Coraz bliżej święta! Pyszne chrupiące ciasto drożdżowe z nadzieniem pieczarkowo- kapuścianym z filetem rybnym. Jest to wspaniała i ciekawa alternatywa dla między innymi ościstego karpia. Składniki ryby w cieście: 250 g mąki 1 łyżka oleju 2 dag drożdży 1 jajka 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru sól Nadzienie i dodatki: 600 g filetów z ulubionej ryby (najlepiej sola, łosoś) 10 dkg kiszonej kapusty 20 dkg pieczarek lub grzybów 2 cebule masło 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz, skórka cytrynowa i sok z cytryny do skropien... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...