Esencjonalna zupa rybna jak na południu Francji. Żeby miała głębię smaku najpierw trzeba ugotować wywar na kręgosłupach i głowach ryb. Najlepiej o nie pytać w sklepach rybnych, gdzie rozbierają ryby. Coraz ich mnie co prawda, ale czasem uda się też je nabyć na stoiskach rybnych w dużych supermarketach lub bazarkach. Po ugotowaniu wywaru dodaje się warzywa i kawałki ryb i ulubione owoce morza - w moim przypadku krewetki. Do tego pomidory i obowiązkowo koperek. No i na dokładkę czosnkowe grzanki. Wyjątkowy s... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...