Ogórki po królewsku

Ogórki po królewsku

Ogórki po królewsku

Przepis na ogórki po królewsku dostałam od swojej mamy. Są wyśmienite i delikatne w smaku. Znikają ze spiżarni jeszcze przed zimą. Wykonanie jest bardzo proste, a końcowy efekt powalający. Zimowych przetworów z ogórków nigdy nie jest za dużo! Moi domownicy uwielbiają ogórki do obiadów pod każdą postacią. Przepis jest podobny do ogórków w miodzie . Z tą jednak różnicą, że ogórki po królewsku obieram ze skórki i kroję w cienkie plastry jak na mizerię. Zapraszam do spróbowania ogórków po królewsku z miodem. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.