Pyzy, kartacze, cepeliny

Pyzy, kartacze, cepeliny

Pyzy, kartacze, cepeliny

Pyzy, kartacze, cepeliny.. lubicie? Jak je nazywacie? U mnie w domu po prostu: pyzy z mięsem. Najlepsze robi mój Tata, wcześniej Babcia. Gdy dostaliśmy cynk, że będą pyzy, rzucaliśmy wszystko i jechaliśmy do Rodziców czy Dziadków. Przepis jest prosty: pół na pół: 🥔 ziemniaki ugotowane i surowe starte na tarce i odciśnięte przez sito lub ściereczkę. Ważne, żeby nie wylewać skrobii, która opadła na dno miski po wyciskaniu- warto ją dodać do masy.  🥩 a w środku surowe mięso wołowo-wieprzowe, starta lub drob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.