Przepis na : obiad
Najbardziej aksamitne i kremowe zupy są z ziemniaków. (Zawdzięczają to skrobi ziemniaczanej.) Nawet niewielki ich dodatek sprawia, że zupa nabiera gęstości i takiej miękkości. Jestem wielką fanką ziemniaków, a zupy ziemniaczane są chyba moimi ulubionymi. Wystarczy dodatek o zdecydowanym smaku, a zyskują inny smak i aromat. Dzisiaj ziemniaki połączyłam z porem i to był bardzo dobry pomysł. Zupa oprócz posmaku pora, zyskała delikatnie zielony odcień. Nie straciła jednak nic ze swojej aksamitności. Polecam. Składniki na 3... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.