łosoś - 8862 przepisów (strona:500/591)

Esa!! Kuchnia Włoska coś na Walentynki dla ukochanej osoby :) 167

połówki.  Prawdziwa zupa krem z pomidorów podana z serem feta i chlebkiem razowym. zakładka zupy i kremy...  II danie czyli Risotto po mediolańsku z szafranem z pieczonym łososiem i gotowaną marchewką zakładka obiady... Sałatka z Rukoli, pieczonej gruszki i cebuli  z Chlebkiem razowym idealna jako przystawka przed obiadem lub jako kolacja :)  przepis w zakładce sałatki

pichciszto
Tydzień w moim telefonie XXXXXVIII 104

kuchni. Czy się uda? Zobaczycie na Instagram -ie. Przechodząc do zdjęć : * same dobre rzeczy   * piękna, jesienna dynia  * jesienne dary - najlepsze jabłka i gruszki * pyszna bułeczka z łososiem  * nowości od Jogobelli - też spróbujcie * makaron zawsze dobry na wszystko  Wspaniałego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 219

kurczaka wyluzowane z kości i zmielone oraz farsz w tym przypadku z duszonych z cebulką pieczarek Na blogu są podobne przepisy: Baton wieprzowy gotowany Klops wieprzowy z galaretką (baton) Łosoś faszerowany na szpinakowo-truskawkowej kołderce Klops drobiowy faszerowany pieczarkami (baton): SKŁADNIKI na 2 batony: 8 ćwiartek kurczaka 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 bułki namoczone w mleku sól i pieprz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Verrines. 142

kawioru czerwonego    plasterek cytryny lub łyżeczka  sosu czosnkowego. 2.Układamy w górę warstwami:.    łyżka twarożku zmieszana z bazylią i zielonym ogórkiem    plasterki łososia posypane koperkiem    cząstki limonki, pieprz młotkowany.   3.Układamy  w górę warstwami:    Łyżka serka Tartare orzechowe    łyżka posiekanych pomidorków, sól, pieprz

Kulinarny karnet Christophera
Klarowanie - galarety do ryb. 264

Klarowanie wywaru po ugotowanych rybach -  karp, łosoś, itd.  Jak zrobić galaretę do ryby, żeby  była smaczna i przezroczysta? Wywar po gotowaniu ryby. przelać do mniejszego garnka, przez gęste sito. Pozbędziemy się pozostałych po gotowaniu ryby na dnie osadów. Teraz klarowanie wywaru. Na 1,5 litra wywaru potrzebne będą 2 kurze białka i 2 łyżeczki octu. Do zimnego

Kulinarny karnet Christophera
Ozór wołowy w sosie chrzanowym z konfiturą cytrynową. 149

ocet ,dodać rodzynki, liście cytrynowe i ósemki cytryn. Wymieszać i gotować, aż cytryny zmiękną ,około 20min. Odstawić do przestudzenia. W słoikach można przechowywać parę tygodni. Konfitura świetnie koresponduje z łososiem .Ja podałem z ozorkami w sosie chrzanowym

Kulinarny karnet Christophera
Śledzik , wtorek 4 -go marca. 233

zalewy ,pokroić wg potrzeby czy upodobania, ułożyć na talerzu i polać oliwką z limonką. Marynowane śledzie możemy przechowywać w zalewie kilka dni. W ten sam sposób możemy marynować łososia. Również polecam.. Szwedzkie matiasy. Na każdym, tradycyjnie zastawionym "szwedzkim stole" nie może zabraknąć śledzia. 2 filety matiasów w marynacie 1 jabłko 100ml kremówki 50ml kwaśnej śmietany lub jogurtu 2 łyżeczki

Kulinarny karnet Christophera
Szybki obiad. Potrawka z piersi kurczaka z warzywami w sosie maślanym 813

domu a rodzina już domaga się posiłku. Dzisiaj danie, które można przygotować w 15-20 minut, do tego smaczne i nieskomplikowane. Szybko można też przygotować np. makaron z łososiem albo kąski kurczaka z warzywami i jogurtem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Klops drobiowy faszerowany papryką 894

powierzchni rolady tworzy się naturalna galaretka. Farszem w tym przypadku jest duszona z cebulką czerwona papryka. Na blogu są podobne przepisy: Baton wieprzowy gotowany Klops wieprzowy z galaretką (baton) Łosoś faszerowany na szpinakowo-truskawkowej kołderce Klops drobiowy faszerowany papryką (baton): SKŁADNIKI na 2 batony: 6 ćwiartek kurczaka 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 bułka namoczona w mleku sól i pieprz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Owocowe szaszłyki z paluszkami krabowymi (surimi) 164

skorupiaki. Ze względu na zawartość sztucznych dodatków: wzmacniających smak, zapach i barwników lepiej nie podawać ich małym dzieciom - dla nich lepiej przygotować wersję bez surimi lub z dodatkiem łososia. Przygotowanie: Paluszki krabowe pokroić na trzy części, nadziewać naprzemiennie z plastrami kiwi, nektarynek, ananasa i cząstkami mandarynek. Wymieszać przyprawy z olejem i posmarować szaszłyki.  Piec krótko na wysokim ruszcie

głodny alergik
Ryba na piątek. Dorada pieczona na warzywach 180

mało skomplikowany obiad, z którego przygotowaniem poradzi sobie każdy. Tak, wiem, zniechęcają Was ości w całych rybach, ale w taki sposób można upiec też po prostu kawałek świeżego łososia. Jedliście pieczoną makrelę ? To smaczna, chociaż tłusta, ryba. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Boże Narodzenie 246

marchewką Popękane czekoladowe ciasteczka Puszysty sernik Rudolfy Sernik na święta Sernik z mango Vanillekipferl - waniliowo orzechowe księżyce Zimtsterne - cynamonowe ciasteczka Bigos Kapusta z grzybami Kompot z suszonych owoców Łosoś i pstrąg w galarecie Pierogi z makiem Pierogi z kapustą i grzybami

Aga w kuchni
Pstrąg pieczony w piekarniku. 240

cytryną i ziołami, to boskie połączenie. Dziś właśnie prezentuję wam przepis na taką pyszną, pachnącą, mięciutką, soczystą rybkę. Do tego przepisu wybrałem pstrąga, ale także dobrze się sprawdzi łosoś lub okoń. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania! Składniki: 4 pstrągi  1 średnia cytryna 3 łyżki oliwy 80 g masła 1 łyżeczka soli ziołowej 0,5 łyżeczki pieprzu 3 ząbki czosnku

Kuchnia Łukasza
Degustacja menu w La Traviacie - relacja 169

fajny, świeży makaron z sosem, w którym mocno wyczuwało się czerwone wino. Ciekawe i z pewnością do powtórzenia. Druga propozycja to penne al salmone (21 zł) - makaron z łososiem w sosie śmietanowo-pomidorowym. Proste danie, ale jako, że jestem wielką fanką sosów śmietanowych to chętnie zamówiłabym ten makaron jeszcze raz.  Jako ostatnie danie główne otrzymałyśmy makaron z mulami, pomidorami

Pasja Smaku