Dzień dobry, Dziś chciałam Wam przedstawić moją propozycję na wielkanocne śniadanie - jajka przepiórcze faszerowane tuńczykiem i kaparami. Faszerowane jajka robię od lat w wielu wersjach. Wiem, wiem - śródziemnomorskie pochodzenie tego dania jest nieco naciągane, ale niech usprawiedliwi mnie fakt, że oparłam się na przepisie Gennaro Contaldo z książki "Dwaj łakomi Włosi" . Gennaro proponuje sięgnięcie właśnie po jajka przepiórcze a nie kurze, ze względu na ich prezencję i delikatność. Przyznam, że ich wygląd mnie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...