Jajka faszerowane w skorupkach

Jajka faszerowane w skorupkach

Jajka faszerowane w skorupkach

Smażone jajka faszerowane w skorupkach to obowiązkowy punkt każdej Wielkanocy w moim rodzinnym domu. Ale nie tylko – są tak smaczne, że warto podać je na każde uroczyste śniadanie. Tym bardziej, że można przygotować je dzień wcześniej, a usmażyć przed podaniem. Ja najbardziej lubię je z farszem pieczarkowym, żółtkami i koperkiem – są przepyszne. Można użyć do nich także białek lub dodać do farszu wędzonego łososia, szprotki czy szczypior – eksperymentujcie! Jajka faszerowane w skorupkach: 6... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pieczarki, jajka faszerowane , bułki, mielone, majonez, sosy, śniadania, jajka z farszem, łosoś wędzony, łosoś, sałatki, sałatka, wielkanoc, przystawki, pieczarki w sosie, salatka z jajkiem, sałatka z majonezem, sos pieczarkowy, przystawka z łososiem, szybkie sałatki, szybka sałatka, szybkie śniadanie, sałatka z łososia, sałatka pieczarkowa, smaczna sałatka

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.