Jajka przepiórcze ze względu na swój nietuzinkowy kolor oraz mały rozmiar doskonale sprawdzają się do ozdoby potraw oraz jako przekąska. Podpowiem ile gotować jajka przepiórcze na miękko oraz ile na twardo, aby odpowiednio się ścięły. Poznasz także sposób podania, właściwości oraz czym różnią się od jajek kurzych. Charakterystyka i właściwości jajek przepiórczych. Charakterystycznie nakrapiane jajka przepiórcze są czterokrotnie mniejsze od jajek kurzych. Ważą średnio około 11 gram. Są bardziej kaloryczne od ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery