Przepis na : śniadanie
Rolada jajeczna, to wg mnie śniadanie doskonałe, które wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Kombinując z dodatkami i zmieniając je wg swoich upodobań można codziennie cieszyć się pysznym i pożywnym śniadaniem, które powinno smakować wszystkim tym, którzy chętnie zaczynają swój dzień od zjedzenia jajek w każdej postaci Składniki: – 2 jajka – 2 łyżki mleka – zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie do żółtek – sól, do białek- kurkuma, czubryca czerwona i pieprz) – dod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...