łosoś - 8862 przepisów (strona:498/591)

Kotleciki mielone z łososia i kaszy jaglanej 176

Jesli znudzil Cie losos tradycyjnie pieczony w piekarniku lub na patelni,po prostu posiekaj go i zrob pyszne kotleciki mielone.Kotleciki sa latwe i szybkie do przygotowania,a jeszcze szybciej znikaja z talerzy.Dodatek kaszy jaglanej czyni je jeszcze delikatniejszymi,choc juz samo mieso z lososia jest juz naprawde delikatne.Rybi zapach,ktory tak wielu zniecheca do rybnych dan nie juz tak intensywny.Na

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Grillowany łosoś z sałatką truskawkowo-melonową 183

minut,do zrumienienia skory.Nastepnie opiekac po 2 minuty z pozostalych 3 stron.Odlozyc lososia na bok (bedzie jeszcze surowy w srodku),najlepiej przykrytego folia aluminiowa ,by doszedl.W ten sposob upieczony losos bedzie mieciutki,rozplywajacy sie w ustach. gdy bedziesz lososia trzymac na patelni tak dlugo,by przepiekl sie do srodka,na pewno bedzie juz przesuszony,a pieczony za dlugo,stanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Perfekcyjne puree ziemnmiaczane - III warianty 248

gałki muszkatałowej tymianek.Pasuje idealnie do pieczonej piersi z kurczaka II wariant azjatycki wmieszaj na sam koniec do puree Wasabi i nie dodawaj już gałki muszkatałowej.Pasuje idealnie do smażonego łososia i tuńczyka III wariant rustykalny zamiast masła wmieszaj do puree gęstą śmietanę i dodaj swieżo posiekaną zieloną pietruszkę.Idealne do wszystkich sycących pieczeni wieprzowych i do kiełbasek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta cebulowa inaczej 208

łyżeczka tymianku -4 łyżki octu balsamicznego -2-3 łyżki masła -sól, pieprz -200 ml gęstej śmietany -2 jajka   Spód przygotowujemy tradycyjnie – zobacz np. tutaj: Tarta z łososiem . Jedyna różnica to odrobina ziół prowansalskich dodana do ciasta na spód w tym przepisie. Cebule obieramy, kroimy w piórka i dusimy na maśle z dodatkiem cukru i tymianku. Jak już zacznie

UgotujmyTo.pl
Schab Łososiowy 174

Schab Łososiowy Przepis dostałem od mojego dziadka. Polecam każdemu kto lubi czasem zjeść surowe mięso. Dlaczego łososiowy? Bo jego kolor przypomina właśnie kolor łososia. Taki schab idealnie zastępuje "wodne wędliny ze sklepu"! Banalne przyrządzenie. Składniki: - 1 kg schabu  - 3 łyżki soli  - 2 łyżki pieprzu  - 2 łyżki cukru  - 6 ząbków czosnku Sposób przygotowania: (czas przygotowania tego schabu

Gotuj Z Muzyką
Ryba pod panade 142

masła,dodaje intensywności aromatu,chroni przed wysychaniem,a cała ta kruszonka zapieka się w pyszną i chrupiącą skórkę. Ja zrobiłam mirunę , ale śmiało można wykorzystać każdą inną rybę np. łososia czy dorsza. SKŁADNIKI: ( na 4 porcje ) - filety rybne ( np. miruna ) – 500 g PANADE: - okruchy chleba – 50 g - masło – 125 g - musztarda – 2 łyżki - sok z cytryny

Ostra na Słodko
Francuskie rogaliki z grzybami 205

już nieraz Wam mówiłam uwielbiam specjały z dodatkiem ciasta francuskiego ( łosoś chodzi za mną już chyba od miesiąca! ). Dlatego też wykorzystuję je bardzo często w moich kuchennych podbojach! A to na słodko … a to na ostro …. Dziś mam dla Was przepis na pyszne rogale z dodatkiem pieczarek … jajka … i pachnącego szczypiorku! Na zimno i na ciepło

Ostra na Słodko
Dorsz z nutką musztardowo – chrzanową 111

Dziś mam dla Was kolejny , niesamowicie smaczny przepis na rybę . U mnie dorsz – Wy możecie w ten sposób przyrządzić swoją ulubioną rybę – zarówno łososia , jak i mirunę , morszczuka czy też okonia albo pstrąga . Wszystko zależy tylko i wyłącznie od Waszych upodobań. Zapiekana w niezwykle aromatycznej i smacznej bejcy z dodatkiem chrzanu , musztardy , miodu i świeżego kopru sprawia

