Pierożki empanadas z wołowiną
Pierożki empanadas z wołowiną
Empanadas robi się w wielu miejscach ameryki południowej, środkowej czy w Meksyku. Za każdym razem nieco inaczej, z różnym nadzieniem, z różnym ciastem. Ciasto jednak zawsze jest takie kruche albo półkruche, a nadzienie możecie zrobić takie, jak lubicie najbardziej. Dziś postawiłam na pyszną wołowinę w meksykańskim stylu, przypominającą nieco moje chilli con carne. Ja zrobiłam ją w wersji pikanej, ale jeśli lubisz łagodniejsze smaki, to zmniejsz ilość chilli i pomiń papryczki jalapeno. Przygotowanie Ciasto kruch... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl
Autor
nietylkopasta
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, ciasto, pierogi, wołowina, burrito, sałatka meksykańska, ciasto kruche, krewetki, lasagne, naleśniki, sałatki, dynia, sałatka, ciasto na pierogi, pieczone ziemniaki, wieprzowina, ryby, naleśnik, łosoś, kalafior, żeberka, ryba, makaron, babki, sałatka z kurczakiem, sałatka z kurczakiem wędzonym , sałatka z wedzonym kurczakiem, makaron z łososiem
Inne przepisy z nietylkopasta.pl
Dodaj komentarz