Czasem można się pobawić i przygotować rzodkiewki w „ziemi”. Do przygotowania takich rzodkiewek zainspirowała mnie wizyta w restauracji Kanapa . Podczas otwarcia ogródka letniego i prezentacji letniego menu, podano nam rzodkiewki nadziane serkiem, z jajkiem przepiórczym, roszponką i obsypane ziemią z pumpernikla. Tu rzodkiewki nadziałam pastą jajeczną z anchois, ale można nadziać je na przykład masą serową . pęczek rzodkiewek, 3 jajka ugotowane na twardo, 6 – 8 filecików anchois, ziemia: 2 kromki pumpern... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...