Jesienny pieczony udziec indyka

Jesienny pieczony udziec indyka

Jesienny pieczony udziec indyka

Soczyste, aromatyczne, z delikatną, prawie niewyczuwalną korzenną nutą. Imbir, rodzynki, wanilia, cynamon i inne pachnące składniki sprawiają, że mięso przyprawia o smakowy zawrót głowy.   Składniki: udo z indyka 1-1,3 kg 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna sól, suszony imbir, czerwona papryka słodka, majeranek, cynamon, gałka muszkatałowa, kminek mielony → ilość wg upodobania, ale składniki wszystkie dla efektu muszą być świeży imbir (ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Autor

PociagDoKuchniPociagDoKuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

indyk, imbir, cytryna, jabłka, papryka, żurawina, mielone, sok, mięso, pieczone ziemniaki, krem, marynaty, sosy, kapusniak, dynia, ryż, łosoś, ziemniaki, ziemniak, mięsa pieczone, krem z dyni, dania obiadowe, sos do ryżu, pieczone jabłka, jabłka pieczone, mięso mielone, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mięso duszone

Inne przepisy z Pociąg Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.