Przepis na : obiad
Dzisiaj mam dla Was jedną z moich ulubionych zup, czyli ziemniaczaną. Tym razem pod postacią gęstego kremu z dodatkiem chrupiących kawałków boczku. Jest to jedna z zup, które wyglądają dość niewinnie, ale są bardzo sycące. Można dodatkowo dołożyć jeszcze po kromce świeżego chleba, ale nie jest to konieczne. Moją wersję obsypałam posiekanym koperkiem, możecie jednak użyć natki pietruszki lub szczypiorku. Składniki na 4 porcje: 1 kg ziemniaków 8 średnich plastrów parzonego wędzonego boczku 150 ml słodk... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.