intensywnie pomarańczowym kolorze(my nasz zrobiliśmy w wyciskarce z marchewki, pomarańczy, bananów oraz nektarynek) -3 budynie po 35 g -250g masła -2 łyżki cukru Masa śmietankowa: -opakowanie serka mascarpone (250g) -600 ml śmietany słodkiej 30% -2 łyżki cukru pudru Dodatkowo do dekoracji: -pół czekolady mlecznej -pół czekolady białej Wykonanie – krok po kroku: Ciasto Kubuś jest łatwe w wykonaniu
Arbuziakibiałek – 300g drobnego cukru – 1 łyżeczka soku z cytryny – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – szczypta soli – 30g orzechów pekan Krem kajmakowy: – 250g serka mascarpone – 125ml śmietanki 30% (bardzo zimnej) -150g masy kajmakowej – 30g orzechów pekan Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli, następnie stopniowo dodawać cukier (po 1 łyżce), jednocześnie cały czas
Smaki Arminekarmelem i miechunką? Jest pyszny, kremowy, wilgotny i będzie pięknie prezentował się na świątecznym stole. Składniki: MASA SEROWA: 800 g twarogu sernikowego (lub trzykrotnie zmielonego twarogu) 200 g serka mascarpone 200 g (1 szklanka) cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 5 jajek 125 ml śmietanki kremówki 36% wanilia (w dowolnej postaci: 3 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Smakowity Blog KulinarnyScroll down for recipe in English. Składniki: (tortownica o średnicy 20 cm.) 3 jajka 200 g. cukru pudru 1,5 szkl. mleka 3 łyżki żelatyny 500 g. serka mascarpone 1 łyżeczka cukru waniliowego skórka otarta z 2 limonek sok z 1,5 limonki spora garstka listków mięty 1 łyżeczka herbaty matcha Spód 10-12 szt. okrągłych biszkoptów 5 łyżek mleka
Delicious Placetemperaturze. Na świątecznym stole wielkanocnym będzie jak znalazł. Jajka zrobione z marcepanu. spód sernika: 200 g migdałów 50 g masła sernik karmelowy: 500 g sera twarogowego półtłustego 375 g serka mascarpone 300 g masy kajmakowej 3 łyżki cukru pudru płaskie 3 jajka wielkość M 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy masa karmelowa: 125 g mascarpone 250 ml śmietany
wesoła kuchnianaleśniki: 1 szkl. mleka, ¼ szkl. wody, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, szczypta soli, mąka pszenna ok. 8-10 łyżek, 2 łyżki oleju Nadzienie: 125 g serka mascarpone, 200 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki wiórek kokosowych WYKONANIE Ciasto: Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i wodę, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy sól, cukier i sodę oczyszczoną
słodki bratekśrednicy 25 cm.Ciasta spokojnie starczy na większą blachę lub jak u mnie, na drugą prostokątną o średnicy 35x12 cm. Składniki na krem: 300 ml śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 400 g masy kajmakowej Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód ciasta.Udekorować według uznania. Ciasto
Anielskie wypiekizimnego masła pokrojonego na kawałki 160 g mąki pszennej 1 małe jajko szczypta soli składniki na krem kokosowy: 200 g śmietany 30% dodatkowo 30 g 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 100 g białej czekolady Przepisy Thermomix. Kruche babeczki z kremem kokosowym. Wykonanie: Do naczynia Thermomix umieścić wszystkie składniki na kruche ciasto. Miksujemy czas 40 s/obr.5. Ciasto
Themo przepisynaprawdę dobrze prezentować i cieszyć nie tylko smakiem, ale też i wyglądem. Dziś słodko-kwaśna pokusa. Deser, który zjadłam ze smakiem z moją przyjaciółką. Połączenie słodkiego kremu na bazie serka mascarpone i masy kajmakowej z kwaśnym dżemem, syropem z limonki i ciasteczkami francuskimi okazało się przysłowiowym strzałem w 10. Polecam i Wam spróbować. A może macie ochotę na szybką kremówkę
Słodkie okruszkitemperaturze pokojowej) jajka (4 szt.) cukier (1/2 szkl.) mąka pszenna (1/2 szkl.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) Krem kokosowy: biała czekolada (200 g) mleko kokosowe (50ml.) serek mascarpone w temperaturze pokojowej (250 g) śmietanka kremówka 30 % schłodzona (500 ml) cukier puder (30 g) wiórki kokosowe (40 g) Dodatkowo: galaretka pastelowa pinacolada (2 op.) + wrząca woda
RITA food channeljajek 2/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2/3 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli na masę śmietankową: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100 g ryżu preparowanego 1 puszka kajmaku (510 g) sok z jednej cytryny 1/2 opakowania kakaowych herbatników 4 batony Lion Przygotowanie: Zaczynamy
Swojskie jedzonkozakładałam ;) Przepis na podstawie Pavlovej Doboshi z drobnymi zmianami. Składniki: 4 białka 1-1,5 szklanki cukru pudru łyżka soku z cytryny szczypta soli masa: zmiksowane 250 g serka mascarpone i 250 g śmietany kremówki dosłodzone do smaku cukrem pudrem. Opcjonalnie można dodać sok z cytryny lub wanilię. truskawki Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy powoli cukier puder. Tyle
Cytryna&Co.upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Tak samo postępujemy z dwoma pozostałymi. Możemy również upiec jeden duży a następnie przeciąć go na trzy blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 1/2 puszki ananasa wykonanie: Krążki ananasa kroimy w kosteczkę. Odsączamy z nadmiaru soku. Mascarpone miksujemy z cukrem oraz kremówką na puszysty, gęsty
Domowy Smak Jedzeniamasą kajmakową. Składniki na spód: 120 g ciastek typu digestive 50 g masła (roztopionego i wystudzonego) Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego (zmielonego dwukrotnie) 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru 4 duże jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka masy kajmakowej z puszki (ok. 400 g) Dodatkowo: 3 banany sok z 1/2 cytryny 300 ml śmietany kremówki
Świat Ciasta