Przepis na : śniadanie
Dziś mam dla Was prosty patent na różowe jajka faszerowane. Te urocze jajeczka będą piękną i pyszną ozdobą na Wielkanocnym stole. Jak zrobić różowe jajka faszerowane? Jajka faszerowane to obowiązkowa pozycja na Wielkanoc. Jeśli chcecie osiągnąć efekt “wow” na rodzinie i przygotować nie tylko pyszne, ale i efektowe danie na święta, to koniecznie spróbuj tego pomysłu na różowe jajka faszerowane . Do zrobienia takich jajek potrzebne będzie przygotowanie zalewy z 5 składników: buraków, wody, octu jabłko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...