średnicy 25 cm.Ciasta spokojnie starczy na większą blachę lub jak u mnie, na drugą prostokątną o średnicy 35x12 cm. Składniki na krem: 300 ml śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 400 g masy kajmakowej Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód ciasta.Udekorować według uznania. Ciasto
Anielskie wypiekizimnego masła pokrojonego na kawałki 160 g mąki pszennej 1 małe jajko szczypta soli składniki na krem kokosowy: 200 g śmietany 30% dodatkowo 30 g 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 100 g białej czekolady Przepisy Thermomix. Kruche babeczki z kremem kokosowym. Wykonanie: Do naczynia Thermomix umieścić wszystkie składniki na kruche ciasto. Miksujemy czas 40 s/obr.5. Ciasto
Themo przepisynaprawdę dobrze prezentować i cieszyć nie tylko smakiem, ale też i wyglądem. Dziś słodko-kwaśna pokusa. Deser, który zjadłam ze smakiem z moją przyjaciółką. Połączenie słodkiego kremu na bazie serka mascarpone i masy kajmakowej z kwaśnym dżemem, syropem z limonki i ciasteczkami francuskimi okazało się przysłowiowym strzałem w 10. Polecam i Wam spróbować. A może macie ochotę na szybką kremówkę
Słodkie okruszkitemperaturze pokojowej) jajka (4 szt.) cukier (1/2 szkl.) mąka pszenna (1/2 szkl.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) Krem kokosowy: biała czekolada (200 g) mleko kokosowe (50ml.) serek mascarpone w temperaturze pokojowej (250 g) śmietanka kremówka 30 % schłodzona (500 ml) cukier puder (30 g) wiórki kokosowe (40 g) Dodatkowo: galaretka pastelowa pinacolada (2 op.) + wrząca woda
RITA food channeljajek 2/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2/3 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli na masę śmietankową: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100 g ryżu preparowanego 1 puszka kajmaku (510 g) sok z jednej cytryny 1/2 opakowania kakaowych herbatników 4 batony Lion Przygotowanie: Zaczynamy
Swojskie jedzonkozakładałam ;) Przepis na podstawie Pavlovej Doboshi z drobnymi zmianami. Składniki: 4 białka 1-1,5 szklanki cukru pudru łyżka soku z cytryny szczypta soli masa: zmiksowane 250 g serka mascarpone i 250 g śmietany kremówki dosłodzone do smaku cukrem pudrem. Opcjonalnie można dodać sok z cytryny lub wanilię. truskawki Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy powoli cukier puder. Tyle
Cytryna&Co.upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Tak samo postępujemy z dwoma pozostałymi. Możemy również upiec jeden duży a następnie przeciąć go na trzy blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 1/2 puszki ananasa wykonanie: Krążki ananasa kroimy w kosteczkę. Odsączamy z nadmiaru soku. Mascarpone miksujemy z cukrem oraz kremówką na puszysty, gęsty
Domowy Smak Jedzeniamasą kajmakową. Składniki na spód: 120 g ciastek typu digestive 50 g masła (roztopionego i wystudzonego) Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego (zmielonego dwukrotnie) 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru 4 duże jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka masy kajmakowej z puszki (ok. 400 g) Dodatkowo: 3 banany sok z 1/2 cytryny 300 ml śmietany kremówki
Świat Ciastapozostawiamy do wyrośnięcia (ok. 15-30 min.) Następnie smażymy partiami na rozgrzanym tłuszczu. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia, nadziewamy kremem i dekorujemy lukrem. składniki na krem: 200 g serka mascarpone 2 żółtka 40 g cukru 20 ml amaretto wykonanie: Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Powoli wlewamy amaretto cały czas miksując. Na koniec dodajemy stopniowo mascarpone. Krótko miksujemy. składniki
Domowy Smak Jedzeniatylko. Smakuje wyśmienicie i szybko się robi. Ciasto zrobiłam w wersji bezalkoholowej, ale można też dodać kilka kropli wódki do ponczu. SKŁADNIKI 1 op. podłużnych biszkoptów (200g), 250 g serka mascarpone, 250 g śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, aromat waniliowy, kakao do oprószenia, 1 szkl. mocnej kawy WYKONANIE Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie ser i aromat waniliowy
słodki bratekrozpoczęcie dnia. SKŁADNIKI 2 jajka, 2 łyżki mąki, 2 łyżki mleka, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki masła, szczypta soli Dodatkowo: 2 łyżki serka mascarpone wymieszane z 2 łyżkami śmietany i odrobiną cukru pudru, konfitura malinowa, cząstki brzoskwini lub dżem brzoskwiniowy WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, następnie mąkę
słodki bratekzwykłego, białego 3 jajka kl L 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki sody 1/2 szkl oleju 50 g orzechów ewentualnie dwie/trzy szczypty cynamonu polewa: 125 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Ciasto 1. Banany kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem, nie muszą być całkowicie rozgniecione. 2. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszysta masę. Następnie dodajemy
Gotowanie...to proste !Błyskawiczny deser walentynkowy dla leniuchów, który zachwyci drugie połówki, a Wam pozwoli zaoszczędzić mnóstwo czasu. Połączenie malin, serka mascarpone oraz bitej śmietany jest niezawodne i ukontentuje nawet najbardziej wybredną osobę. Przygotowanie całości zajmuje nie więcej niż 20 minut. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaszkl cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 łyżeczki sody oczyszczonej -sok z jednej cytryny lub łyżeczka ekstraktu cytrynowego KREM -250ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -1 łyżka kakao -3/4 szkl cukru pudru DODATKOWO -1 andrut -cukrowe ozdoby Oddzielamy składniki mokre od suchych. Do składników mokrych dajemy suche i delikatnie mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Ciasto
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupewnością osłodzi wieczór we dwoje. Torcik Walentynkowy składa si ę z dwóch warstw kruchego ciasta w kształcie serca przełożonych kremem na bazie serka mascarpone i bitej śmietany. Najważniejszym elementem tortu jest jego bardzo bogata dekoracja, która robi wrażenie i wywołuje zachwyt w oczach. Taki torcik może być
La grande e la piccola cuoca