Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym

Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym

Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym

Przepis na : obiad

Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym są delikatne i rozpływające się w ustach. Nie martwcie się jednak, jeśli nie uda Wam się kupić cielęciny – w jej zastępstwie dobrze sprawdzi się indyk. Sekretem smaku jest bowiem prosty, ale jakże pyszny pieczarkowo-koperkowy sos – wyjątkowo kremowy i aromatyczny. Smak mojego dzieciństwa! To świetne danie zarówno dla starszych dzieci (pieczarki mogą być ciężkostrawne dla maluchów), jak i dorosłych. Lubię też w pulpetach w sosie to, że pasuje do nich wszyst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, pulpeciki, mielone, tarta, pieczarki, sos pieczarkowy, ryby, mięso mielone, mięso, potrawka, makarony, bułki, grzyby, ryba, dynia, makaron, kasza, obiad, ciastka kremówki, świąteczne przepisy, indyk, pulpety, pancakes, łosoś, placuszki, łosoś wędzony, schabowe, ziemniaki, ciasta z kremami, pieczarki w sosie

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.