Pstrąg pieczony w piekarniku.

Pstrąg pieczony w piekarniku.

Pstrąg pieczony w piekarniku.

 Wszyscy wiedzą, że ryba z cytryną i ziołami, to boskie połączenie. Dziś właśnie prezentuję wam przepis na taką pyszną, pachnącą, mięciutką, soczystą rybkę. Do tego przepisu wybrałem pstrąga, ale także dobrze się sprawdzi łosoś lub okoń. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania! Składniki: 4 pstrągi  1 średnia cytryna 3 łyżki oliwy 80 g masła 1 łyżeczka soli ziołowej 0,5 łyżeczki pieprzu 3 ząbki czosnku lub łyżeczka soli czosnkowej Przygotowanie:  Pstrąga dokładnie myjemy i usuwamy wnętrze. Jeżel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Łukasza

Autor

Lukash_pLukash_p

Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pstrag, jak zrobic pstrąga, pieczenie, ryby, ciekawe przepisy, sałatki, sałatka, sernik, cytryna, ryba, przekąska, deser, desery, przekąski, ciasto, czosnkowy, łosoś, polewa, sernik pieczony, masło czosnek, pyszna sałatka, ryba w ciescie, sałatka z łososia, czosnek w ziołach, dania na gorąco, smaczna sałatka

Inne przepisy z Kuchnia Łukasza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.