Przepis na : obiad
Kotlet de volaille pieczony w panierce z komosy ryżowej to zdrowsza i zdecydowanie mniej kaloryczna wariacja na temat klasycznego, uwielbianego chyba przez wszystkich dewolaja. Z zewnątrz super chrupiąca panierka z quiona, a w środku soczysta pierś z kurczaka i kremowy twarożek czosnkowy z dużą ilością natki pietruszki. Ten pieczony kotlet de volaille to idealna propozycja na niedzielny obiad. Skąd pochodzi kotlet de volaille? Nazwa de vollaile wskazywałaby na francuskie pochodzenie. Samo “de volaille... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...