Ostra na Słodko
FRANCUSKIE ROGALIKI Z POWIDŁAMI, CZEKOLADĄ I ORZECHAMI LASKOWYMI 170

albo ktoś wpadnie niespodziewanie ( tzn. w gości wpadnie , żeby nie było :p ). Możemy nadziać je słodkimi kremami , czekoladą , owocami … albo też wytrawnie – mięsem czy warzywami. A łosoś w cieście francuskim to dopiero obłędnie smakuje ;) Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne rogaliki. Delikatne … rozpadające się w ustach , tak że chrupkie ciasto kruszy wszędzie wkoło ;) …. wypełnione

Ostra na Słodko
KREWETKI , OŚMIORNICE, KARMAZYN I SKAKANIE W SZPILKACH PRZEZ OGRODZENIE czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W PAŁACU BONEROWS 164

chlubi się Kraków. Zespół Mistrza kuchni Grzegorza Fica z najświeższych składników przygotowuje wyśmienite potrawy jednej z najpopularniejszych kuchni świata, jak doskonałe Ossobuco Milano z grillowanymi gnocchi czy papardelle z łososiem, pomidorkami cherry i szpinakiem. Restauracja Milano przygotowała również bogatą kartę win włoskich i francuskich, które podkreślą wyborny smak potraw. ( info ze strony ). ______________________________________________________________________________________________________ 13.11. wybrałam się tam z kolegą Rafałem ( wielbicielem

Ostra na Słodko
KOTLETY Z PAPRYKARZA 341

KOTLETY Z PAPRYKARZA Składniki: - Paprykarz szczeciński z łososiem (120g) - 3 jajka - 3 łyżki posiekanego koperku -  2 łyżeczki lubczyku otartego - 100g ryżu (jedna torebka) - 60g bułki tartej (pół szklanki) - przyprawa "Kucharek" - pieprz czarny mielony - olej do smażenia Sposób przygotowania: W garnku gotujemy 2 jajka na twardo oraz torebkę ryżu, po ugotowaniu czekamy do ostudzenia. W misce umieszczamy składniki: paprykarz

Mentor Smaku
Pieczony łosoś z warzywami 279

dziedzinie prostoty można bez końca inspirować się pomysłami Jamiego Olivera . Kocham tego chłopaka i jego bałaganiarski styl, bo ze mnie też żadna Martha Stewart.      Potrzebujesz: porcję łososia ze skórą cukinię paprykę groszek zielony (np. mrożony) kilka ziemniaków fasolkę szparagową lub inne warzywa np. brukselka, cebula, brokuł   Co robić? 1. Ziemniaki obrać i podgotować razem z fasolką

Matka Żywicielka
Pstrąg łososiowy duszony na maśle z surówką z cykorii i frytkami 189

czasem słyszę określenie "schabowy z kurczaka" :D Ja na dzisiaj zaplanowałam rybkę, a dokładniej pstrąga. Miałam szczęście i trafiłam w sklepie na pstrąga łososiowego, którego mięso do złudzenia przypomina łososia. Rybka była świeża i wypatroszona, pozostało mi już tylko ją oskrobać z łusek, umyć i odfiletować. Pstrąg łososiowy duszony na maśle Każdy filet dokładnie osuszyłam papierowym ręcznikiem. Skropiłam dokładnie sokiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Rybny rosół z lanymi kluskami 240

nawet nie patrzę. Lubię wiedzieć co jem :) Dlatego ryby najczęściej wybieram w całości. No, wypatroszone najchętniej ;) nie jest to czynność przyjemna. Na mojej liście najczęściej kupowanych ryb są łosoś, pstrąg i karp (nie tylko na Wigilię). Te ryby wykorzystuję niemal stuprocentowo, gdyż z "resztek" powstałych z filetowania gotuję zupę. Do garnka idą: głowa, odcięte płetwy, skórki i kręgosłup. Wiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sushi w tempurze 152

zwiniętych w nori rulonów maki-sushi (niepokrojonych!). Jeśli jeszcze nie wiecie jak je przygotować, polecam zajrzeć tu: Sushi, krok po kroku . W tempurze świetnie smakują maki z krewetką, czy łososiem w towarzystwie majonezu oraz awokado lub ogórka. Jednak możecie przyrządzić swoje ulubione. Dodatkowo do smażonego w tempurze sushi przygotujemy pyszny, słodko-słony sos na bazie sosu sojowego  —  gęsty

Food Square