Sos miętowy do jagnięciny i baraniny z grilla

Sos miętowy do jagnięciny i baraniny z grilla

Sos miętowy do jagnięciny i baraniny z grilla

Ten łatwy sos miętowy jest doskonałym dodatkiem do grillowanego udźca jagnięcego. Możemy go zrobić w ciągu kilku minut ale dla osiągnięcia lepszego smaku powinniśmy go odstawić na co najmniej godzinę przed podaniem. Czas przygotowania: 5 minut, Czas gotowania: 12 minutSkładniki: 2 szklanki dobrej jakości białego octu winnego¾ szklanki cukru½ szklanki drobno posiekanych świeżych liści miętyPrzygotowanie: Na dużej patelni na średnim ogniu połączyć ocet i cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 10-12 minut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu naRuszcie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję