serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:275/428)

Wzorzysta rolada z malinami. 152

czekoladową. Przepis na roladę znalazłam oczywiście na Moje wypieki, z tą tylko zmianą, że nie dodałam gorzkiej czekolady, która była w przepisie. A krem... krem to po prostu mascarpone z malinami. Polecam Wam ten przepis serdecznie, rolada rozeszła się w mgnieniu oka.  A wzorki naprawdę zrobiły wrażenie na gościach. Kakaowa rolada z kremem malinowym. Ciasto cygaretkowe(...)posypujemy ją cukrem waniliowym. Upieczone ciasto - GORĄCE - przekładamy na ściereczkę, zrywamy papier, obracamy wzorkiem do ściereczki i zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Pozostawiamy do wystudzenia. Krem malinowy: 250 g serka mascarpone; ok. 150 - 200 g malin -wedle uznania; 3 - 4 łyżki cukru pudru. Wszystkie składniki krótko miksujemy ze sobą. Gdy ciasto wystygnie, rozwijamy ściereczkę, nakładamy masę i zawijamy ponownie - bez ściereczki

Miksturownik
Leśny mech 210

oleju 2 łyżeczki proszku 1 łyżeczka sody oczyszczonej 250 g świeżego szpinaku 2 łyżeczki soku z cytryny skórka z cytryny Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego + woda z cytryną lub wytrawne białe wino na poncz, dowolne owoce do dekoracji (u mnie borówki, maliny, granat), dżem malinowy

Ciastkozercy
Piwne Ciasto Czekoladowe z Kremem Orzechowym 162

użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 duże jajka 220g jasnego brązowego cukru 30g kakao bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki kremówki 30% 3 kopiaste łyżki masła orzechowego (z orzeszków arachidowych, masło w temperaturze pokojowej) 50ml ciemnego piwa RISzard I Warsztat Piwowarski 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie(...)najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 6. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i ułożyć na paterze. Do miski przełożyć śmietankę, dodać serek, cukier puder, cukier z wanilią i fix. Ubić mikserem, aż masa stanie się gęsta i kremowa (żeby nie była bardzo sztywna). Do kremowej masy wlewać powoli piwo, cały czas mieszając mikserem

Mała Cukierenka
Karmelowe LOVE 130

cukru trzcinowego dry demerara , Y   200 g masła (tudzież margaryny), Y   2 żółtka, masa karmelowa : Y   1 czekolada karmelowa, Y   250g mascarpone, Y  orzechy nerkowca (2x tyle ile babeczek), Y  polewa karmelowa lub toffi, Y   dżem porzeczkowy (opcjonalnie) Na stolnicy lub na blacie z mąki i cukru usypujemy kopczyk. Robimy w nim dołeczek(...)rozpływa się od razu, ale na pierwszy rzut oka cały czas trzyma formę. Staje się za to bardzo plastyczna i daje się łatwo rozetrzeć. W drugiej misce rozcieramy serek mascarpone na puszystą masę i stopniowo dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Na dno babeczek wkładamy po jednym orzechu nerkowca i zalewamy je satysfakcjonującą nas ilością polewy karmelowej. Opcjonalnie wykładamy po łyżeczce dżemu porzeczkowego

Moje Pyszne Siódme Niebo
Rozpoczęcie sezonu grillowego, i tort z tej właśnie okazji 192

Ciasto czekoladowe jest gęste i wilgotne, intensywne w smaku i dość ciężkie. Do tego kwaskowaty mus z truskawek i rabarbaru, a wszystko przełożone delikatnym kremem z bitej śmietany i mascarpone. Całość rozpływała się w buzi, i choć ciasto syci, poza maluchem nikt nie zostawił na talerzu nawet okruszka. Polecam Wam ogromnie - nikt mu się nie oprze! Oczywiście, dekorację z masy(...)listki żelatyny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody 100 g cukru 1 łyżka soku z cytryny krem do przełożenia tortu: 500 m śmietany kremówki (38%) 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru krem maślany na bezie: 100 g truskawek 80 g rabarbaru 1 łyżka cukru 250 g miękkiego masła 3 białka 200 g cukru dekoracja: masa cukrowa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort czekoladowy z jeżynami i borówkami 134

czekolady w proszku 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 200 g gorzkiej czekolady 1 utrwalacz do śmietany Dodatkowo: około 200 g borówek około 200 g jeżyn świeże listki mięty Tortownica o średnicy 22 cm. Rozpoczynamy od przygotowania biszkoptu (najlepiej(...)puszysty krem (zajmie to kilka minut) pod koniec ubijania dodajemy utrwalacz do śmietany. Następnie w drugiej misce ubijamy pozostałą część śmietany (200g), tym razem pod koniec dodajemy serek mascarpone. Krótko ubijamy tylko do połączenia składników. Później dokładnie łączymy ze sobą oba kremy. Dolny blat smarujemy masą i układamy na niej około garść borówek. przykrywamy kolejnym blatem i znowu smarujemy kremem

PatiGotuje
Tort Raffaello 359

wymiarach 22-26 cm i podwoić składniki. Składniki na biszkopt: 4 jajka 12 łyżek cukru 12 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 2 opakowania utrwalacza do bitej śmietany Dodatkowo: 50 g białej czekolada 1 łyżka oleju kokosowego wiórki kokosowe 80 g płatków migdałowych

Ciastkozercy
Tort czekoladowy z jeżynami i glazurą jeżynową 152

łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na kruchy blat: 60 g mąki orkiszowej jasnej 60 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 80 g masła szczypta soli Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 35% 2 łyżki białego rumu 5 łyżek cukru pudru/ksylitolu Skladniki na poncz: 1/4 szklanki wody sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru/ksylitolu Składniki na glazurę jeżynową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto piernikowe z masą ubijaną na parze 166

piernika łyżeczka proszku do pieczenia Masa jasna: 2 jajka 5 łyżek cukru 200 g masła (w temperaturze pokojowej) opcjonalnie łyżka spirytusu lub innego alkoholu Masa ciemna: 250 g serka mascarpone 2 łyżki nutelli   Wymiary formy to 33×24 cm. Masło roztapiamy w rondelku z cukrem. Dodajemy do nich mleko i kakao. Podgrzewamy i mieszamy do połączenia składników. Następnie odstawiamy

PatiGotuje
Tort makowo marcepanowy 145

marcepan: 250 g migdałów 3/4 szklanki cukier kryształ 1 łyżka miodu 150 g cukru pudru 1 łyżeczka olejku migdałowego 1/3 szklanki wody krem marcepanowy: 200 g marcepanu 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 30 % krem maślany: 200 g masła 1 łyżeczka cukru 1 jajko duże pozostałe: 1 słoiczek konfitury wiśniowej 1/2 szklanki białego wina 1 cytryna(...)biszkopt 45 minut aż patyczek będzie suchy. Po wyjęciu z piekarnika odwracam biszkopt na kratkę dzięki czemu będzie równy. Dopiero zimny wyjmuję z formy. Krem marcepanowy : Do miski przekładam serek, marcepan i mieszam mikserem. Jak marcepan się połączy z serem, dodaję śmietanę i dalej ubijam aż krem zrobi się gęsty. Nie dodaję cukru, bo marcepan jest słodki. Krem maślany: Miękkie

wesoła kuchnia
SERNIK TRUSKAWKOWY Z MASCARPONE NA ZIMNO 130

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na spód ( tortownica 26-28cm): 500g truskawek 5 czubatych łyżeczek żelatyny 100ml wrzątku 500g serka mascarpone 250g jogurtu greckiego 8-10 łyżek cukru pudru Składniki na wierzch: 500g truskawek 2 galaretki truskawkowe  Wykonanie: do wrzątku dodajemy żelatynę i energicznie mieszamy ,aż się całkowicie rozpuści

Słodkie zapomnienie
Sernik Tiramisu na zimno 270

sumie dość prosty w przygotowaniu. :)  Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników 60 gramów masła 82% 1 duża łyżka cukru pudru Składniki (na masę serową): 500 gramów serka mascarpone 1/2 litra śmietany kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny 1 szklanka cukru pudru 1/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody Składniki (do Tiramisu): 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 1/3 szklanki rumu lub amaretto

Garniec Magalie
Zakochana tarta 131

pudru  150 ml śmietanki 30 %  1/4 łyżeczki soli  40 ml zimnej wody KREM:  1/2 łyżeczki barwnika w proszku  200 ml śmietanki 30 %  2 łyżki cukru pudru DODATKOWO:  200 g serka mascarpone  truskawki do dekoracji CIASTO: Do wody dodajemy barwnik, mieszamy i odstawiamy na bok.Na stolnicę lub blat przesiewamy mąkę i formujemy kopczyk. Masło kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz(...)zacznie tężeć łączymy ją ze zmiksowanymi truskawkami. Powstanie delikatna pianka. KREM:  Schłodzoną śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy. Kiedy zgęstnieje dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Serek rozdrabniamy na mniejsze kawałki i dodajemy do śmietany. Mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy na bok. SKŁADANIE TARTY: Na ciasto wykładamy warstwę kremu, zostawiamy tyle, aby móc udekorować wierch. Wygładzamy

Kuchnia od dwojga
Tarta z advocaatem, białą czekoladą i czarną porzeczką 266

czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie : 250 g serka mascarpone 100 ml advocatu 150 g białej czekolady, rozpuszczonej  Składniki zmiksować na gładką masę bez grudek. Dodatkowo: 1/2 słoiczka konfitury z czarnej porzeczki Na wystudzony spód wyłożyć konfiturę z czarnej porzeczki

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania