Domowa mizeria z ogórków to pyszny dodatek do dań obiadowych zarówno mięsnych jak i rybnych. Robi się ją z czterech tylko składników w bardzo prosty sposób. Ogórki należy cienko pokroić, nasolić i odstawić na moment aby zmiękły. Po odlaniu z nich soku wystarczy dodać kwaśną śmietanę oraz koperek , wymieszać i można podawać od razu bądź wstawić do lodówki i serwować później. Poniżej propozycja dań, z którymi podać można mizerię z ogórków. kurczak w parmezanie kurczak w sosie pieczarkowym pieczona karkówka pi... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...