Kotlet de volaille pieczony w panierce z komosy ryżowej

Kotlet de volaille pieczony w panierce z komosy ryżowej

Kotlet de volaille pieczony w panierce z komosy ryżowej

Przepis na : obiad

Kotlet de volaille pieczony w panierce z komosy ryżowej to zdrowsza i zdecydowanie mniej kaloryczna wariacja na temat klasycznego, uwielbianego chyba przez wszystkich dewolaja. Z zewnątrz super chrupiąca panierka z quiona, a w środku soczysta pierś z kurczaka i kremowy twarożek czosnkowy z dużą ilością natki pietruszki. Ten pieczony kotlet de volaille to idealna propozycja na niedzielny obiad. Skąd pochodzi kotlet de volaille? Nazwa de vollaile wskazywałaby na francuskie pochodzenie. Samo “de volaille... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

obiad, kotlety, kurczak, śniadania, fit, ciasto, deser, cukinia, makaron, buraczki, szpinak, kolacja, wołowina, roladki, pierś z kurczaka, gulasz, łosoś, ziemniaki, surówka, ryż, mięso, polędwiczki, krem, kurczak z ryżem, dania mięsne, filet z kurczaka, bez pieczenia, kurczak z makaronem, makaron z łososiem, ryż smażony

Inne przepisy z Na-talerzu.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.