serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:270/428)

Prosty torcik truskawkowo galaretkowy ;) 141

kawy ) 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej krem ( według przepisu Anny Starmach ) : 500 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% (polecam Łowicz lub Łaciatą) 500 g serka mascarpone 1 laskę wanilii 3 łyżki cukru pudru dodatkowo : truskawki , najlepiej duże i świeże 1 opakowanie galaretki truskawkowej Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę . Pod koniec ubijania dodajemy(...)biszkopt jest równy . . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po czym zostawiamy nadal w formie do wystygnięcia w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przecinamy na 3 – 4 blaty. Czas na krem . Śmietanę i serek przekładamy do miski. Dodajemy ziarenka wyciągnięte z rozkrojonej laski wanilii oraz cukier puder przesiany przez sitko. Całość ubijamy mikserem, zaczynając od najniższych obrotów, powoli zwiększając prędkość. Krem jest gotowy

Ogrodnik w podróży
Kruche babeczki z kremem adwokatowym i perełkami 221

przy kupnym może wyjść Wam jasny krem (mój jest prawie biały, bo użyłam dziś likieru o smaku adwokata), żółty odcień uzyskacie dodając domowego adwokata 1 szklanka kremówki 150 g mascarpone 3 listki żelatyny Na kruche spody: 250g mąki pszennej tortowej 60g cukru pudru 130g schłodzonego masła lub margaryny 1 jajko Dodatkowo: po łyżeczce konfitury z czarnej porzeczki na spód perełki(...)minut, kruche spody powinny być łanie zarumienione. Nasze kruche spody odstawiam do przestudzenia i przygotowujemy krem. Żelatynę rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu (do płynnej konsystencji). Kremówkę mieszamy z zimnym serkiem mascarpone, a następnie miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Nie przerywając miksowania wlewamy powoli cienkim strumieniem adwokat oraz płynną żelatynę. Krem przekładamy do szprycy. Kruche spody smarujemy konfiturą z czarnej porzeczki

Słodkie okruszki
Eklerki dulce de leche 131

sztuk): 125 g mąki pszennej 80 g masła 250 g wody 4-6 jajek 1 łyźeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego Składniki na krem: 300 g mascarpone 150 g płynnego dulce de leche   Składniki na polewę 4 łyżki śmietany kremówki 60 g gorzkiej czekolady Wykonanie:  wodę zagotować ze szczyptą soli i masłem, zmniejszyć ogień - dodać mąkę(...)przeciąć wzdłuż na pół zagotować w rondelku śmietanę kremówkę, dodać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Zanurzać w czekoladzie czapeczki eklerków (użyłam wykałaczki) i odstawiać na kratkę do wyschnięcia serek mascarpone umieścić w misce, dodać płynne dulce de leche i miksować kilka minut do otrzymania puszystej masy na dolną część eklerka nakładać za pomocą szprycy i rękawa cukierniczego krem, przykryć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort oreo 738

esencji waniliowej 3 duże jajka ( temperatura pokojowa ) 1 ¼ szklanki maślanki ( temperatura pokojowa ) 2/3 szklanki kakao 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Krem śmietankowy: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki kremowej 30 % 3 łyżki cukru pudru 8 ciastek oreo Dodatkowo : około 250 g ciastek oreo ( na całość ciasta kupiłam 2 opakowania ciastek(...)odwracamy ciasto górną częścią na dół, aby ciasto się wyrównało. Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa 1 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem, a gdy zgęstnieje stopniowo dodajemy serek mascarpone i chwilę miksujemy. Ciastka ( 8 sztuk ) kruszymy dodajemy do kremu, delikatnie mieszamy. Masa 2 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem i śmietan fixem aż dobrze zgęstnieje, ¼ masy

Darcia w kuchni
Wiosenna rolada 227

Składniki Ciasto: 5 jaj 3/4 szklanki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru zielony barwnik w żelu -opcjonalnie Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g sera mascarpone 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1 zielona galaretka Dekoracja: 60 g wiórek kokosowych białych  użyłam PIĄTNICA zielone wisienki koktajlowe Sposób(...)ciasta. Całkiem zimną kroimy na paski. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody-około 30 ml.  Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno dodając w trakcie cukier puder oraz serek mascarpone wymieszany wcześniej z sokiem cytrynowym oraz żelatyną-całość dokładnie miksujemy.  Ciasto odwijamy ze ściereczki smarujemy częścią kremu układamy paseczki galaretki zawijamy w rulon, smarujemy resztą kremu wierzch rolady

Wanilia i Kardamon
Pavlova 118

Beza: 6 białek w temperaturze pokojowej, szczypta soli, 330 g cukru pudru, 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżeczka esencji waniliowej krem: 250 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki – 30%, 1-2 łyżki cukru pudru, skórka starta z 1/2 cytryny owoce W 1926 i 1929 roku rosyjska primadonna Anna Matwiejewna Pavlova występowała w Australii i Nowej(...)temperaturę do 120 stopni. Piec 1 godzinę i 15 minut.    Beza jest dobra gdy jest sucha w dotyku. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim bezę do ostygnięcia. Serek rozmieszać. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Śmietana nie może być ubita do końca, gdyż będziemy ubijać ją jeszcze z serkiem. Śmietanę dodać do serka i bić dodając skórkę cytrynową

królestwo garów
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 169

puszyste, cudownie maślane, lekko kakaowe. Polecam - nie tylko na najstraszniejszy dzień w roku. Naprawdę warte są uwagi, a ich przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Do tego prosty krem z mascarpone i kremówki z delikatną nutą amaretto, żeby trochę całość podkręcić. No i szkło... I tu zaczęły się schody, muszę przyznać. Wyszło mi dopiero za piątym razem(...)żelu1 łyżeczka ekstraktu z wanilii150 g mąki pszennej1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/2 łyżeczki soli125 ml maślanki1,5 łyżeczki białego octu winnegokarmelowe szkło:100 g cukru30 ml wodykrem:200 g serka mascarpone100 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżka cukru pudru1 łyżka likieru amarettododatkowo:3 łyżki dżemu wiśniowego bez owocówMasło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Kakao, barwnik

Pożeraczka, czyli raz adobrze
lodowe kanapki 295

wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w 180 st. C. przez ok 12-15 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę lodową: 500 g serka mascarpone 130 g cukru pudru 1 laska wanilii wykonanie: Mascarpone miksujemy z cukrem i nasionkami z wanilii. Następnie masę przekładamy do wyłożoną folią spożywczą płaskiego, np. prostokątnego naczynia. Wkładamy do zamrażarki

Domowy Smak Jedzenia
Malinowy adwokatek (bez pieczenia) 1656

budyń śmietankowy Dr.Oetker 350 ml mleka 150 ml likieru jajecznego 4 łyżki cukru 125 g masła Masa śmietanowa: 1,5 szklanki śmietanki kremówki 30-36 % 2 łyżki sera mascarpone 1 łyżka cukru pudru Do posypania: 30 g gorzkiej  czekolady startej na tarce Ciasto rozpoczynamy od przygotowania galaretki malinowej: Rozmrożone maliny zasypujemy cukrem, gotujemy 5 minut na wolnym ogniu(...)ściśle do siebie przylegały, wylać ciepłą masę budyniową, przykryć drugą warstwą herbatników wylać tężejący już mus malinowy, znów rozłożyć warstwę herbatników. Dobrze schłodzoną kremówkę, prosto z lodówki połączyć z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem ubić na sztywny krem, rozłożyć na herbatnikach posypać tartą gorzką czekoladą, Ciasto włożyć do lodówki na całą noc i wyjąć dopiero przed podaniem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Domowy budyń o smaku gruszkowym 132

niej kaszę owsianą i gotuj ok. 10 minut na wolnym ogniu. Następnie odstaw ją do przestygnięcia. DO misy malaksera przełóż pokorojone na mniejsze kawałki gruszki, kaszę owsianą, cynamon i serek mascarpone. Całość dokłdnie zmiksuj. Gotowy budyń przełóż do miseczek, udekoruj świeżymi owocami i orzechami. Smacznego

365 dni dookoła kuchni
Mus z chałwy i jabłek z ziemią jadalną 167

chałwy i jabłek Składniki – 6 porcji: Składniki – mus chałwowy: Chałwa waniliowa – 250g Mascarpone – 250g Jajka – 5 sztuk Cukier puder – 2 łyżki Składniki – mus jabłkowy: Wersja z alkoholem: Jabłka np. szara reneta – 1 kg Sok z 1 cytryny Calvados – 100 ml Wersja bezalkoholowa: Herbata np. Smak namiętności Czas na herbatę – 200ml Jabłka – 1,5kg Składniki – ziemia jadalna: Migdały bez skóry(...)chałwowy. Na początek należy oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, do której dodać chałwę i całość wymieszać. Do chałwy i żółtek dodać serek mascarpone i delikatnie, powoli wszystko połączyć. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodawać ją małymi porcjami do masy z chałwy i delikatnie, powoli mieszać. Gdy mus będzie już gotowy można

Kuchnia Bon Appetit
Sernik Oreo 292

poniżej znajdziecie przepis na to pyszne ciasto :) Polecam… Składniki na spód sernika (tortownica 24cm) 20 ciasteczek oreo ok. 50 g masła (4 łyżki) Składniki na krem 500g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% wanilia (aromat, cukier waniliowy) 10 ciasteczek oreo 200g białej czekolady 1 opakowanie śmietan fixu Składniki na polewę czekoladową 100ml mleka 100g czekolady mlecznej 1 łyżka kakao

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
51. Orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym 179

gorąco polecam tę imprezę, dziś i jutro trwa od 11 do 19. Naprawdę warto! Dla wszystkich plackowych potworów, plackożerców, placko-łasuchów itd. proponuję kolejny, ciekawy przepis na placki z serka mascarpone, który nadaje im interesującego smaku i subtelności. Są tak pyszne, że zostają zjedzone w okamgnieniu! W dodatku sos bananowy uwydatnia ich finezyjny charakter. Musicie spróbować! Wychodzi

Be Fit Be Strong
Sernik jeżynowy 184

jednego z nich zrobiłem sernik. Jeśli macie jeżyny w swojej spiżarni, musicie go spróbować, jeśli nie – dodajcie przepis do ulubionych i poczekajcie do lata. Składniki: 1 kg serka mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml jeżyn w syropie lub 2 szklanki świeżych 150 g herbatników pełnoziarnistych 2 łyżki masła Wykonanie: Ciastka kruszycie, wsypujecie

GRUBY WAŁEK

Proponowane wyszukiwania