Prawdziwe włoskie tiramisu
Prawdziwe włoskie tiramisu
Tiramisu – esencja włoskich deserów – lekki, nie za słodki, delikatny. Nie może być miłośnikiem włoskiej kuchni ktoś, kto nie próbował tiramisu. Prawdziwe włoskie tiramisu to oczywiście metafora, bo czym jest prawdziwe włoskie tiramisu? W samej swojej ojczyźnie ma co najmniej kilkadziesiąt odmian, w zależności od regionu. To, co je łączy to biszkopt, mascarpone, espresso i amaretto. W kuchniach na całym świecie trwają spory, czy do prawdziwego włoskiego tiramisu dodawać śmietanę, czy jajka. Ja ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni
Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Autor
PociagDoKuchni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tiramisu, biszkopt, mascarpone, tarta, ser, kakao, ser mascarpone, porzeczki, łosoś wędzony, krem, czekolada, biała czekolada, roladki, desery, łosoś, likier, deser, bez pieczenia, deser z mascarpone, krem mascarpone, ser biały, tarta na słodko
Inne przepisy z Pociąg Do Kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję