Risotto z dyni

Risotto z dyni

Przepyszne i bardzo mało skomplikowane risotto, którego nauczyłam się od mojej Renatki z Sardynii :) Podaję przepis podstawowy. Po ugotowaniu risotto można podawać z salsiccią (białą, włoską kiełbaską), łososiem, krewetkami lub plastrami wędliny np. breasaolą, spianatą, szynką parmeńską etc. Porcja dla 4 osób Składniki: pół dyni piżmowej (lub 400 g innej) ryż Arborio (200 g) litr bulionu (mięsnego lub warzywnego) 100 g masła (opcjonalnie oliwa) 1 suszona papryczka peperoncino sól, pieprz do smaku Dynię obieram...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję