Terrina z papryką i łososiem

Terrina z papryką i łososiem

Terrina z papryką i łososiem

Banalnie proste danie dla amatorów jajek. Odmian terriny jest wiele. Ja prezentuję Wam pieczoną z jajek, kolorowej papryki i tuńczyka.   Terrina z papryką i łososiem Kuchnia Bez glutenu Porcje 6 Porcje 6 Składniki 10 szt jajka 3 szt papryka trzy kolory 1 puszka tuńczyk w wodzie Sposób przygotowania Paprykę kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka dobrze odcedzamy. Miksujemy jajka na gładką masę. Dodajemy paprykę i mieszamy. Do formy wykładamy połowę masy jajecznej. Na nią wykładamy tuńczyka i zalewamy pozostałą c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.