Terrina z jajkiem i warzywami
Terrina z jajkiem i warzywami
Terrina to tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. Terrina mięsna przypomina pasztet, ale przygotowuje się też terriny z warzywami, łososiem i innymi składnikami bez pieczenia. Dzisiaj u mnie terrina z jajkiem, warzywami i szynką jako propozycja na Wielkanoc. Konsystencją przypomina galaretkę, możemy ją przygotować zamiast tradycyjnego pasztetu. Przepis ze strony straga.pl Terrina z jajkiem i warzywami Składniki na keksówkę 4 jajka, ugotowane na twardo 200g mieszanki marchew z groszkiem, mr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smak mojej kuchni
Autor
Paulina Kubasiak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szynka, ciastka kremówki, majonez, pasztet, ciasta z kremami, francuskie, sosy, przystawki, bez pieczenia, łosoś, galaretka, wielkanoc, szynka gotowana, pieczeń z szynki, pieczona szynka, przystawka z łososiem, pasztet wieprzowy, sos mięsny
Inne przepisy z Smak mojej kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję