Ozór wołowy w sosie chrzanowym z konfiturą cytrynową.
Ozór wołowy w sosie chrzanowym z konfiturą cytrynową.
Beef tongue with horseradish sauce and lemon jam.
Z ozorami jest tak. Większość ich nie jada, nawet nie wie czy jest dobry albo niesmaczny i po prostu mówi, że nie lubi. W sklepach trudno kupić ozory, ale o dziwo jest często w menu dobrych restauracji. Należę do grupy lubiącej ozory. Można je podawać w sosach, gotowane i smażone, w galarecie, w roladach, wyrobach wędliniarskich itd.
Jeżeli nie jadacie ozorów to polecam doskonałą konfiturę cytrynową, przepis poniżej.
... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, cytryna, chilli, ryby, tarta, cebula, imbir, mielone, słoik, łosoś, ryba, lekka, roladki, wołowina, sok cytrynowy, łosoś na parze, jak zrobić wodę z cytryna, sos chilli, masło czosnek, sos do mielonego , ryba w occie, ryby smażone, smażony łosoś
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz