serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:270/428)

Wiosenna rolada 228

Składniki Ciasto: 5 jaj 3/4 szklanki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru zielony barwnik w żelu -opcjonalnie Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g sera mascarpone 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1 zielona galaretka Dekoracja: 60 g wiórek kokosowych białych  użyłam PIĄTNICA zielone wisienki koktajlowe Sposób(...)ciasta. Całkiem zimną kroimy na paski. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody-około 30 ml.  Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno dodając w trakcie cukier puder oraz serek mascarpone wymieszany wcześniej z sokiem cytrynowym oraz żelatyną-całość dokładnie miksujemy.  Ciasto odwijamy ze ściereczki smarujemy częścią kremu układamy paseczki galaretki zawijamy w rulon, smarujemy resztą kremu wierzch rolady

Wanilia i Kardamon
Pavlova 119

Beza: 6 białek w temperaturze pokojowej, szczypta soli, 330 g cukru pudru, 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżeczka esencji waniliowej krem: 250 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki – 30%, 1-2 łyżki cukru pudru, skórka starta z 1/2 cytryny owoce W 1926 i 1929 roku rosyjska primadonna Anna Matwiejewna Pavlova występowała w Australii i Nowej(...)temperaturę do 120 stopni. Piec 1 godzinę i 15 minut.    Beza jest dobra gdy jest sucha w dotyku. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim bezę do ostygnięcia. Serek rozmieszać. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Śmietana nie może być ubita do końca, gdyż będziemy ubijać ją jeszcze z serkiem. Śmietanę dodać do serka i bić dodając skórkę cytrynową

królestwo garów
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 170

puszyste, cudownie maślane, lekko kakaowe. Polecam - nie tylko na najstraszniejszy dzień w roku. Naprawdę warte są uwagi, a ich przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Do tego prosty krem z mascarpone i kremówki z delikatną nutą amaretto, żeby trochę całość podkręcić. No i szkło... I tu zaczęły się schody, muszę przyznać. Wyszło mi dopiero za piątym razem(...)żelu1 łyżeczka ekstraktu z wanilii150 g mąki pszennej1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/2 łyżeczki soli125 ml maślanki1,5 łyżeczki białego octu winnegokarmelowe szkło:100 g cukru30 ml wodykrem:200 g serka mascarpone100 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżka cukru pudru1 łyżka likieru amarettododatkowo:3 łyżki dżemu wiśniowego bez owocówMasło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Kakao, barwnik

Pożeraczka, czyli raz adobrze
lodowe kanapki 298

wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w 180 st. C. przez ok 12-15 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę lodową: 500 g serka mascarpone 130 g cukru pudru 1 laska wanilii wykonanie: Mascarpone miksujemy z cukrem i nasionkami z wanilii. Następnie masę przekładamy do wyłożoną folią spożywczą płaskiego, np. prostokątnego naczynia. Wkładamy do zamrażarki

Domowy Smak Jedzenia
Malinowy adwokatek (bez pieczenia) 1656

budyń śmietankowy Dr.Oetker 350 ml mleka 150 ml likieru jajecznego 4 łyżki cukru 125 g masła Masa śmietanowa: 1,5 szklanki śmietanki kremówki 30-36 % 2 łyżki sera mascarpone 1 łyżka cukru pudru Do posypania: 30 g gorzkiej  czekolady startej na tarce Ciasto rozpoczynamy od przygotowania galaretki malinowej: Rozmrożone maliny zasypujemy cukrem, gotujemy 5 minut na wolnym ogniu(...)ściśle do siebie przylegały, wylać ciepłą masę budyniową, przykryć drugą warstwą herbatników wylać tężejący już mus malinowy, znów rozłożyć warstwę herbatników. Dobrze schłodzoną kremówkę, prosto z lodówki połączyć z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem ubić na sztywny krem, rozłożyć na herbatnikach posypać tartą gorzką czekoladą, Ciasto włożyć do lodówki na całą noc i wyjąć dopiero przed podaniem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Domowy budyń o smaku gruszkowym 134

niej kaszę owsianą i gotuj ok. 10 minut na wolnym ogniu. Następnie odstaw ją do przestygnięcia. DO misy malaksera przełóż pokorojone na mniejsze kawałki gruszki, kaszę owsianą, cynamon i serek mascarpone. Całość dokłdnie zmiksuj. Gotowy budyń przełóż do miseczek, udekoruj świeżymi owocami i orzechami. Smacznego

365 dni dookoła kuchni
Mus z chałwy i jabłek z ziemią jadalną 168

chałwy i jabłek Składniki – 6 porcji: Składniki – mus chałwowy: Chałwa waniliowa – 250g Mascarpone – 250g Jajka – 5 sztuk Cukier puder – 2 łyżki Składniki – mus jabłkowy: Wersja z alkoholem: Jabłka np. szara reneta – 1 kg Sok z 1 cytryny Calvados – 100 ml Wersja bezalkoholowa: Herbata np. Smak namiętności Czas na herbatę – 200ml Jabłka – 1,5kg Składniki – ziemia jadalna: Migdały bez skóry(...)chałwowy. Na początek należy oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, do której dodać chałwę i całość wymieszać. Do chałwy i żółtek dodać serek mascarpone i delikatnie, powoli wszystko połączyć. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodawać ją małymi porcjami do masy z chałwy i delikatnie, powoli mieszać. Gdy mus będzie już gotowy można

Kuchnia Bon Appetit
Sernik Oreo 296

poniżej znajdziecie przepis na to pyszne ciasto :) Polecam… Składniki na spód sernika (tortownica 24cm) 20 ciasteczek oreo ok. 50 g masła (4 łyżki) Składniki na krem 500g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% wanilia (aromat, cukier waniliowy) 10 ciasteczek oreo 200g białej czekolady 1 opakowanie śmietan fixu Składniki na polewę czekoladową 100ml mleka 100g czekolady mlecznej 1 łyżka kakao

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
51. Orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym 181

gorąco polecam tę imprezę, dziś i jutro trwa od 11 do 19. Naprawdę warto! Dla wszystkich plackowych potworów, plackożerców, placko-łasuchów itd. proponuję kolejny, ciekawy przepis na placki z serka mascarpone, który nadaje im interesującego smaku i subtelności. Są tak pyszne, że zostają zjedzone w okamgnieniu! W dodatku sos bananowy uwydatnia ich finezyjny charakter. Musicie spróbować! Wychodzi

Be Fit Be Strong
Sernik jeżynowy 187

jednego z nich zrobiłem sernik. Jeśli macie jeżyny w swojej spiżarni, musicie go spróbować, jeśli nie – dodajcie przepis do ulubionych i poczekajcie do lata. Składniki: 1 kg serka mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml jeżyn w syropie lub 2 szklanki świeżych 150 g herbatników pełnoziarnistych 2 łyżki masła Wykonanie: Ciastka kruszycie, wsypujecie

GRUBY WAŁEK
Ciasto marchewkowe z mascarpone i lustrzaną polewą 169

olej 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, przyprawa do piernika 1 łyżka, skórka otarta z pomarańczy 1 łyżeczka, krem z mascarpone: śmietanka 36% 300 ml, mascarpone 250 g, cukier puder 3 łyżki, polewa lustrzana: woda 50 ml, cukier biały Diamant 150 g, kakao 4 łyżki, żelatyna 2 łyżeczki, śmietanka 30-36% 100 ml, dodatkowo: marchewki(...)odrywamy papier. Ciasto ponownie obracamy na drugą stronę, przekrawamy na dwie blaty, jedną część ciasta układamy na blaszkę.  Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone i mieszamy. 1/4 części kremu nakładamy na ciasto, przykrywamy drugą częścią ciasta, następnie kremem smarujemy wierzch oraz boki ciasta. Wierzch ciasta musi być równo rozsmarowany, dzięki czemu lustrzana polewa będzie

kulinarne odsłony pati
Tort z michałkami i pianką wiśniową 253

pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 szczypta soli PIANKA WIŚNIOWA: 450 g wiśni mrożonych Hortex 2 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 1 opakowanie galaretki wiśniowej KREM MICHAŁKOWY: 250 g serka mascarpone 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 250 g cukierków białych Michałków 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody OZDOBY: bita śmietana cukierki orzeszki wiśnie dekoracje cukiernicze Składniki na biszkopt

https:KKuchniaMniam
Torcik „Wuzetka kokosowa z wiśniami” 129

ciemnego kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Poncz: ½ szklanki nalewki wiśniowej Krem kokosowy: 1 szklanka śmietany kremówki 36% 1 szklanka śmietanki kokosowej Kuchnie Świata 1 tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżki mascarpone Dodatkowo: ½ szklanki konfitury wiśniowej 8-10 pralinek rafaello Polewa czekoladowa: 10 dag masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao Kuchnie Świata 1 czubata łyżeczka żelatyny(...)ciepłej masy dodać połamaną białą czekoladę, poczekać chwilę i wymieszać do rozpuszczenia. Wystudzić. Naczynie przykryć folią aluminiową i chłodzić całą noc w lodówce. Następnego dnia masę wyjąć, dodać zimny serek mascarpone z lodówki i miksować do uzyskania gęstego kremu. (3 łyżki kremu odłożyć do dekoracji) Poncz: Nalewkę wiśniową uzupełnić wodą do ¾ objętości, wymieszać. Na paterze umieścić pierwszy blat ciasta, nasączyć

Wanilia i Kardamon
Rolada żyrafa z kremem śmietanowymi i borówkami 359

cukru pudru 3 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli nadzienie 150 g borówek 200 g śmietany 30% 125 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią Piekarnik rozgrzać do 180ºC. W międzyczasie białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli, pod sam koniec dodać(...)papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia. W międzyczasie przygotować nadzienie: schłodzoną śmietanę ubić na dosyć sztywną pianę. Pod koniec ubijania (partiami!) dodawać serek mascarpone i cukier puder. Przygotowanym kremem przełożyć roladę biszkoptową. Na samym końcu ułożyć umyte i osuszone borówki. Zrolować roladę. Najlepiej, aby zawinięcie ciasta było na samym spodzie, ponieważ dzięki

Ugotować
Muszelki nadziewane karczochami w sosie marinara 139

mniejsze cząstki.Gotujemy muszelki w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tak, aby były al dente. Po ugotowaniu hartujemy zimną wodą.Karczochy (po wystudzeniu) mieszamy z serkiem mascarpone, dodajemy gałkę, pieprz i sól do smaku.Składniki na sos marinara:500 ml pasty pomidorowej (lub 2 puszki pomidorów w kawałkach)1 cebula3 ząbki czosnku20 g anchois20 g kaparówoliwa

Food Square
Ciasto z Nutellą i migdałami 117

szklanki mąki 1 łyżka kakao 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 100 g migdałów 100 g płatków migdałowych (można zastąpić zwykłymi migdałami) Krem: 250 g serka mascarpone łyżka Nutelli Dodatkowo: truskawki jeżyny Wymiary formy 24 cm x 24 cm Na początku migdały jeśli są w łupinkach to obieramy, wrzucamy je do rozdrabniacza i mielimy na małe kawałki

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania