Bardzo sycąca sałatka, długo pozostawiająca wspomnienie smaku słodkiego mango i kwaskowego dresingu. Zamiast wędzonej ryby do sałatki można dodać też prosciutto. Czas: 15 minut Poziom trudności: łatwy Szacowana cena dla dwóch osób: 30 zł Przepis wymyślił Eugeniusz jeszcze w czasach kiedy rzadko robiliśmy jedzenie do pracy i kiedy znudziły mu się kanapki od zakładowego Pana Kanapki. Poszedł do sklepu, kupił wędzoną rybę i kilka warzyw, posiekał w zakładowej kuchni i zjadł ze smakiem. Z czasem w domu udoskonalili... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.