Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym i warzywami

Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym i warzywami

Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym i warzywami

Przepis na : obiad

Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym Pieczony pstrąg z pietruszką, masłem czosnkowym i warzywami to pomysł na zdrowy, szybki i pyszny obiad!     Składniki: 2 średniej wielkości pstrągi sok z połowy cytryny 3 łyżki masła pół pęczka posiekanej pietruszki 2-3 ząbki czosnku 1 mała cukinia 1 papryka ( użyłam żółtej i czerwonej papryki ) sól, pieprz 3 łyżka oliwy   *** Pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy nożem z jednej strony. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, pstrag, ryba, cukinia, danie jednogarnkowe, obiad, ciasto, śledź, sosy, łosoś, ryba w ciescie, śledź w zalewie, szybki obiad, obiad na szybko, sos serowy, śledzie w sosach, cukinia faszerowana, papryka faszerowana, śledź w cieście, sos czosnkowy, szybkie ciasto

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.