Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść?
Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść?
Dziś bohaterem artykułu będzie najbardziej tłusty i kaloryczny oraz najbardziej bez cukrowy owoc, zielona bomba witaminowa- AWOKADO! Pochodzi z Ameryki Środkowej, dokładnie z Meksyku i zalicza się do owoców jagodowych. Było spożywane 8000-7000 lat p.n.e., a od 5000 lat p.n.e. rozpoczęto jego uprawę. Wielu może kojarzyć się z guacamole, ponieważ to jedna z najbardziej znanych meksykańskich sals. W artykule, dowiecie się o jego zdrowych właściwościach, zastosowaniu w kuchni oraz jakie są sposoby na to, ab... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pause Gotowanie!
Autor
Adrianna Szydłowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
awokado, desery, kanapki, szpinak, łosoś, sałata, koktajle, deser, sałatka, sałatki, dynia, banan, słonecznik, ser biały, sałatka z pomidorem, sałatka z łososia, sałatka z prażonym słonecznikiem, awokado sałatka, kuchnia meksykańska, salatka z jajkiem, sałatka meksykańska
Inne przepisy z Pause Gotowanie!
Dodaj komentarz