Przepis na : śniadanie
SKŁADNIKI NA PASTĘ: - 4 jaja na twardo - 1/2 dużego dzwonka wędzonego na gorąco łososia - łyżeczka musztardy dijon - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki śmietany 12% - 1 łyżka skyru naturalnego - sól, pieprz - sos sriracha - łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego - *opcjonalnie starta na tarce rzodkiewka lub ogórek zielony (ale ja na Wielkanoc robię bez) - 1 mała łyżeczka majonezu tylko do smaku - pastę można wzbogacić kaparami lub oliwkami zielonymi lub sparzonymi orzechami włoskimi Polecam pyszna! ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)