakuje jakby było nasączone pysznym, cynamonowym syropem, ale kwaskowy posmak jabłek przełamuje tę słodycz, równoważąc jego smak. Istna cynamonowa rozpusta! Składniki na kakaowo-cynamonowy jabłecznik na blachę o wym. 24x28 cm lub tortownicę o śr. 26 cm 3 żółtka 3 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka
Rozpustne gotowaniePyszne, jesienne, nieskomplikowane ciasto. Zachwyca swą prostotą i smakiem, polecam! Składniki na jabłecznik z migdałową posypką na blachę o wym. 24x28 cm lub tortownicę o śr. 26 cm 3 żółtka 3 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu lub przyprawy korzennej 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki
Rozpustne gotowanieciacho? Jeśli tak, to polecam ten przepis ;) Pyszne, orzechowe ciasto przełożone masą jabłkową i masą budyniową, a wszystko to oblane czekoladą. Idealne na jesienne dni. Polecam. Składniki na jesienny jabłecznik na formę o wymiarach 28x40 cm SPÓD: 1 niepełna szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka zmielonych orzechów (u mnie zblendowane, solone fistaszki- przed zmieleniem rozsypuję
Rozpustne gotowanieDzisiaj przepis z Maminego zeszytu. Jabłecznik pyszny i na prawdę wart polecenia ! Składniki : 1 kg jabłek 2/3 szklanki pokrojonych suszonych śliwek 1/3 szklanki pokrojonych daktyli garść drobno pokrojonych płatków migdałowych 2 szklani mąki 3 jajka 1 szklanka cukru łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Jabłka kroimy w kostkę, drobno kroimy także daktyle i suszone
dlaSmaQjagodami Tort z owocami leśnymi Tort jagodowy Placek drożdżowy z jagodami Jagodzianki Lody jagodowe Deser jagodowy Migdałowe naleśniki z jagodami Zobacz także: Przepisy z truskawkami Przepisy z poziomkami Jabłecznik kasztelański
Wiem co jemCydr, jabłecznik, kwas jabłkowy. Niskoalkoholowy, gazowany napój, powstały z naturalnej fermentacji owocowej. Przywędrował najpewniej od Celtów, jednak w Polsce jest to trunek wciąż chyba niezbyt popularny. Mętny, przejrzysty, słodki, czy wytrawny - tworzyć można kilka wariantów, a każdy jest świetny na swój sposób. Niewielka zawartość alkoholu pozwala na spokojne picie go w dużych ilościach, bez strachu o ból głowy. ;) Bardzo ciekawa
Kuchenna Kontrrewolucyasię sobą, zanim człowiek popadnie w kolejny wir obowiązków... Wielu z Was pewnie ciekawi skąd ta nazwa -"Szarlotka germańska". Otóż to mój wymysł :) Tak naprawdę ciasto oryginalnie nosi nazwę "Jabłecznik niemiecki". Jednak jakimś dziwnym trafem utkwiło mi w pamięci właśnie jako szarlotka germańska :) Przepis pochodzi z gazety "Moje Gotowanie" nr 9/2000 i został przeze mnie lekko zmodyfikowany. Dla mnie
My simple kitchendomaga się tej czekoladowej:) Dla niektórych budyń w takim wydaniu może być zupełnie nie do przyjęcia:) Ale nie dajcie się zwieść pozorom - to naprawdę smaczne połączenie przypominające w smaku jabłecznik z budyniem:) I najlepiej prosto z lodówki - dobrze schłodzone:) Składniki na 2 duże porcje opakowanie budyniu waniliowego lub czekoladowego 500 ml mleka 2 łyżki cukru pół słoika musu jabłkowego
My simple kitchendyniowo - kakaowe Szarlotka z bezą Ciasto na jesienną chandrę Ciasto dyniowe ze skorupką Najprostsza tarta z jabłkami Szybki jabłecznik Klasyczna szarlotka. Najlepsza Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym Torcik winogronowy z masą serowo - budyniową Ciasto ze śliwkami i bezą na serowym
My simple kitchenDeser malinowy z nutką cytryny 9. Sernik na zimno z owocami 10. Drożdżówki z serem i marmoladą 11. Galaretki 12. Jabłecznik z bezą 13. Jajko sadzone- ciastko 14. Kawa mrożona z pian ą 15. Kuleczki słodkie i zdrowe 16. Lody 17. Łabędzi puch 18. Mini serniczki waniliowe w sosie wiśniowym 19. Muffinki
Tradycyjna Kuchnia