Gotowanie na parze jest najzdrowszą metodą przygotowywania posiłków, pozwalającą na zachowanie ogromnego bogactwa witamin i minerałów, które ulegają zniszczeniu podczas innych sposobów obróbki termicznej. Parowniki są bardzo proste w obsłudze, dzięki czemu nawet osoby początkujące poradzą sobie z przyrządzeniem smacznego i pożywnego dania przy ich pomocy. Na co zwrócić uwagę podczas gotowania na parze? Przygotowując się do gotowania na parze należy zastanowić się, jaki rodzaj parownika będzie najlepszy. Na rynku ... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Zgadzam się z artykułem. Sprawdziłam to na sobie i rodzinie. Gotowanie na parze to samo zdrowie i energia.
Zgadzam się z artykułem. Sprawdziłam to na sobie i rodzinie. Gotowanie na parze to samo zdrowie i energia.
Ja używam parowaru philipiak. Kalafiory i brokuły wrzucam na jakieś 20 minut. Marchewka potrzebuje trochę więcej czasu. Ziemniaki różnie - zależy od odmiany - jedne gotują się szybciej, inne dłużej. Taki sposób gotowania na parze pochwala też bardzo moja pani gastrolog.