łosoś - 8862 przepisów (strona:499/591)

Pstrąg z pieprzem i rozmarynem 213

Robiłam już   w ten sposób łososia i bardzo mi posmakował. Tym razem troszkę przepis zmodyfikowałam by sprawdzić wszystkie warianty . Pewnie będę jeszcze nie raz przy nim eksperymentować . Zapewniam że warto. Czas: 30 minut + marynowanie Składniki: filet z pstrąga ( na 2 porcje)- ja miałam filetów ze skórą 3 świeże   gałązki rozmarynu 1/2 cytryny szczypta soli szczypta mielonego pieprzu

Buniabaje w kuchni
Pasta ze smażonej miruny 262

obiadu. Chodzi o to by nie wyrzucać lub nie wciskać domownikom nadmiaru ryby na siłę tylko zrobić coś nowego co urozmaici jadłospis. Taką samą pastę można zrobić z łososia, dorsza, pangi itp. - byle nie było skóry i ości. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
6 SANTE znaczy zdrowie - Recenzja Macy Pszennej Tradycyjnej 128

wiele lepiej. Można robić z jej użyciem pyszne kanapki. Zdrowszy, a właściwie mniej kaloryczny pomysł na zastąpienie chleba w naszej diecie.  maca tradycyjna Polecam szczególnie z awokado oraz łososiem. Idealnie sprawdzi się jako zamiennik krakersów na różne imprezy.   Skład macy tradycyjnej to : mąka pszenna typ 550 , woda oraz sól morska  Jestem bardzo ciekawa drugiej, razowej macy

Magiczne Życie Marty
Piknik wielkopolskich blogerów - 1.09.2012 191

pysznego - stworzyliśmy piknik z prawdziwego zdarzenia! Marysia ( GRUSZKA Z FARTUSZKA ) uraczyła nas swoją domową chałwą z sezamem oraz pysznymi precelkami. Od Piotra ( SAN JACINTO ) mieliśmy m.in. pyszny tort kanapkowy, łososia, domową kiełbaskę, bagietki, ogóreczki w curry i sałatkę z tuńczykiem wraz z dresingiem. Kasia ( W KRAINIE SMAKU ) pochwaliła się pysznym ciastem Persian Love Cake, chlebem graham z pestkami dynia oraz

W kuchni Karmel-itki
Karnawałowe przekąski. KANAPECZKI "NA RAZ". 407

KANAPECZKI "NA RAZ". /autorski;/ ciemne pieczywo (u mnie żytni chleb) ser rokpol suszone śliwki naturalny serek kremowy kawałki kabanosa oliwki cebulka srebrna (np. Ole!) ogórek zielony serek ogórek zielony łosoś Miłej zabawy! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
VII OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL SMAKU - wspomnienia. 216

scenie głównej, trójka naszych wielkopolskich blogerów : Marysia, Dorota oraz Paweł, pokazywali swoje propozycje na szybkie, smaczne i zdrowe dania. Przy pomocy produktów Jana Niezbędnego , pokazali jak przyrządzić domowe tortille, łososia z pęczakotto czy też pyszne naleśniki pełnoziarniste z owocami. Same pyszności! Podczas ich pokazu, krążyłam w fartuszki Jana Niezbędnego, rozdając zainteresowanym ulotki z przepisami dań, które powstawały na scenie oraz

W kuchni Karmel-itki
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 189

wersję wegetariańską - dokładnie pescowegetarianizm - z możliwością jedzenia ryb i owoców morza (nie dociekajcie, dlaczego). Jako preludium podano amouse bouche , czyli mus z gęsi, natomiast mnie uraczono tatarem z łososia . Był odpowiednio zharmonizowany, przypadł mi do gustu, choć w rzeczywistości za tatarami nie przepadam. Drugą propozycją okazał się rillette panierowany w panko z pieczonym jabłkiem i posypką z migdałów . Wyglądał naprawdę

W kuchni Karmel-itki
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 183

konkursu zasiadał również w jury, uraczył nas wspaniałymi daniami, połączonych z podkarpackim winem. Menu było zachwycające, a deser powalił mnie na kolana, zupełnie jak i barwena. fot.: Karmel-itka / łosoś zamiast polędwiczki wieprzowej (nie spożywam mięsa od jakiegoś czasu), pozycja 1. z menu. fot.: Karmel-itka. / krem buraczany fot.: Karmel-itka. / barwena fot.: Karmel-itka . / amouse bouche fot.: Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
SUSHI WEGETARIAŃSKIE. 198

nigdzie nie mogłam dostać wersji wegetariańskiej. Wróć! Nie musiałam rezygnować. Trzeba było się w końcu nauczyć je robić samemu. Oczywiście, w wersji niewegetariańskiej można zdziałać więcej, np. dodając łososia, kraby, krabowe paluszki czy krewetki, tuńczyka, dorsza, itd. Pytanie moich znajomych o nori mnie powaliło na łopatki, a dosłowniej ich mina, kiedy uprzytomnili sobie, że to glony, sprasowane algo morskie

W kuchni Karmel-itki
Karp w galarecie i jak sklarować galaretę 1070

posmak. Ja bardzo lubię karpia smażonego w panierce, takiego zwyczajnego, ale w galarecie też bardzo chętnie zjem. Jak sprawić świeżego karpia ? - KLIKNIJ I PRZECZYTAJ Pamiętacie jak pisałam niedawno o łososiu z galarecie i o tym jak Żarłoczek zjadł mi go prawie całego ? Z karpiem, którego widzicie na zdjęciu, było podobnie. A kiedyś narzekałam, że mój mąż nie chce wielu rzeczy

Smaczna Pyza
Ryba faszerowana w galarecie 553

tutaj zalewa się go lekką galaretką. Jednak pod taką nazwą znam to danie od zawsze. Wolisz inną rybę zatopioną w galaretce ? Zobacz przepis na Karpia w galarecie oraz Łososia pieczonego, w galarecie ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Kotlety rybne 295

niezbędne do pracy mózgu i serca, chroniące przed ADHD, chorobą Alzheimera, wzrostem cholesterolu. W ciągu 30 minut Wasz obiad będzie gotowy:) Zaczynamy Składniki około 500 gr ryby- ja dałam łososia I dorsza 1 jajko pół papryki pół  cebuli 2 łyżki bułki tartej + 3 łyżki do obtoczenia sól, pieprz, cebula koperek Rybę myjemy, usuwamy pozostałe ości. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy

Smaki Edyty
C - Ciasto francuskie- wariacje i improwizacje 1062

którymi zajada się cała rodzinka. Nieco bardziej czasochłonne propozycje, prezentujące się ciekawie wizualnie i smakowo stanowią  warkocze z filetem z kurczaka i duszonymi pieczarkami  jak również łosoś ze szpinakiem i fetą - ale ponieważ nie pomyślałam wcześniej, by fotografowac jedzenie, muszą poczekać na swoją kolej

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki z bagietki - z cyklu: IMPREZOWE PRZEKĄSKI 1640

słonych paluchów w wersji maxi (tzn. grubszych niż standardowe) owiniętych w plastry szynki wysmarowanej serkiem śmietankowym i w towarzystwie liści rukoli (ciekawie prezentuje się szynka parmeńska lub plastry wędzonego łososia - o czym pisałam TUTAJ

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała