serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:279/428)

Tort czekoladowo-orzechowy 350

suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Ciasto urośnie z wybrzuszeniem. Z wystudzonego ciasta odciąć ‚górkę’ i pokruszyć. Pozostałe ciasto przekroić wzdłuż na 3 części. Krem orzechowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego, w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem ubić, dodać masło orzechowe i wymieszać. Krem podzielić

dom-agi.pl
Babeczki Oreo z białą czekoladą i truskawkami – bez pieczenia 757

opakowanie ciasteczek ciasteczek Oreo (176g) 3 czubate łyżki miękkiego masła (ok. 40g) 75g białej czekolady (lub nieco mniej jeśli nie lubicie mocno słodkich kremów) 150ml śmietanki 30 % 100g serka mascarpone kilka truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babeczki Oreo z białą czekoladą i truskawkami – bez pieczenia – Wykonanie: Ciasteczka Oreo pokruszyć na piasek (najlepiej za pomocą blendera), dodać masło i wyrobić

Kulinarne Przeboje
O kobiecej próżności słów kilka. I ciasto truskawkowe nie tylko dla kobiet 157

nadzienie: 350 g truskawek 6 łyżek wody 1 listek żelatyny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 40 g cukru 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 150 ml śmietany kremówki 50 g serka mascarpone dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru 3 truskawki Dna dwóch tortownic o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lody krówkowe na maślance 173

czekajcie więc do lata - w końcu na lody zawsze jest dobry czas... Lody krówkowe na maślance Składniki: (na 1,1 l lodów) 375 g masy krówkowej 150 g serka mascarpone 500 g ylette (maślanki) Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Schłodzić do temperatury lodówkowej, a następnie przelać do maszyny do lodów, postępując zgodnie z instrukcją. Gotowe lody przełożyć do plastikowego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort czekoladowo-śliwkowy 157

suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone. W misie miksera umieścić kremówkę i mascarpone. Ubijać do otrzymania gęstego kremu, uważając

moj przepis na
TORT BEZOWY PAVLOVA BEZ CUKRU, GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo) 381

słodzik lub ksylitol szczypta wanilii 25 g gorzkiej czekolady min 80% (u mnie 81%) Składniki na krem straciatella w wersji z nabiałem: 200 ml śmietany 36% 200 g sera mascarpone opcjonalnie słodzik lub ksylitol szczypta wanilii 25 g gorzkiej czekolady min 80% (u mnie 81%) Dodatki: owoce jagodowe: maliny, jagody, borówki, truskawki listki świeżej bazylii   Kilka uwag: 1. Beza(...)czekoladę. Krem schłodzić przez 15-20 minut w lodówce. Jeśli nie unikacie laktozy możecie zrobić krem na bazie nabiału. W tym celu ubić śmietanę mikserem a następnie powoli dodawać serek mascarpone cały czas mieszając. Opcjonalnie dodać słodzik i wanilię. Do kremu dodać startą czekoladę i dokładnie wymieszać.   Gotowe blaty bezowe przełożyć dowolnym kremem i delikatnie docisnąć górny do dolnego

Ola la LCHF
TORT CZEKOLADOWO-MIĘTOWY 316

brązowego cukru 1/4 szklanki cukru (zwykłego) 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 18% SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 400 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru (dałam 4,5 łyżki) 1-2 łyżeczki ekstraktu lub aromatu miętowego (zamiennie używam kropli miętowych z apteki, około 1,5-2 łyżeczek do smaku

Słodko-Słony Świat Ilony
Mandarynkowy tort na Walentynki 185

biszkopt:5 jajek200 g cukru115 g mąki pszennej45 g mąki ziemniaczanejponcz:150 ml soku mandarynkowego z puszki50 ml wódki karmelowejkrem:300 ml śmietany kremówki (38%)250 g serka mascarpone1 łyżka cukru waniliowego200 g mandarynek z puszkigalaretka:1/2 opakowania galaretki cytrynowej (37 g)200 ml wrzącej wodykrem maślany na bezie szwajcarskiej:250 g miękkiego masła3 białka205 g cukru100 g mandarynek(...)poziomie na 3 części.Galaretkę zalać wrzątkiem, dokładnie wymieszać. Wylać na płaski talerz, ostudzić, a następnie wstawić do lodówki do zastygnięcia.Sok z mandarynek wymieszać z wódką.Kremówkę, mascarpone i cukier waniliowy ubić na puszystą, sztywną masę.Przygotować krem maślany.Mandarynki, sok mandarynkowy i cytrynowy umieścić w garnuszku. Gotować, aż płyn niemal całkowicie odparuje. Zmiksować na gładką masę, ostudzić.Białka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kwintesencja malinowości. I przdślubny stres 159

znajdziecie dzisiaj również u Ani . Sernik z malinami i musem malinowo-bzowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) masa serowa: 600 g twarogu zmielonego 3-krotnie 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki (38%) 5 jajek 125 g cukru 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 1 łyżka mąki ziemniaczanej 225 g malin mus malinowo-bzowy: 300 ml śmietany kremówki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort śmietanowy z truskawkami 165

drugi dzień. Dodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia: sok z jednej cytryny z cukrem i letnią wodą około ¾ szklanki.   Masa: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka śmietan-fixu dla stabilizacji Przygotowanie: Wszystkie składniki razem zmiksować, podzielić na dwie części do jednej dodać pokrojone

W garach u Gosi
Pączki tiramisu i socjalizacja 188

pszennej 30 g świeżych drożdży 250 ml letniego mleka 2 jajka 2 żółtka 70 g cukru 1/4 łyżeczki soli 100 g masła 2 łyżki likieru Amaretto krem: 250 g serka mascarpone 2 żółtka 50 g cukru pudru 2 łyżki likieru Amaretto lukier: 3-4 łyżki mocnej, gorącej kawy 130 g cukru pudru dodatkowo: 1 łyżka kakao 1,5 l oleju

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort Malinowa Rozkosz 8964

malinową: 800g mrożonych malin 100ml syropu malinowego 2 bardzo czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub nieco więcej jeśli masa jest zbyt rzadka) Składniki na krem: 1000ml śmietanki kremówki 36% 500g serka mascarpone 6-7 łyżek cukru pudru 2 opak. cukru wanilinowego Dodatkowe składniki: garść płatków migdałów świeże maliny do ozdoby *szklanka = 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Malinowa Rozkosz – Wykonanie: Upiec

Kulinarne Przeboje
Krwiste tiramisu. Nie tylko dla odważnych 129

chrupiące, zieloniutkie pistacje. Czysta poezja. Przysięgam - mogłabym jeść ten deser codziennie do końca życia, i nigdy by mi się nie znudził. Tiramisu sanguinello Składniki: (na 6 porcji) 250 g serka mascarpone 25 ml amaretto 60 g cukru pudru 3 żółtka 2 białka nasączenie: 50 ml delikatnej czarnej herbaty (aromatyzowanej pomarańczą) 50 ml soku z czerwonych pomarańczy skórka otarta

Pożeraczka, czyli raz adobrze
O pierwszym śniegu i bezie z czerwonymi owocami 142

duży wieniec) beza: 5 białek 250 g cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej krem: 400 ml śmietany kremówki (38%) 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru waniliowego dodatkowo: 1 czerwona pomarańcza czerwona porzeczka maliny mięta w cukrze: listki świeżej mięty 1 białko 3-4 łyżki drobnego cukru Białka ubić, pod koniec partiami dodając

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Internet na zgubę i poziomkowo-różane semifreddo 193

lodów warto porzucić nawet Pinterest . Semifreddo poziomkowo-różane Składniki: (na silikonową formę do babki z kominem o pojemności 2 l) 2 jajka 225 ml śmietany kremówki (38%) 50 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 200 g poziomek 2 łyżki przecieru z płatków róży Poziomki z różą zmiksować blenderem na gładki mus. Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania